TestedeKosttilskud
Hybenpulver - De 5 bedste valg testet og præsenteret
TestsHybenpulver

Hybenpulver - De 5 bedste valg testet og præsenteret

Sidst opdateret: 5.10.2023

Hyben har været brugt af mennesker i tusindvis af år for sine gavnlige egenskaber. Men det er først i moderne tid, at vi virkelig har været i stand til at undersøge og bekræfte, at denne frugt er en sand sundhedsbombe. Rosenkålen er sprængfyldt med vitaminer og med antiinflammatoriske egenskaber og er blevet en fast bestanddel på hylderne med helsekost i butikker og hjem. Desuden smager pulveret godt og kan nemt bruges på mange måder. Hyben købes primært som pulver, men kan også købes som kapsler eller olie.

Udførelse og undersøgelse af testen

I vores test af hybenpulver og kapsler har vi primært undersøgt indholdet og den oplevede effekt. Den opfattede effekt er som altid vanskelig at bestemme, når det drejer sig om helsekost, så effekten kan både være subtil og først manifestere sig på lang sigt. Vi har arbejdet tæt sammen med personer med midlertidige og kroniske ledsmerter, som har testet flere af produkterne for at vurdere effekten. I vores bedømmelse har vi brugt følgende kriterier:

 • Indhold: Hybenpulver indeholder sjældent andet end hyben. Vi undersøger dog nøje produkterne for at sikre, at de ikke indeholder unødvendige tilsætningsstoffer eller fyldstoffer. Når det er muligt, tester vi produkterne i tredjepart for at sikre renheden.
 • Smag og konsistens: Smagen af hybenpulver er generelt let sødlig og mild. Pulveret kan føles en smule tørt i munden, men det skyldes ofte kornets grovhed. Grovheden er ofte en smagssag, men jo finere kornet er, jo bedre smag er det efter vores mening.
 • Pris: En meget god pris er omkring 250 kr. pr. kilo. Prisen varierer meget mellem de forskellige produkter, dels på grund af kvaliteten, men nogle gange også bare på grund af mærket. Kapsler og olie er betydeligt dyrere, men har andre fordele som nem dosering og indtagelse.

Hele toplisten

1. Re-fresh Superfood Hyben

4.7
BEDST I TEST

"Re-fresh hyben pulver er håndplukket og soltørret, og der anvendes hele frugten."

Størrelse

1 kg

Type

Pulver

Grovhed

Finmalet
 • Rawfood
 • Hyben fra Skandinavien
 • Naturlig produktionsproces

Re-fresh Superfood Hyben er et billigt pulver fremstillet udelukkende af hyben uden tilsætningsstoffer eller pesticider. Der anvendes hele hyben, og Re-fresh Rosehip er derfor en råvare. Den naturlige produktionsproces bevarer næringsstofferne og giver en lang holdbarhed.

Hyben er vildtvoksende og er håndplukket og derefter soltørret. Så hele processen er meget naturlig, og der er ingen sprøjtning eller kunstig behandling involveret. Bærrene er plukket rundt omkring i Nordeuropa. Fra jord til mund uden unødvendige transporter eller processer, det sparer på klima og sundhed. Hagebønnen beholder stort set alle sine næringsstoffer, når den forarbejdes så minimalt.

Re-fresh hyben pulver er lidt grovere end de mest finkornede varianter, men pulveret er glat og fint. Smagen er neutral med en let sødme, og pulveret er ideelt til at drysse i drikkevarer eller på grød eller yoghurt.

1. Re-fresh Superfood Hyben
4.7
Svensk Kosttilskud

2. WellAware Hyben Pulver

4.5
BEDSTE BILLIGE

"Et meget fintmalet pulver med en sød, neutral smag til en god pris."

Størrelse

200 g

Type

Pulver

Grovhed

Finmalet
 • Smag, der passer til mange ting
 • Lav pris
 • Håndplukkede økologiske hyben
 • Hyben er blevet transporteret langt væk

WellAware er blevet anerkendt af sine kunder for sit velsmagende pulver. Det er et økologisk, tilsætningsstoffrit rosenknoppulver, der er blødt, sødt og lækkert. Posen indeholder et kilo, en generøs mængde pr. pakke, der holder længe.

