TestedeKosttilskud
Kasein - De 5 bedste valg testet og præsenteret
TestsKasein

Kasein - De 5 bedste valg testet og præsenteret

Sidst opdateret: 5.10.2023

Muskelnedbrytning og opbygning sker kontinuerligt. Proteinet i kasein optages langsomt i kroppen, hvilket gør det muligt at modvirke nedbrydning og i stedet opbygge muskler i perioder, hvor kroppen ikke får anden føde. Men al kasein er ikke ens, hvilket vi har opdaget, da vi testede de 9 mest populære alternativer på markedet. Læs mere om testen og dens vinder, som i 2024 blev Star Nutrition Supreme Casein.

Udførelse og undersøgelse af testen

Grundtanken i kasein er meget lig den for proteinpulver, begge leverer kroppen med protein. Forskellen med kasein er, at optagelsen sker meget langsommere og kan derfor være passende i flere andre sammenhænge end proteinpulver. Når de forskellige mærker af kasein blev undersøgt og testet, var det med følgende punkter som grundlag:

 • Smag og konsistens - Hvordan var smagen og konsistensen? Kasein er helt naturligt tykkere i konsistensen end f.eks. proteinpulver. Er kaseinet for tykt til at drikke, eller kan det nemt reguleres med mere eller mindre væske?
 • Mæthed og velvære - Hvordan er velværet efter en portion kasein? Føler man sig mæt og tilfreds eller oppustet og med oppustet mave som resultat?
 • Indhold - Hvordan ser indholdet ud for kaseinet? Er der en høj andel protein, som et kasein egentlig skal have, eller findes der også andre fyldstoffer i produktet, som ikke bidrager på nogen måde? Hvor stor en del er kasein, og hvor stor en del består af andet protein?
 • Prisværdi - Lever produktet op til de krav, man kan forvente i forhold til prisen?

Hele toplisten

1. Star Nutrition Supreme Casein

4.6

Størrelse

750 g

Proteinindhold

77 %

Kcal per 100 g

350 kcal

Smagsvarianter

10+
 • Meget lækre smagsvarianter
 • Blød og fin konsistens
 • Høj proteinindhold
 • Nogle smagsvarianter kan indeholde en stor andel hurtige proteiner, hvilket ikke altid fremgår klart

Anmeldelse

Star Nutrition Supreme Casein er en interessant casein, fordi effekten kan variere stort afhængigt af den valgte smag. Dette betyder, at visse smage kan ligne en almindelig proteinpulver mere end en almindelig casein normalt gør, både på godt og ondt.

Hvis vi starter med at se på værdierne i indholdet, får vi ca. 24 g protein og ca. 105 kcal pr. en scoop pulver på 30 g. Dette svarer til 77% proteinindhold og pr. 100 g pulver 350 kcal. Ikke noget bemærkelsesværdigt her i nogen retning, men helt og holdent almindelige værdier.

Som bekendt skal casein optages langsomt i kroppen for at opnå en jævn optagelse af protein. Det viser sig, at afhængigt af den valgte smag, ændres balancen af proteiner, der optages hurtigt eller langsomt i høj grad. Hos den neutrale smag består proteinet i sig selv af 60% mælkeprotein koncentrat, som optages langsomt, og 40% calciumkaseinat, som faktisk ikke optages meget langsommere end almindeligt proteinpulver.

Derefter har vi andre smagsvarianter, der består af 75% mælkeprotein koncentrat, hvilket er en betydeligt højere værdi end den neutrale smag, men også smagsvarianter, hvor balancen ikke kommer til udtryk. At en del af proteinet ikke optages langsomt behøver ikke være dårligt, hvis køberen er opmærksom på det, men det fremgår faktisk ikke særlig tydeligt her. Der er altså stor forskel på den neutrale smags optagelseshastighed og de andre.

Vi er dog meget tilfredse med smagene og kan anbefale dem. Som med de fleste andre casein bliver denne også cremet og passer perfekt til budding, hvis det foretrækkes. Der blev heller ikke oplevet oppustethed eller andre negative virkninger efter en portion sammen med vand.

