TestedeKosttilskud
Vegansk proteinpulver - De 4 bedste valg testet og præsenteret
TestsVegansk proteinpulver

Vegansk proteinpulver - De 4 bedste valg testet og præsenteret

Sidst opdateret: 5.10.2023

Kan du lide vegansk mad, og brænder du for motion? Så anbefaler vi vegansk proteinpulver. Protein er, som du sikkert allerede ved, nødvendigt for at opbygge muskler. Men udbuddet har længe været domineret af mælkebaserede produkter. Men i det sidste år har veganske proteinpulvere virkelig taget fart. Tidligere var de appetitvækkende og næsten uspiselige, men nu har de udviklet sig hurtigt, og der findes et bredt udvalg af proteinpulver fra mange forskellige veganske eller vegetariske kilder. Vi har undersøgt og testet en række forskellige veganske proteinpulvere for at finde den bedste kvalitet både med hensyn til indhold og smag. Nedenfor præsenterer vi de 4 bedste veganske proteinpulvere 2024.

Udførelse og undersøgelse af testen

Før et produkt bliver vurderet på toplisten, har det gennemgået en omfattende forsknings- og testperiode. Vi vil sikre os, at pulveret ikke kun smager godt og er billigt, men også indeholder alt det, som et komplet proteinpulver bør indeholde.

  • Indhold - Et vegansk proteinpulver skal hovedsageligt indeholde protein, men fedt- og kulhydratindholdet er også vigtigt. Proteinindholdet ligger som regel omkring 70-80% og fedt- og kulhydratindholdet ligger omkring 1-6%. Det er vigtigt, at produktet ikke indeholder unødvendige biprodukter eller fyldstoffer.
  • Smag og konsistens - Dette er et vigtigt punkt for alle kosttilskud, men især for vegansk proteinpulver. Smagen har tidligere været ret dårlig, og der er stadig produkter, som ikke har gjort store fremskridt på denne front. Vi tester flere smagsvarianter og kontrollerer omhyggeligt konsistensen og opløseligheden i shakeren for hvert produkt.
  • Fremstilling - Vi leder efter veganske proteinpulvere, hvis hele produktionslinje viser miljøbevidsthed; fra økologisk landbrug og bæredygtig forarbejdning til klimasmart logistikkæde og detailhandel. De anvendte råvarer skal komme så tæt på lokale områder som muligt og skal helst følge EU's retningslinjer for økologisk mærkning.

Hele toplisten

1. Core Plant Protein

4.7
Bäst i test

"Proteinrig, næringsrig og billig"

Størrelse

1 kg

Proteinindhold

80 %

Kilde til protein

Havre, ærter og ris

Kcal pr. 100 g

396 kcal
  • Enkelt og godt indhold
  • God pris
  • God smag og glat konsistens
  • Mangler vigtige mineraler og vitaminer

Anmeldelse

Core Plant Protein er et blandet produkt med flere proteinkilder, der er designet til at blive indtaget under træning. Proteinindholdet er relativt højt og fedt- og kulhydratindholdet er rimeligt. Der er ikke tilsat noget til dette pulver, bortset fra smagsstoffer. Prisen er god og har overlevet den seneste tids kraftige prisstigninger på kosttilskud.

Indhold

Med en blanding af ærter, ris og havre opnår Core Plant Protein en fuld aminosyreprofil, der er rig på flere vigtige aminosyrer. 70% er ærteproteinisolat, 20% risprotein og 10% havreprotein. Dette er en afbalanceret mængde af de forskellige ingredienser, da ærteprotein er det mest næringsrige og havre egentlig kun er nødvendig for deres rige lysinindhold.

Proteinpulveret mangler desværre ekstra mineraler og vitaminer. Selvom ærteprotein i sig selv er rig på forskellige vitaminer og mineraler, ville vi gerne have set vitaminer og mineraler, som veganere normalt har brug for ekstra af, såsom B2, B12, selen og calcium.

Smag og konsistens

Smagen er god for et vegansk proteinpulver. Den er ikke lige så god som vallepulver, men det er ikke overraskende, da veganske proteinpulvere er omkring ti år bagud i udviklingen. Konsistensen er glat og fin, let boblende, hvis du ryster i en shaker med et gitter. Stevia eller aspartam sørger for smagsgiverne, og du kan købe pulveret i enten vanilje- eller chokoladesmag.

Konklusion

Core Plant Protein er billigt, lækkert og næringsrigt. Der er ikke meget at klage over her, bortset fra manglen på tilsatte mineraler og vitaminer. Det betyder, at hvis du dyrker meget motion og holder dig til en vegansk kost, bør du supplere med et passende multivitamintilskud. Ærter, ris og havre er alle skånsomme for maven og allergikere, så pulveret er velegnet til alle.

1. Core Plant Protein
4.7
Svensk Kosttilskud

2. Healthwell Vegan Protein

4.5
Bedste Naturel Smag

"Naturligt proteinpulver, rig på mineraler og vitaminer"

Størrelse

400 g

Proteinindhold

74 %

Kilde til protein

Havre, ærter og ris

Kcal pr. 100 g

407 kcal
  • Tre kilder til protein
  • Tilsatte vitaminer og mineraler
  • Formel tilpasset til veganere
  • Kedelig smag, hvis du drikker det rent

Anmeldelse

Healthwell Proteinpulver indeholder protein fra ærter, havre og ris samt en række vitaminer og mineraler. Proteinpulveret har en god blanding af proteinkilder og et næringsrigt og rigeligt indhold. Pulveret er uden smag og mangler derfor smags- og farvestoffer. Et meget naturligt alternativ til dig, der ønsker at blande dine egne shakes eller gerne vil bruge proteinpulver i smoothies eller grød.