Bærrene kommer fra Chile, hvilket både er godt og skidt. En lang rejse hertil betyder unødvendige emissioner, da vi også har masser af hyben her i Sverige. Men Chile er faktisk kendt for sine potente hyben. Frugterne er håndplukket og ovntørret, hvilket betyder, at næringsindholdet forbliver på trods af den lange rejse over Atlanten.

Den omhyggelige tørringsproces sikrer, at alle de ca. 40 næringsstoffer forbliver i hybenene. Disse formales derefter til et fint pulver. Pulveret er det mest finkornede, du kan finde, og er perfekt til brug i mad eller til at spise, som det er. Bland en rå spiseskefuld om dagen i en passende mad, f.eks. en smoothie.

WellAware er et indholdsrigt hyben pulver til en god pris. Eneste ulempe er, at hybenene kommer fra den anden side af verden, lidt unødvendigt synes vi, når der er hyben i hver anden have her i Danmark. Men WellAware hyben pulver er et godt valg for dem, der ønsker et godt og billigt pulver.

2. WellAware Hyben Pulver
4.5
Svensk Kosttilskud

3. Healthwell Hybenpulver ØKO

4.4
Bedst fintmalet

"Et fint malet pulver af høj kvalitet"

Størrelse

200 g

Type

Pulver

Grovhed

Finmalet
 • Rawfood
 • Praktisk emballage
 • Meget fint malet pulver
 • Høj pris

Ud over sine kapsler med hyben tilbyder Healthwell også hybenpulver. Deres hybenpulver er fintmalet og økologisk, og hybenene er plukket i Europa. Hele produktionsprocessen følger strenge EU-direktiver for økologisk produktion.

Pulveret består af hele hyben, der er blevet tørret og malet, inklusive hud og frø. På den måde får du alle fordelene ved hyben. Hagebapspulveret er derfor klassificeret som en RAW-fødevare. Det fine pulver er let at sprede over mad eller drikke. Vi anbefaler, at du opløser det i en sød drik for at give det smag. Pulveret har en lidt mere neutral smag end andre pulvere, hvilket skyldes dets fine kornstørrelse. Et grovkornet pulver smager en smule mere.

Posen kan genlukkes og er nem at håndtere. Den holder pulveret frisk og tørt i lang tid. Holdbarheden er også meget lang, og næringsstofferne i pulveret bevares i flere måneder. Den anbefalede dosis er 2,5-5 gram om dagen, men det er nemmest at drysse en spiseskefuld over grøden eller yoghurten, at være præcis på grammet er ikke så præcist. Der er ingen kendte bivirkninger ved at indtage for meget hybenpulver.

Healthwell's hybenpulver er et fintmalet og økologisk pulver af høj kvalitet. Prismæssigt er det også godt, du får 80 portioner for ca. 80 kr. og du kan købe flere pakker på samme tid og få mængderabat. Pulveret er værdsat af mange og har rigtig gode kundeanmeldelser.

3. Healthwell Hybenpulver ØKO
4.4
Svensk Kosttilskud

4. Lito Hyben kapsler

4.3

Størrelse

250 kapsler

Type

Kapsler

Grovhed

-
 • Indenlandsk produktion
 • Patenteret fremstillingsmetode
 • Små kapsler
 • Dyrere end pulver

Lito Hybenkapsler er fremstillet i Danmark af Hyben Vital ApS. Hyben kommer fra Danmark, og hele fremstillingsprocessen finder sted her i landet. Bag dette produkt ligger en patenteret fremstillingsmetode, som bevarer næringsstofferne og opretholder et konstant højt kvalitetsniveau.

Hybenekstraktet i kapslerne har en højere koncentration sammenlignet med almindeligt hybenpulver. Det betyder, at du får flere næringsstoffer pr. kapsel sammenlignet med en spiseskefuld pulver. Ekstraktet fremstilles ved at opløse de kemiske forbindelser i hyben og ekstrahere alle plantedele for at få en koncentreret opløsning fuld af alle de polyphenoler, carotenoider og flavonoider, der er ønskelige. Denne proces tilfører ingen kemikalier til det færdige produkt, men fjerner kun de dele af hybenplanten, der indeholder færrest næringsstoffer.

