TestedeKosttilskud
Kollagen - De 4 bedste valg testet og præsenteret
TestsKollagen

Kollagen - De 4 bedste valg testet og præsenteret

Sidst opdateret: 5.10.2023

Kollagen er et livsnødvendigt stof og en vigtig komponent i vores hud, knogler, muskler og led. Kroppen producerer selv kollagen, men når vi bliver ældre, falder produktionen. Derfor er det vigtigt at spise fødevarer, der er rige på kollagen, eller at tage kollagentilskud. Kollagen har også en positiv effekt på hår og negle og er en god proteinkilde. Vi har undersøgt flere forskellige kollagenprodukter i vores søgen efter at finde de mest prisbillige og højkvalitets produkter.

Udførelse og undersøgelse af testen

Når vi undersøger kollagenprodukter, tager vi flere aspekter i betragtning. Vi forsøger at få et retfærdigt billede af, hvordan pris og kvalitet er i forhold mellem forskellige kosttilskud for at kunne vurdere produkterne. Vi ser især nærmere på følgende punkter:

 • Form - Kollagen findes i mange forskellige former; pulver, kapsler, tyggetabletter eller tabletter. Men selve kollagenet kommer generelt i tre forskellige former; kollagenpeptider, gelatine eller uforarbejdet kollagen. Kollagens form har indflydelse på kvaliteten af det endelige produkt, og du kan læse mere om de forskellige former længere nede i artiklen.
 • Indhold - Kollagenprodukter indeholder sjældent andet end kollagen og vitaminer. Der findes blandede produkter, der indeholder stoffer som MSM eller mineraler, men vi foretrækker rene kollagentilskud. Læs ingrediensmærket omhyggeligt for at sikre dig, at du får det, du betaler for.
 • Smag - Smagen af kollagen kan være vanskelig for mange mennesker. Derfor leder vi efter kosttilskud med så god en smag som muligt.

Hele toplisten

1. Core Collagen Pro

4.8
Bedst i test

"Førsteklasses produkt til en meget overkommelig pris"

Størrelse

340 g

Form

Pulver

Portionsstørrelse

11.3 g

Kollagen / portion

7 500 mg

Kilde til kollagen

Kvæg

Type

Hydrolysat
 • Hydrolyseret kollagen
 • Rig på MSM
 • Høj dosis kollagen pr. portion
 • God smag af citron
 • Relativt dyrt

Anmeldelse af Core Collagen Pro

Core Collagen Pro er et populært kollagentilskud fra Svenskt Kosttillskott. Kosttilskuddet er meget koncentreret og indeholder også MSM, chondroitin og C-vitamin. Kollagenet er hydrolyseret, hvilket betyder, at det hurtigt og nemt optages af kroppen. Kollagenet er af kvæg og er derfor ikke egnet til vegetarer.

Kombinationen af chondroitin og kollagen er ret almindelig. Begge stoffer styrker kroppens led, brusk og knogler. MSM er også almindeligt forekommende i led- og knoglerelaterede kosttilskud, det er en kemisk forbindelse, der indeholder svovl. Svovl er meget vigtigt for at kroppen kan producere kollagen og glucosamin. Du får 7,5 gram kollagen af høj kvalitet pr. portion.

Pulveret opløses let i kolde drikkevarer og har en let citronsmag og er ret sødt. Sødmen kan næsten være lidt for mærkbar, men meget hellere det end den naturlige smag af kollagen. Kør helst pulveret i en shaker for at undgå klumper, der skal ikke være mange, men der er altid en lille klump uanset hvor god opløseligheden af pulveret er.

Ved at kombinere MSM, C-vitamin og chondroitin med en god mængde kollagen får du et tilskud, der er glimrende til ledproblemer af forskellig art. Med Core Collagen Pro kan du forebygge skader og bevare sunde led og ledbånd. Portionsprisen på 10 kr. er ret høj, men det er det værd i betragtning af, hvad du får. Svenskt Kosttillskott tilbyder ofte en fordelagtig mængderabat

1. Core Collagen Pro
4.8
Svensk Kosttilskud

2. Collagen Beauty

4.6
BEDSTE KAPSLER

"Kollagen specielt udviklet til hudens sundhed"

Størrelse

90 stk.

Form

Kapslar

Portionsstørrelse

3 stk.

