TestedeKosttilskud
EAA - De 5 bedste valg testet og præsenteret

EAA - De 5 bedste valg testet og præsenteret

Sidst opdateret: 5.10.2023

Kosttilskud med EAA er en praktisk og populær måde at få de essentielle aminosyrer, som kroppen ikke selv kan producere, på. Det viser sig dog, at flere kosttilskud ikke altid indeholder alle 9 af disse essentielle aminosyrer, og kan indeholde helt andre ting. Vi har testet flere storsælgende EAA kosttilskud og præsenteret vores favoritter.

Udførelse og undersøgelse af testen

Da vi sammenlignede og testede de forskellige EAA-tilskud, var det primært deres indhold, der var i fokus. Smag er også vigtigt, men i dag er der mange producenter, der ikke har nogen problemer med at smagsætte et produkt, så det er godt nok til at indtage, selvom smagen ikke er en favorit. I testen er de praktiske virkninger af kosttilskuddene ikke blevet sammenlignet, men deres teoretiske virkning, det vil sige hvordan kosttilskuddene burde præstere i forhold til hinanden, afhængigt af deres indhold. Hele testen kan opsummeres med punkterne nedenfor:

 • Indhold - i modsætning til BCAA-tilskud skal EAA-tilskud indeholde alle eller næsten alle essentielle aminosyrer. Er alle disse aminosyrer til stede, eller mangler der nogen? Finder vi andre stoffer, der kan passe i et EAA-tilskud?
 • Smag og konsistens - smager kosttilskuddet naturligt, hvis tanken er at efterligne en naturlig smag, eller kommer kemiske bismag frem?
 • Andet - Skillere kosttilskuddet sig ud på nogen måder? Har kosttilskuddet nogen miljøaspekt, retter sig mod en specifik gruppe eller andre positive eller negative faktorer?
 • Værdi for pengene - indeholder kosttilskuddet det vigtigste, som et EAA-tilskud skal indeholde, og hvordan afspejles helheden i omkostningerne for produktet?

Hele toplisten

1. XLNT Sports EAA

4.7

Størrelse

500 g

Størrelse på portionen

14 g

Antal portioner

35 stk.

Essentielle aminosyrer

8 stk.

Andre aminosyrer

2 stk.

Andre stoffer

2 stk.

Mængde af aminosyrer per portion

68 %
 • Stor beholder
 • Høj værdi for pengene
 • Moderat søde smage
 • Indeholder de vigtigste essentielle aminosyrer
 • Få smagsvarianter
 • Indeholder ikke tryptofan

Anmeldelse

XLNT Sports EAA er en af ​​bestsælgerne, når det kommer til EAA-produkter, og har formået at holde sig fast på tronen i lang tid nu. En scoop indeholder ikke kun essentielle aminosyrer, men også andre ting, som trænende individer gerne vil have.

Indhold

De hvide, æstetisk tiltalende krukker, der skifter farve og symbol afhængigt af den valgte smag, indeholder hele 500 g EAA. Dette er en af ​​de større krukker blandt de mest populære EAA-produkter, der kan findes. Man kan derfor tro, at prisen også er noget højere, men set i forhold til den store mængde er prisen faktisk lidt lavere. Scoopens størrelse er 14 g, hvilket giver ca. 35 portioner i alt.

Hvis man kigger på indholdet, kan man se, at 8 ud af de 9 essentielle aminosyrer for voksne forekommer. Det eneste, der mangler, er tryptofan. Dette er faktisk den aminosyre blandt de essentielle, der ofte mangler, hvis der er nogen, der ikke er inkluderet. I tilfælde, hvor den er inkluderet, er det meget lave niveauer. Samtidig med at vi gerne havde set, at den var inkluderet, påvirker det ikke produktet væsentligt.