At indtage hyben i kapselform har nogle fordele. For det første er selve doseringen og indtagelsen meget nem. Du behøver ikke at afmåle pulver og drysse det over mad eller drikke, bare tag den mængde kapsler, der passer dig (op til tre om dagen). Kapselformen er også at foretrække, hvis man har svært ved at lide smagen af hybenpulver. Lito Hybenkapsler er lidt dyrere end hybenpulver, men har til gengæld flere fordele.

4. Lito Hyben kapsler
4.3
Helsebixen

5. Natur Drogeriet Hyben

4.2

Størrelse

360 kapsler

Type

Kapsler

Grovhed

-

Købeguide Hybenpulver - Tips til et vellykket køb

Hyben har længe været spist af mennesker og er for nylig blevet omtalt som en superfood. Udtrykket er egentlig kun til markedsføringsformål, men der er noget om det. Hyben indeholder en utrolig mængde gavnlige stoffer og tilbyder en lang række sundhedsmæssige fordele. De vigtigste fordele ved hyben er som følger:

 • Næringsindhold - Hyben pulver er sprængfyldt med vitaminer og mineraler. Vitaminerne C, A, E og K samt mineralerne calcium, kalium, jern, magnesium og fosfor findes i hyben. Derudover indeholder hybenrosen bioaktive forbindelser som f.eks. polyfenoler og carotenoider, der har antioxidante egenskaber. Hyben er derfor rige på flere næringsstoffer, som er vigtige for os mennesker. Så uanset hvordan du indtager dine hyben, anbefaler vi på det kraftigste at spise hyben fra tid til anden.
 • Antiinflammatorisk - Hyben indeholder naturligt flere antioxidanter, herunder C-vitamin, carotenoider og flavonoider. Antioxidanter er kemiske forbindelser, der beskytter kroppen mod frie radikaler. Frie radikaler er ustabile molekyler, der kan forårsage skade på kroppen ved at binde sig til DNA, proteiner eller lipider. Antioxidanter neutraliserer disse molekyler og er derfor meget vigtige for at bevare et godt helbred.
 • Smertelindring - En mangel på antioxidanter kan føre til flere problemer. For det første kan ledsmerter og stivhed i leddene fremskyndes, og det er derfor blevet meget populært for folk med ledproblemer som f.eks. slidgigt at tage hybenpulver og lignende kosttilskud for at lindre smerter. Hyben pulver har ikke fuld opbakning fra forskere som smertelindrende middel mod stivhed, de undersøgelser der er blevet lavet har simpelthen ikke haft så klare svar. Men der er nogle beviser og masser af anekdotiske succeshistorier.
 • Forbedrer fordøjelsen - Takket være hyben pulverets rige indhold af præbiotiske fibre bruges det også mod visse mave-tarmproblemer. Præbiotika er føde for bakterierne i tarmen og kan hjælpe med at opretholde og øge niveauet af de sunde bakterier, der er ansvarlige for en stor del af fordøjelsesprocessen.
 • Fremmer hjertesundheden - Undersøgelser har vist, at hyben pulver sænker både blodtrykket og kolesterolniveauet i kroppen. Der blev målt en signifikant forskel, da forsøgspersoner indtog hyben pulver over en 12-ugers periode på både blodtryk og kolesteroltal. LDL-kolesterol (det "dårlige kolesterol") faldt, og både det systoliske og diastoliske blodtryk faldt også. Der er også påvist flere andre sundhedsfordele, der direkte eller indirekte er forbundet med hjertesundhed.
 • Godt for huden - Huden har også gavn af hyben pulver. Takket være det høje indhold af C-vitamin hjælper hyben pulveret med at øge produktionen af kollagen, som er et vigtigt stof for hudens struktur. Kollagen er med til at holde huden elastisk og dermed mindske rynker og fine linjer.

Produktsammenligning

ProduktStørrelseTypeGrovhed
Re-fresh Superfood Hyben
4.7
1 kgPulverFinmalet
WellAware Hyben Pulver
4.5
200 gPulverFinmalet
Healthwell Hybenpulver ØKO
4.4
200 gPulverFinmalet
Lito Hyben kapsler
4.3
250 kapslerKapsler-
Natur Drogeriet Hyben
4.2
360 kapslerKapsler-

Ofte stillede spørgsmål om Hybenpulver

Hvad synes du om denne artikel?

Bedømmelse 4.8 / 5 (9 stemmer)

Læs nogle af vores relaterede artikler