Kollagen / portion

2 500 mg

Kilde til kollagen

Kvæg

Type

Peptider
 • Små og nemme at vælge kapsler
 • Collagen af høj kvalitet
 • Unik & patenteret formel
 • Højt antal kapsler / portion

Anmeldelse af Vitaprana

Vitaprana er et populært helsekostmærke, der tilbyder kosttilskud uden tilsætningsstoffer. Deres produkter er kendetegnet ved en holistisk tilgang fra fremstilling til indtagelse. Vitaprata Collagen Beauty indeholder kollagenpeptider (hydrolyseret kollagen) og C-vitamin. Kapslerne er små og lette at sluge, og du får ca. en måneds ration pr. glas.

Kollagenpeptiderne i Vitaprana Collagen Beauty er specielt udvalgt og hører under den varemærkede ingrediens Verisol. Verisol er et velundersøgt stof, der består af udvalgte kollagenpeptider, som er specifikt medtaget for deres skønhedsorienterede egenskaber. I undersøgelser har verisol haft en god effekt på huden. Færre rynker, mere elastisk hud og mindre cellulite er nogle af Verisol's fordele. Kollagenindholdet er lidt lavere end andre kollagenprodukter, men kvaliteten af kollagenet er så meget desto bedre. Her er der også tilsat C-vitamin.

En meget god næringsværdi gør Vitapranas kollagen til et produkt, der er pengene værd. Portionsprisen på 10 kr. er relativt høj, men ikke så ringe. Hvis du er på udkig efter et kollagentilskud til din hud, kan vi varmt anbefale Vitaprana Collagen Beauty.

2. Collagen Beauty
4.6
Bodystore

3. HÅR, HUD & NEGLE

4.4
BEDST TIL HUD OG HÅR

"Flere interagerende stoffer, der giver dit hår et løft"

Størrelse

60 kapsler

Form

Kapsler

Portionsstørrelse

2 stk.

Kollagen / portion

100 mg

Kilde til kollagen

Marint

Type

Hydrolysat
 • Rig på kollagen type I og III
 • Rig på MSM og chondroitin
 • Lavt kollagenindhold / portion

Anmeldelse af Protein.se

Protein.se tilbyder en række produkter med fokus på skønhed og fitness. Deres kollagen er især fokuseret på hårsundhed, men også negle og hud. Det indeholder en række styrkende stoffer, som alle er gode for hår, hud, negle og den generelle sundhed. Du kan tage kosttilskuddet, hvis du f.eks. træner meget, eller hvis du ønsker at give dit hår et ekstra ernæringsmæssigt boost.

MSM, chondroitin og silica har alle en vigtig rolle at spille for knogler, led, negle, hår og hud. Silica er ret sparsomt forekommende i vores kost, så det er et vigtigt stof at få nok af. Selve kollagenet er af maritim oprindelse, så det kommer fra fisk, og kosttilskuddet er ellers fri for animalske produkter.

Portionsprisen på lidt over 6 kr. er meget god i betragtning af den række af gavnlige stoffer, du får pr. portion. Portionerne på to kapsler om dagen er nemme at indtage, og vi har ikke bemærket nogen eftersmag eller bivirkninger ved indtagelse af produktet.

3. HÅR, HUD & NEGLE
4.4
Protein.dk

4. Collagen Beauty Shot

4.3
BEDSTE KOLLAGEN I FLYDENDE FORM

"Højkoncentreret kollagentilskud i flydende form"

Størrelse

500 ml

Form

Flydende

Portionsstørrelse

50 ml

Kollagen / portion

10 000 mg

Kilde til kollagen

Kvæg

Type

Hydrolysat
 • Meget højt indhold af kollagen
 • Indeholder hyaluronsyre
 • Kun ti portioner pr. flaske
 • Ikke særlig god smag

Anmeldelse

Healthwell Collagen Beauty Shot er et flydende alternativ til pulver og kapsler. Hvis du har svært ved at sluge kapsler og ikke bryder dig om smagen af naturlig kollagen, tilbyder Healthwell et collagenshot med hindbærsmag. Den indeholder hyaluronsyre og C-vitamin ud over kollagen.

Med 10 gram kollagen pr. portion er Collagen Beauty Shot et højdosisprodukt. Det er meget svært at udtale sig om absorptionen af pulver i forhold til væske, da der simpelthen ikke findes nogen pålidelig forskning på dette område. Det mest sandsynlige er, at optagelsen ikke er forskellig, da formen af kollagenpeptiderne ikke er ændret. Hyaluronsyre er blevet tilsat på grund af dens positive virkning på brusk, især bruskvæv. Dette er en interessant tilføjelse, som vi ikke har set meget af i lignende produkter.

Collagen Beauty Shot er aromatiseret med erythritol og steviaglykosider, meget kaloriefattige naturlige stoffer. Nogle undersøgelser viser, at overforbrug af disse stoffer kan føre til maveproblemer, men de er generelt meget sikre at indtage og er helt sikkert bedre end sukker eller kunstige sødemidler.