Hvis vi i stedet kigger på de essentielle aminosyrer, der forekommer, finder vi mest af leucin, 3000 mg pr. scoop. Af de andre essentielle aminosyrer får vi 200-1000 mg pr. scoop, med undtagelse af histidin, som der er 100 mg af. Noget, vi også finder meget af, er det aminosyre-lignende stof betain, 2000 mg pr. scoop. Betain kan hjælpe med både styrke og eksplosivitet og kan kobles sammen med kreatin. Også vitamin C og B6 fås i store mængder pr. scoop.

Vi synes, at balancen af ​​de forskellige essentielle aminosyrer er godt afbalanceret for at undgå en ugunstig optagelse af mindre vigtige aminosyrer, som kan resultere i dårligere træningsresultater på lang sigt.

Smagene

Der er relativt få smagsvarianter at vælge imellem, som lejlighedsvis skiftes ud. Antallet af smagsvarianter plejer at være omkring 5, men det er ikke ualmindeligt, at en eller to smagsvarianter er udsolgt for øjeblikket. Smagene har alle en tydelig sødme eller bitterhed. Ved den aktuelle test var vores favorit Sour Strawberry, mens vi mindst kunne lide smagen Orange. Den sidstnævnte smagte lidt for sødt og syntetisk, selvom den gik ned.

Konklusionen

XLNT Sports EAA tilbyder en fremragende balance mellem ydeevne og pris. At der ikke er inkluderet tryptofan bekymrer os ikke meget, og det opvejes samtidig af betain, som er vigtigt for træningsudøvere. Smagene er få, men mest af alt meget gode. Dette er en optimal EAA for træningsudøvere, og vi kan ikke finde nogen bemærkelsesværdige objektive ulemper. Vi belønner fuldt ud XLNT Sports EAA med vores "bedst i test 2024" -titel!

1. XLNT Sports EAA
4.7
MM Sports

2. Chained Nutrition EAA Hardcore

4.5

Størrelse

360 g

Størrelse på portionen

12 g

Antal portioner

30 stk.

Essentielle aminosyrer

9 stk.

Andre aminosyrer

3 stk.

Andre stoffer

2 stk.

Mængde af aminosyrer per portion

88 %
 • Høj koncentration af aminosyrer
 • God balance af aminosyrer
 • Fungerer også lidt som en PWO
 • Mindre velegnet til brug om aftenen

Anmeldelse

Chained Nutrition EAA Hardcore er EAA-tilskuddet, som primært henvender sig til de mest seriøse trænende personer. Indholdet af aminosyrer er skyhøjt, og man har forsøgt at minimere mængden af ingredienser, som måske ikke tilfører så meget eller som rent faktisk opnås tilstrækkeligt gennem almindelig kost.

Indhold

Den mellemstore sorte dåse rummer 360 g af EAA-blandingen, som med en ske på 12 g giver 30 portioner. Produktet markedsføres som om hver ske på 12 g giver 10,3 g essentielle aminosyrer, men det er ikke helt korrekt. I dette tal har man også inkluderet eksempelvis citrullinmalat og arginin, hvor arginin ikke er essentielt for voksne, og citrullinmalat ikke er essentielt overhovedet, selv om begge er aminosyrer. Hvis man kun ser på essentielle aminosyrer, ligger indholdet på 74%, hvilket stadig er rigtig højt og imponerende.

Fra tabellen med indhold kan vi se, at de primært forekommende aminosyrer også er dem, som vi ofte finder i BCAA-produkter, hvilket er glædeligt og som det skal være. Disse er altså leucin, valin og isoleucin, hvor leucin med sine 3500 mg per ske er den tungest vejede. Vi kan derefter finde varierende mængder af de øvrige essentielle aminosyrer inden for det rimelige interval.

Lighederne med PWO

Noget, der får dette produkt til at nærme sig en PWO i små skridt, er stofferne citrullinmalat, arginin og beta-alanin. Det er beta-alanin, der giver de herlige stikkende fornemmelser og som i bedste fald sikrer, at man kan køre lidt længere, inden mælkesyren tager over. Citrullinet og argininet giver den kendte pumpefornemmelse i kroppen og forhåbentlig nogle flere reps.