Konklusion

Mens vi kan lide Star Nutrition Supreme Casein, burde den langsomme proteinafgiftning klart fremgå blandt alle smagene. De fleste forbrugere vil desværre gå glip af dette punkt, hvilket betyder, at man i nogle tilfælde får en casein, der lidt for meget ligner en proteinpulver. Indholdet er dog godt med højt proteinindhold, og smagene og prisen er på et rimeligt niveau med dagens standarder.

1. Star Nutrition Supreme Casein
4.6
Bodystore

2. Core Casein

4.4

Størrelse

750 g

Proteinindhold

80 %

Kcal per 100 g

369 kcal

Smagsvarianter

10+
 • Høj proteinindhold
 • Mange gode smagsvarianter
 • Større andel kunne have været langsomt optageligt protein

Anmeldelse

Core Casein er en kasein, som de fleste inden for kosttilskud nok kender til, og hvis man ikke kender til deres kasein, kender man nok deres Core-serie. Grunden minder meget om deres proteinpulver fra Core-serien, men udover den langsomme optagelse af protein, som fås fra kasein, findes der også andre forskelle.

En undersøgelse af indholdet viser, at proteinindholdet når op på 80%, hvilket er en meget god værdi, og kalorierne pr. 100 g lander på 369 kcal, hvilket også er godkendt.

En ske af pulveret resulterer derfor i 20 g protein af den ca. 25 g store portion. Med Core Casein har man forsøgt at reducere lactoseindholdet, men også tilsat lactaseenzym, så selv dem med milde lactoseintolerancer kan bruge pulveret. Derudover skiller indholdet sig ikke ud på nogen anden bemærkelsesværdig måde. Der er ingen tilsatte vitaminer eller mineraler at finde, hvilket vi heller ikke savner.

Når vi undersøger typen og balancen af kasein, viser det sig, at ca. 66% er langsomt virkende kasein, mens resten er af typen valle og optages hurtigt. Her kunne en større andel have været af den langsomme type protein, som er pointen med kasein.

Når det kommer til selve kaseinet at drikke fra en shake, er der ca. 10 smagsvarianter at vælge imellem. Der er flere forskellige chokoladesmage, men også almindelige smage som jordbær og vanilje. Vi har ikke testet at blande kaseinet i mad, da smagen i disse tilfælde kan skjules meget godt afhængigt af maden.

Efter at have taget en ske af smagen chokoladedrøm og blandet det i en shaker med vand, kan vi straks konstatere, at kaseinet blandes godt samtidig med, at det bliver til en tyk og fyldig konsistens. Hvis det bliver for tykt, anbefaler vi, at man tager lidt mere vand. Chokoladesmagen var meget god og naturlig, hvilket også bekræftes af mange andre kunders kommentarer.

Konklusion

Core Casein byder ikke egentlig på nogen store overraskelser, samtidig med at proteinindholdet er højt, smagene er gode, og prisen er konkurrencedygtig. Vi ønsker dog, at en lidt større andel af produktet var protein, som optages langsomt. Produktet som helhed er dog stadig meget godt set i forhold til andre punkter og fungerer stadig som en god kasein.

2. Core Casein
4.4
Svensk Kosttilskud

3. Body science Casein

4.3

Størrelse

750 g

Proteinindhold

81 %

Kcal per 100 g

366 kcal

Smagsvarianter

10+
 • Høj andel af protein, som optages langsomt
 • Gode smage
 • Proteinindholdet varierer meget afhængigt af den valgte smag
 • Visse klumper kan forekomme

Anmeldelse

Body Science Casein er et kaseinprodukt, der længe har været populært blandt forbrugere, der bruger kosttilskud. Og vi er enige, der er meget godt at fremhæve.