Smagen er ikke den bedste, for at være ærlig. Den går ned, men det er ikke noget, vi nød. Det er langt bedre end naturlig kollagen, som har en meget mærkelig smag og en langvarig eftersmag. Så sammenlignet med naturlig kollagen er Healthwells hindbærshot "godt". Men 5 cl går ret let ned, og det føles nemmere at sluge end at tage flere kapsler. Vi anbefaler ikke Healthwells shot i første omgang, men som flydende alternativ synes vi, at det er det bedste.

4. Collagen Beauty Shot
4.3
Healthwell

Købeguide Kollagen - Tips til et vellykket køb

Kollagen er vidt udbredt i kroppen og er en vigtig komponent i mange processer. Omkring en tredjedel af alt protein i kroppen består af kollagen, og det er vigtigt som støttevæv, f.eks. i sener, blodkarvægge, knogler og hud. Takket være sin unikke struktur er kollagen sejt og stærkt. Kollagen er formet som en tredobbelt spiral, der ligner et reb, hvilket gør det særligt velegnet til at give stivhed og elasticitet til væv i kroppen. Kollagen er derfor et komplekst stof, der findes i mange former og er involveret i mange processer i kroppen.

Type

Kollagen findes i forskellige typer, hvilket hænger sammen med kollagens kemiske struktur. Der findes hele 28 forskellige typer, hvor type I udgør mere end 90 % af alt kollagen i kroppen. Type I findes i hud, hår, negle, knogler, sener og ledbånd. Derfor er type I den mest almindelige type kollagen, som man tager som supplement. Type II er dog også populær, da den findes i led og brusk. De andre typer findes i varierende grad i forskellige væv, væsker og celler, f.eks.

Form

Kollagens form handler kort sagt om, hvordan stoffet er blevet forarbejdet til et kosttilskud. Kollagen i kosttilskud findes i tre former; hydrolysat, gelatine og råstof. Hydrolysat og kollagenpeptider er de bedste. Det er stort set det samme og betyder, at kollagenet er forspaltet til peptider, en form for kollagen, der let optages af kroppen. Kollagen udvundet af et råmateriale under langsom opvarmning vil ændre form til gelatine, et nyttigt stof, der kan give mange sundhedsmæssige fordele, men som optages langsommere end peptider. Endelig kan kollagen findes råt og uforarbejdet, hvilket er meget sjældent.

Andet indhold

Kollagenprodukter indeholder ofte C-vitamin. C-vitamin hjælper kroppen med at opretholde en normal kollagenproduktion. Der kan dog også være forskellige mineraler, MSM og chondroitinsulfat til stede. Chondroitinsulfat og MSM er to stoffer, der bevarer brusk, led og sener. Disse stoffer er fremragende i kombination med kollagen. Vær på vagt over for produkter, der indeholder lave doser kollagen og andre stoffer, som ikke ser ud til at have nogen funktion. Mængden af kollagen i en portion kan variere mellem 500 mg og 8 000 mg, afhængigt af kollagenets form, og om det sælges som pulver eller kapsel.

Oprindelse af kollagen

Kollagen er et animalsk produkt fremstillet af knogler, hud, led, ledbånd og tarme fra køer, svin, kyllinger eller fisk. De kosttilskud, der sælges, bør derfor være tydeligt mærket som bovin eller marint kollagen afhængigt af kollagenets oprindelse. Hvis du er allergisk over for fisk, bør du undgå marint kollagen og konsultere en læge, hvis du tager blodsukkersænkende medicin såsom insulin, da marint kollagen kan sænke blodsukkeret. Kollagen er et animalsk stof, og derfor findes der ingen vegetariske kollagenprodukter, men der findes vegetariske "kollagenboostere", produkter, der indeholder stoffer, som øger kroppens egen produktion af kollagen.

Produktsammenligning

ProduktStørrelseFormPortionsstørrelseKollagen / portionKilde til kollagenType
Core Collagen Pro
4.8
340 gPulver11.3 g7 500 mg KvægHydrolysat
Collagen Beauty
4.6
90 stk.Kapslar3 stk.2 500 mgKvægPeptider
HÅR, HUD & NEGLE
4.4
60 kapslerKapsler2 stk.100 mgMarintHydrolysat
Collagen Beauty Shot
4.3
500 mlFlydende50 ml10 000 mgKvægHydrolysat

Ofte stillede spørgsmål om Kollagen

Hvad synes du om denne artikel?

Bedømmelse 4.1 / 5 (7 stemmer)