Hvis koffein også var inkluderet, ville vi i stedet have en blanding af en PWO og en EAA, men selvom koffeinen mangler, vil man måske ikke tage dette produkt om aftenen, da pumpen og stikningerne kan forstyrre søvnen for nogle.

Smag

Når det kommer til smag og indtagelse er der i øjeblikket, hvor anmeldelsen skrives, 5 smage at vælge imellem, hvor alle har en frugtagtig tone på en eller anden måde. Smagene er søde og lækre, men smagen Lemon Lime smagte lidt mærkeligt og unaturligt. Smagen var lidt klæbrig, og mange i testpanelet havde svært ved den.

Som nævnt tidligere indeholder denne EAA visse PWO-ingredienser, og afhængigt af tolerancegraden kan visse af disse virkninger komme frem, selvom niveauerne ikke er de højeste. Nogle af os mere erfarne følte ikke den effekt alt for meget, men andre, der prøvede produktet, kunne hurtigt få en følelse af prikken og en lille pumpe, når vægte blev presset på gymmet.

Konklusion

Chained Nutrition EAA Hardcore er en blanding af en mild PWO og en førsteklasses EAA-produkt. Vi får alle essentielle aminosyrer i tilstrækkelige mængder, men også noget, der kan give bedre effekt på gymmet med det samme. Prisen er rimelig i forhold til indholdet, og smagene er generelt lækre. Noget man dog skal undgå, er at tage denne EAA om aftenen for ikke at påvirke søvnen negativt.

2. Chained Nutrition EAA Hardcore
4.5
Bodystore

3. Core EAA Powder

4.3

Størrelse

400 g

Størrelse på portionen

11 g

Antal portioner

36 stk.

Essentielle aminosyrer

8 stk.

Andre aminosyrer

2 stk.

Andre stoffer

1 stk.

Mængde af aminosyrer per portion

83 %
 • Høje niveauer af leucin
 • Meget aminosyrer for prisen
 • Ikke en optimal balance af essentielle aminosyrer

Anmeldelse

EAA Powder fra Svenskt kosttillskott er et EAA-produkt fra Core-serien, hvilket betyder en ofte prispresset produkt fra grundsortimentet. Mange produkter fra Core-serien er blevet optimeret over en lang periode, hvilket også er tilfældet for deres EAA-tilskud. Alligevel kan vi stadig se nogle ting, der kunne forbedres.

Indhold

Produktet kommer i den klassiske hvide dåse med en blå logo, hvor det står, hvad det er for en produkt. Mængden af pulver kan vejes til 400 g, hvilket vil række til 36 portioner på 11 g hver. Hvis vi springer direkte til indholdet, ser det ud som i tabellen nedenfor.

Som sædvanligt dominerer leucin med en stor margen på 3905 mg per ske. Derefter falder det temmelig drastisk, hvilket er usædvanligt at se. Normalt følges leucinet op af store mængder af både valin og isoleucin, men det er ikke tilfældet her. Af disse to får man 448 mg per ske, hvilket vi synes er lidt lavt. Et tal tættere på 1000 mg ville have været mere acceptabelt for at få en lignende base, som findes i de mere afpillede BCAA-produkter, der i stedet har valgt de mest effektive essentielle aminosyrer.

Hvis vi fortsætter længere ned i listen over aminosyrer, kan vi se, at der er 8 af de essentielle aminosyrer og ikke 9, som der skal være ifølge producenten. Den essentielle aminosyre, der mangler, er tryptofan, som også normalt ikke er inkluderet, hvis man har valgt at udelukke en.

Et par almindelige aminosyrer, som vi også finder, er alanin og glycin. Alanin kan give de kendte prikkende fornemmelser i kroppen, mens glycin er en almindelig byggesten i protein. Mærkeligt nok er det glycin, der er næstmest af i denne blanding, 1350 mg.