Hvis vi starter med indholdet, ser det til at begynde med ud som normalt. Når vi derefter bladrer igennem de forskellige smage, indser vi, at mængden af protein faktisk varierer kraftigt afhængigt af den valgte smag. For eksempel indeholder smagen Apple Pie 81 % protein, men hvis man vælger smagen Double Rich Chocolate, er proteinindholdet kun 72 %. En stor forskel med andre ord.

Når det kommer til kalorierne, er forskellen dog mindre, og forskellene, der findes her, kan ignoreres. Ca. 360 kcal fås pr. 100 g kaseinpulver med mindre variation afhængigt af den valgte smag. Der fås også mindre mængder calcium og kalium pr. scoop.

Fordelingen af proteinet i dette produkt er i balancen 80-20. Det betyder, at 80 % består af kaseinprotein og resten af valleprotein. Det er en balance, som vi kan lide at se, og som gør, at produktet virkelig ligner et kasein i høj grad og ikke et almindeligt proteinpulver, hvilket nogle gange kan være et problem.

Smagen, der blev prøvet i shakeren, var Double Rich Chocolate blandt de cirka 10 forskellige smage, der var at vælge imellem. Vi havde lidt problemer med, at pulveret blev siddende i bunden og dannede klumper, men efter et par hårde rystelser af shakeren blev det meste opløst. Smagen var meget cremet og fyldig, og det føltes som om, at dette kasein blev meget tykkere end andre kaseiner, når det blev blandet med vand. Chokoladesmagen var tilfredsstillende og ægte.

Konklusion

Body Science Casein har sine op- og nedture. Kaseinet virker langsomt, som det skal, men visse smage har et lavt proteinindhold, og der kan opstå nogle problemer med klumper og lignende. Hvis man undgår klumperne og vælger en smag med højt proteinindhold, er der ikke mange svagheder tilbage, men disse ting synes at variere meget.

3. Body science Casein
4.3
MM Sports

4. Aware Casein

4.1

Størrelse

750 g

Proteinindhold

76 &

Kcal per 100 g

359 kcal

Smagsvarianter

2
 • Pulveret leveres i en bøtte som er enkel å lukke og oppbevare
 • Smaken som ble prøvd var god og konsistensen var som forventet
 • Uklar fordeling av proteiner som tas opp raskt og sakte
 • Få smagsvarianter at vælge imellem

Kaseinet fra Aware Nutrition er en form for kasein, som i modsætning til de fleste andre større aktører på markedet, stadig kommer i en plastikbøtte. Det kan måske virke som en lille detalje for nogle, men vi synes, at det er en dejlig start.

I bøtten, som kunne have indeholdt mere end de annoncerede 750 g, finder vi i dette tilfælde hvidt kasein. Indholdet i sig er ikke overraskende og kan opsummeres som noget lignende de fleste andre produkter. Pr. 100 g af pulveret opnås 76 g protein og 359 kcal, eller pr. portion på 30 g bliver tallene i stedet 23 g protein og 108 kcal.

Kaseinet indeholder både micellært kasein og valleproteinkoncentrat, som er det, der normalt findes i almindelige proteinpulvere. Det, som vi gerne ville have kendt til, er balancen mellem disse. En stor andel valleprotein gør kaseinet mere som et proteinpulver, mens en stor andel micellært kasein gør det, som vi ønsker det skal være, et protein, som optages langsomt. Nu kan vi dog ikke være helt sikre på, hvordan det forholder sig.

Der er to smagsvarianter at vælge imellem. Det er ikke altid de samme to, og nogle gange erstattes en mindre populær smag med en ny. De smagsvarianter, der var tilgængelige på tidspunktet for anmeldelsen, var Toffee Chocolate og Vanilla Ice Cream. Vi kunne ikke få fat i Toffee Chocolate, men vi har prøvet Vanilla Ice Cream. Vaniljesmagen var tydelig uden at være for kvalm eller sød, når pulveret blev blandet med vand. Smagen kan ikke rigtigt sammenlignes med den gamle type vaniljeis, men stadigvæk virkelig lækker. Konsistensen var også god, uden klumper og lidt trægflydende, som kasein normalt er.

Konklusion

Aware Casein er et kasein, der tilbyder lidt af det hele og en hård bøtte, som pulveret kommer i. Der er få smagsvarianter, men den, vi smagte, var god. Det er lidt uklart, hvordan fordelingen af hurtige og langsomme proteiner ser ud, men hvis mindre end halvdelen af ​​proteinet var langsomt, ville det være mærkeligt at kalde produktet for kasein.

5. GAAM 100% Casein Premium

4.0

Størrelse

750 g

Proteinindhold

77 %

Kcal per 100 g

364 kcal

Smagsvarianter

10+
 • Høj andel af micellært kasein, der optages langsomt
 • Prisvenligt produkt
 • Stort udvalg af smagsvarianter
 • Nogle smagsvarianter er lidt for søde

Anmeldelse

Kosttilskud fra GAAM spiller ofte med i de højere ligaer, og I, der er begyndt at læse dette, kan allerede se, at deres kasein 100% Casein Premium ligger på førstepladsen hos os, og af gode grunde.

Portionerne er på ca. 33 g, hvilket giver i alt 23 portioner, når pulveret på 750 g deles jævnt ud. Per 100 g kaseinpulver får man 77 g protein og 364 kcal. Begge disse tal er passende, hverken særlig meget eller lidt. Ligesom vores testvinder længere oppe, er kaseinet fra GAAM heller ikke spædet op med nogen vitaminer eller mineraler, fokus har udelukkende været på langsomt protein og smagene, som vi vil komme til senere.

Fordelingen af de to typer kasein, der er blevet brugt, micellært kasein og calciumkaseinat, er 80-20 med den største del mod micellært kasein. En rigtig god fordeling efter vores mening og som det skal være i et kasein. Først en mindre mængde hurtigvirkende protein for derefter at dele den store mængde over en længere periode. Ifølge GAAM fordeles proteinet over 8 timer, hvilket vi ikke kan bekræfte, og heller ikke får nogen tydelig kilde til.

GAAM er generelt kendt for deres utroligt velsmagende smage, men her stødte vi på et par, som vi ikke rigtig holdt samme høje niveau, selvom de var gode, mens de andre smage, der blev testet, var vellykkede. Smagene, der skal arbejdes på, synes vi er Salted Caramel og Vanilla dream. Begge disse smagte lidt for sødt. Konsistensen var ikke helt så tyk, som kasein normalt har, hvilket vi synes er en fordel, samtidig med at den stadig blev tyk og fast efter at have stået i køleskabet i et stykke tid, hvis man kan lide pudding. Ellers var mæthedsfølelsen og trivslen på toppen efter en skefuld.

Konklusion

GAAM 100% Casein Premium er et vellykket produkt efter at have fundet en smag, der passer godt. Prisen matcher indholdet, og en stor del af proteinet optages langsomt, hvilket ikke altid er tilfældet med andre kaseinprodukter. Et kasein, der absolut kan anbefales.

Købeguide Kasein - Tips til et vellykket køb

Kaseinets funktion i kroppen er simpelt, det skal tilføre protein til kroppen. Dette protein optages dog langsomt, hvilket gør det til et godt valg om aftenen, når man sover om natten og ikke spiser noget, men der er også andre tidspunkter, hvor kasein kan være passende. Kaseinprodukter kan adskille sig på forskellige måder fra hinanden, og det er disse forskelle, vi vil tage op i vores købsguide.

Smag og konsistens

Smag og konsistens er blandt de vigtigste faktorer, når det kommer til alt, der stoppes i munden. Kasein er ikke særlig svært at smagsætte, hvilket har gjort, at de fleste forskellige kaseintyper faktisk smager meget godt. Noget, der dog skiller sig ud med kaseinpulver, er dens konsistens.