Smag

Når det kommer til smag, skiftes disse årligt ud, og der er normalt 4-5 at vælge imellem. Næsten alle smagene har en sødme-overton, som ikke vil falde i alles smag. Sødmen kan selvfølgelig reguleres ved at fortynde med mere vand, men det resulterer i, at man i stedet skal drikke en hel del for at få det hele i sig. Vores to favoritter blandt smagene var Sura Cola Nappar, som ikke var for sød, og Solmodne Appelsiner med en tydelig, men sød smag af appelsin.

Konklusion

Core EAA Powder skiller sig ud fra andre EAA-tilskud på markedet. Den høje mængde leucin værdsættes, men ikke på bekostning af alle de andre essentielle aminosyrer. Selvom leucin er den vigtigste i denne sammenhæng, ville vi gerne have set mere plads givet til både valin og isoleucin. En af fordelene ved produktet er den høje mængde af aminosyrer pr. portion i forhold til prisen. Hvis man kan lide søde smage, kan dette EAA-tilskud alligevel være et godt alternativ.

3. Core EAA Powder
4.3
Svensk Kosttilskud

4. Better You Amino Tabletter

4.1

Størrelse

90 tabletter

Størrelse på portionen

3 tabletter

Antal portioner

30 stk.

Essentielle aminosyrer

8 stk

Andre aminosyrer

10 stk-

Andre stoffer

-

Mængde af aminosyrer per portion

74 %
 • En stor mængde forskellige aminosyrer
 • Nemme at have med sig
 • Dårligere værdi for pengene
 • Lave niveauer af de vigtigste essentielle aminosyrer

Anmeldelse

Næsten alle EAA-tilskud kommer i pulverform, men så har vi et par undtagelser, og Better You Amino Tabletter er en af disse undtagelser. Som navnet antyder, er det ikke et pulver, der findes i dåsen, men tabletter. EAA i tabletform har sine klare fordele og ulemper, som også passer godt til disse tabletter.

Dem, der har brugt kosttilskud før, ved cirka, hvor meget en spiseskefuld af et pulver er, hvilket normalt er en almindelig måleenhed for EAA-tilskud. Hvis man i stedet laver tabletter af samme mængde pulver, ville det være et virkelig stort antal tabletter. Det, vi mener, er, at man enten bliver nødt til at tage et stort antal tabletter eller nøjes med lavere niveauer af aminosyrer.

Indhold

I denne dåse finder vi 100 tabletter, hvor en portion består af 3 tabletter. Et hurtigt kig i ingredienslisten viser, at med 3 tabletter får man følgende stoffer.

Man kan straks se, at det er betydeligt lavere niveauer af næsten alle stoffer i forhold til, hvad vi normalt ser. Stoffer, der normalt findes i små mængder, er dog næsten lige så meget som normalt, f.eks. tryptofan og methionin. Af det, vi derimod gerne vil have meget af, er niveauerne meget lave. Af leucin, isoleucin og valin, som er blandt de vigtigste essentielle aminosyrer i EAA, er niveauerne ca. 5-10 lavere end normalt.

Alt er dog ikke ulemper. Af de 9 essentielle aminosyrer er 8 inkluderet, men ud over disse er der også inkluderet 10 ikke-essentielle aminosyrer. Profilen i sig selv er meget bred, selvom niveauerne er lave. Den største fordel, som man sandsynligvis køber dette tilskud for, er bekvemmeligheden. EAA-tilskud kan i visse tilfælde både smage, lugte og give rigtig dårlig ånde. Alt dette undgår man med kapslerne, som desuden er nemme at tage med og indtage efter behov.

Når det kommer til prisen i forhold til mængden af aminosyrer, ser det dog værre ud. Man betaler meget for bekvemmeligheden og mindre for faktisk at få meget produkt for pengene.

Konklusion

Better You Amino Tabletter er et tilskud, der passer til en lidt mindre gruppe mennesker, men netop denne gruppe vil værdsætte produktet meget. Hvis man ikke er ude efter de højeste koncentrationer af aminosyrer og prioriterer bekvemmelighed frem for ydeevne, er disse EAA-tabletter de bedste, man kan finde.