Sammenlignet med flere andre kosttilskud i pulverform, som det tages skefulde af på ca. 1 dl, er kasein meget tykkere og fyldigere. Det har simpelthen at gøre med, hvordan kasein er opbygget fra grunden af. Meget tykke kaseintyper kan være besværlige at drikke og er i stedet velegnede i grød eller blandet i anden mad.

En måde at modvirke den tykke konsistens på er ikke at have hele produktet udelukkende bestående af kasein, men en blanding med en anden proteintype. Derfor er det ikke ualmindeligt at se 80-20-blandinger hos kaseinprodukter. I disse tilfælde vil den mindre andel normalt bestå af valleprotein eller en anden almindelig proteintype.

Indhold

Det vigtigste at kigge efter i indholdet af kasein er selvfølgelig proteinindholdet. Et retningslinje man bør sigte efter er 75-80% protein. Alt over dette værdi er bare godt, og alt under det indeholder ofte nogle tilsætningsstoffer, som ikke altid giver meget for pengene. Når man har sikret sig, at proteinindholdet er højt, er kalorierne det næst vigtigste. Hvis man har mål om at tage på i vægt, kan man vælge en kasein med højt kalorieindhold, ellers bør man satse på så lavt som muligt for ikke at tage på unødig masse.

Forskellige typer kasein

Når man har sikret sig, at mængden af protein er inden for rimelige intervaller, er det også vigtigt at sikre sig, at det er den rette type kasein. Hele pointen med kasein er at tilføre kroppen protein langsomt, men der findes forskellige typer kasein, hvor nogle typer faktisk er næsten som almindeligt proteinpulver.

De forskellige typer af kasein eller kaseinblandinger, som normalt findes er:

 • Micellært kasein
 • Calciumkasein
 • Mælkeproteinkoncentrat

Det man vil se i sin kasein er først og fremmest micellært kasein og dernæst mælkeproteinkoncentrat. Micellært kasein er den langsomste form for protein, som bedst opfylder formålet med et kaseintilskud. Mælkeproteinkoncentrat er egentlig ikke kasein, men virker på en lignende måde og optages også langsomt.

Calciumkasein er noget man ikke vil have for høje niveauer af. Det viser sig, at denne form for protein faktisk optages ret hurtigt af kroppen, hvilket modvirker hele pointen med kasein, især hvis man tror, at proteinet man har indtaget skal optages langsomt. Hvis man i stedet vil have et protein, som både har en hurtig og en langsom optagelse, er en vis del af calciumkasein eller almindeligt valleprotein i en kaseinblanding godt.

Laktose

Laktose fortjener en helt egen overskrift, da kasein er et rent mælkeprodukt i sin grund. Dette betyder, at der altid vil være lidt laktose i kasein, selvom producenterne har gjort deres bedste for at fjerne det. Hvad mange producenter har gjort, er at tilsætte laktaseenzym i produktet, så selv dem med mildere laktoseintolerance kan spise kaseinet. Det er ikke altid, at der er tilsat laktaseenzym, så det er vigtigt at læse nøje, inden man køber, hvis man har mild eller svær laktoseintolerance.

Nogle tænker måske, at vegansk kasein fjerner laktose fuldstændigt. Desværre eksisterer der ikke vegansk kasein, da kasein i sin grund kommer fra mælk. Der findes dog vegansk proteinpulver, men disse er mere lig proteinpulver end kasein. Hvis man vil have et langsomtvirkende protein, er kasein det bedste valg i dag.

Produktsammenligning

ProduktStørrelseProteinindholdKcal per 100 gSmagsvarianter
Star Nutrition Supreme Casein
4.6
750 g77 %350 kcal10+
Core Casein
4.4
750 g80 %369 kcal10+
Body science Casein
4.3
750 g81 %366 kcal10+
Aware Casein
4.1
750 g76 &359 kcal2
GAAM 100% Casein Premium
4.0
750 g77 %364 kcal10+

Ofte stillede spørgsmål om Kasein

Hvad synes du om denne artikel?

Bedømmelse 4.1 / 5 (13 stemmer)