4. Better You Amino Tabletter
4.1
Svensk Kosttilskud

5. Aware EAA

4.0

Størrelse

330 g

Størrelse på portionen

11 g

Antal portioner

30 stk.

Essentielle aminosyrer

9 stk.

Andre aminosyrer

-

Andre stoffer

-

Mængde af aminosyrer per portion

68 stk.
 • Indeholder alle 9 essentielle aminosyrer
 • Kun essentielle aminosyrer inkluderet
 • God koncentration af de vigtigste aminosyrer
 • Der er en del fyldstoffer og smagsstoffer per ske, som optager unødvendig plads

Anmeldelse

Aware EAA er kosttilskuddet til dem, der ønsker alle 9 essentielle aminosyrer og ikke mere end det. Set ud fra næringsindholdet er dette et meget rent produkt. Aware EAA er et kosttilskud, der kun har været på markedet i nogle få år, men er blevet værdsat af mange takket være en succesfuld opskrift.

Indhold

Som vi nævnte i begyndelsen, er dette en meget ren form for EAA-tilskud. Hvad vi finder er netop de 9 essentielle aminosyrer og ikke mere end det. Balancen af aminosyrer kan ses i tabellen nedenfor.

Som sædvanligt dominerer flere af stofferne, der også findes i populære BCAA-produkter. De tre største ud fra mængden er leucin, valin og lysin med den største overvægt mod leaucin. En ske indeholder 11 g af EAA-blandingen, men hvis vi lægger vægten af alle aminosyrer sammen, lander vi kun på 7,5 g. Selvom næringsindholdet altså kun består af præcis det, vi vil have, udgør en stor del af vægten noget andet end aminosyrer, sandsynligvis smagsstoffer og lignende. Størrelsen på dåsen er 330 g, hvilket giver 30 normale portioner, hvis man følger doseringsforslaget.

Smagene

Der er kun tre smagsvarianter at vælge imellem på anmeldelsestidspunktet, men nogle smage er blevet udskiftet siden sidste gang, vi så på produktet. Med andre ord kommer og går smagene som det ofte er tilfældet med kosttilskud for at holde produktet interessant. Der er både søde og sure smage, alle på en eller anden måde mod frugt- eller slikretning.

Konklusion

Noget, vi virkelig værdsætter ved Aware EAA, er netop, at man ikke får noget ekstra udover det, man faktisk ønsker i termer af næringsstoffer. Det gør det nemt at undgå at få for meget af et stof, der også kan forekomme i andre kosttilskud. Det, vi dog havde ønsket, var, at der var mere og højere koncentration af aminosyrer, så der ikke er så meget vægt pr. ske, der ikke går til noget gavnligt.

Vi er generelt meget tilfredse med dette EAA-tilskud. Prisen er måske lidt høj set ud fra dåsens størrelse, men smagene er gode, indholdet er let at kombinere med andre kosttilskud, og man får alle 9 essentielle aminosyrer med.

Købeguide EAA - Tips til et vellykket køb

De fleste, der køber kosttilskud med navne, der indeholder EAA, ønsker, at kosttilskuddet indeholder essentielle aminosyrer, helst alle. Hvad der faktisk findes i tilskuddet, varierer meget mellem producenter, men en lighed, som de fleste har, er, at koncentrationen af L-leucin er højere end koncentrationen af andre aminosyrer.

Indhold

Årsagen til, at L-leucin får mere plads blandt aminosyrerne, er, at mange undersøgelser har kunnet knytte netop den aminosyre til at give størst fordele i forhold til proteinsyntese og muskelopbygning.

Man siger normalt, at der er 8-10 essentielle aminosyrer. Dette skyldes, at visse aminosyrer ikke er essentielle for voksne, men er det for børn. Forskningen er ikke altid helt enig om dette, men i dag siger man normalt, at der er 9 essentielle aminosyrer for voksne og 10 for børn.

Det sker dog, at ikke alle essentielle aminosyrer altid forekommer i et EAA-produkt. Årsagen er, at selvom aminosyren er essentiel, behøver det ikke betyde, at den er svær at få gennem almindelig kost. Så har man valgt at fjerne den for i stedet at satse på noget andet eller gøre produktet billigere. I de fleste tilfælde har man valgt at inkludere 8 af de 9 essentielle aminosyrer for voksne i EAA-produkter.

Den fulde liste over essentielle aminosyrer for voksne er som følger:

 • Leucin
 • Valin
 • Isoleucin
 • Lysin
 • Methionin
 • Fenylalanin
 • Treonin
 • Tryptofan
 • Histidin

For børn inkluderer man også aminosyren arginin.

Ofte ser man bogstavet L foran aminosyren, og i visse tilfælde også D, for eksempel L-leucin. Dette er ikke noget, en almindelig forbruger behøver at bekymre sig alt for meget om, men det har at gøre med, hvordan atomerne er vredet i sammensætningen på kemisk niveau.

Som nævnt i indledningen af hele artiklen kan man finde alt muligt i et EAA-produkt, og så stiller mange nok spørgsmålet, hvordan ser en optimal EAA-blanding ud? Svaret er, at ingen ved det. Derfor er der så mange alternativer, men der er dog nogle retningslinjer at følge.

Hvis vi ser på søsterproduktet BCAA, finder vi altid de tre essentielle aminosyrer L-leucin, L-valin og L-isoleucin i blandingen. Det er en virkelig god grund at starte fra. Vi foretrækker, når et EAA-tilskud ligner et BCAA-tilskud, men indeholder også de resterende 6 essentielle aminosyrer.

Balancen mellem aminosyrerne er også noget, der ikke er helt afklaret. Det anbefales normalt at tage mindst 3000-4000 mg L-leucin for at starte proteinsyntesen, som er det vigtigste, og omkring 1000 mg L-valin og L-isoleucin. De øvrige essentielle aminosyrer spiller ikke helt så stor en rolle som disse tre, men forekommer stadig i flere forskellige opgaver i kroppen, hvorfor man også ønsker at tage dem med.

Find ud af, hvad du får for pengene

Der er flere faktorer, der kan påvirke prisen på et EAA-produkt. Det, der påvirker prisen, hvis vi ser bort fra mærket og rygtet, er, om kosttilskuddet kommer i form af pulver, kapsel eller en færdig drik. Pulver er altid det billigste, mens kapsler og færdige drikke kan have lignende priser set ud fra indholdet.

Vær omhyggelig med, hvad kosttilskuddet faktisk indeholder. Nogle produkter kan være dyre og samtidig indeholde flere fyldstoffer, hvilket gør, at mængden af essentielle aminosyrer i sidste ende faktisk ikke er så høj. Det er muligt at finde vitaminer og mineraler, men set i forhold til vægten tager disse sjældent plads fra aminosyrerne og kan derfor i stedet ses som en fordel, så længe man ikke kommer tæt på niveauer af overdosering på grund af at tage flere kosttilskud med lignende indhold.

Produktsammenligning

ProduktStørrelseStørrelse på portionenAntal portionerEssentielle aminosyrerAndre aminosyrerAndre stofferMængde af aminosyrer per portion
XLNT Sports EAA
4.7
500 g14 g35 stk.8 stk.2 stk.2 stk.68 %
Chained Nutrition EAA Hardcore
4.5
360 g12 g30 stk.9 stk.3 stk.2 stk.88 %
Core EAA Powder
4.3
400 g11 g36 stk.8 stk.2 stk.1 stk.83 %
Better You Amino Tabletter
4.1
90 tabletter3 tabletter30 stk.8 stk10 stk--74 %
Aware EAA
4.0
330 g11 g30 stk.9 stk.--68 stk.

Ofte stillede spørgsmål om EAA

Hvad synes du om denne artikel?

Bedømmelse 4.7 / 5 (14 stemmer)