Indhold

Indholdet består af ærter, havre og ris. Det er en kombination, der tilsammen indeholder alle de essentielle aminosyrer og er særligt rig på de forgrenede aminosyrer. Havre er tilsat for at supplere det rige indhold af lysin og tryptofan, to aminosyrer, som er ret lave i vegetabilske proteinkilder. Ærter og ris er gode for fordøjelsessystemet, og både ærter og havre er rige på fibre, hvilket yderligere støtter fordøjelsen og tarmens sundhed.

Flere vitaminer (B2, B6, B12 og D3) er blevet tilsat sammen med jod og selen. Disse vitaminer og mineraler er særligt vigtige for dem, der har en vegetarisk eller vegansk kost. Alle vitaminer er af vegetabilsk oprindelse. Fedtindholdet er ret højt med næsten 10 %, og kulhydratindholdet er lige under 5 %. Med et proteinindhold på 74 % får du et mættende proteinpulver, men det er ikke helt optimeret til fedtfattig muskelopbygning.

Konklusion

Smagen i sig selv er ret kedelig, men den fungerer rigtig godt i kombination med smoothies eller i grød. Pulveret er meget mættende og egner sig perfekt til kaloriefattige diæter eller når deff. Den høje mæthedsfornemmelse betyder, at proteinpulveret også er fremragende som snack. Konsistensen er glat og let opløseligt, pulveret blandes godt med alle drikkevarer og madvarer som grød eller pandekagedej.

Healthwell Proteinpulver er et godt valg for dem, der ønsker en proteinrig snack, blander deres egne shakes eller bare har et helt vegetabilsk proteinpulver helt uden tilsætningsstoffer.

2. Healthwell Vegan Protein
4.5
Healthwell

3. Self Omninutrition Soy Protein

4.4
Bedste Proteinindhold

"Naturlig smag og meget højt proteinindhold"

Størrelse

1 kg

Proteinindhold

91 %

Kilde til protein

Soja

Kcal pr. 100 g

377 kcal
  • 27,2 g protein pr. portion
  • Kun naturlige ingredienser
  • Naturlig og blød smag
  • Konsistensen er ikke den bedste
  • Få smagsvarianter at vælge imellem

Anmeldelse

Self Omninutrition Soy Protein er et vegansk sojaisolatprotein. Det fås i to smagsvarianter; chokolade og vanilje, og indeholder kun naturlige ingredienser. Sojaproteinet har et proteinindhold på 91% og koster ikke mere end konkurrerende alternativer, hvilket er et godt valg for mange.

Indhold

Indholdet består kun af naturlige ingredienser, hvilket er en klar fordel. Pulveret er sødet med stevia og smagt til med kakao (hvis du vælger chokolade) og naturlige aromaer. Proteinkilden er soja og kommer fra sojaisolat. Soja betragtes som et førsteklasses valg af proteinkilde, det indeholder alle de essentielle aminosyrer og optages let af kroppen. Endelsen -isolat betyder, at sojaen er blevet renset for fedt og phytoøstrogener. Det er gennem isoleringsprocessen, at soja opnår sit høje proteinindhold på 91 %.

Soja er meget udbredt blandt mange veganere og vegetarer. Vær opmærksom på, at et højt indtag af soja kan have nogle ulemper med hensyn til sundhed. Soja indeholder fytinsyrer, som gør det svært for kroppen at optage vigtige mineraler. Så hvis du har en soya-tung kost, bør du vælge et proteinpulver med en anden proteinkilde for at skabe variation.

Hvis du vælger vaniljesmagen, skal du være opmærksom på, at riboflavin er anført i indholdsfortegnelsen. Det er et vigtigt vitamin, men er sandsynligvis blevet tilsat for dets farveforbedrende egenskaber. Kulhydrat- og fedtindholdet er utrolig lavt, hvilket er med til at holde kalorierne pr. portion nede.

Smag og konsistens

Smagen er sød, men ikke over-sødet, et strejf af havre er til stede, men det er ikke en distraktion. Desværre er chokolade- og vaniljesmagen ikke særlig fremtrædende, så pulveret er ikke godt i smoothies og grød, hvis du ønsker ekstra smag. Konsistensen er ikke den bedste, men langt fra den værste. Pulveret kræver en del rystning for at blive helt opløst, og det er let for det at klumpe sammen i risten i shakeren, vi anbefaler at hælde det ned i portioner og ryste for at få det bedste resultat.

Konklusion

Self Omninutrition Soy Protein er overordnet set et rigtig godt valg, der indeholder 91% protein, lave fedt- og kulhydratværdier og en pris der er på niveau med lignende produkter på markedet. Vælg Self Omninutrition Soy Protein, hvis du ikke allerede spiser meget sojaprotein eller hvis du ønsker et forholdsvis naturligt smagende vegansk proteinpulver, der ikke er oversødet.

3. Self Omninutrition Soy Protein
4.4
Svensk Kosttilskud

4. Core Soy Protein

4.4

"Cremet og lidt tykkere proteinpulver"

Størrelse

1 kg

Proteinindhold

86 %

Kilde til protein

Soja

Kcal pr. 100 g

347 kcal
  • Rig på vitaminer og mineraler
  • Meget lavt kalorieindhold
  • Kan opfattes som kornet og for tyk

Anmeldelse

Core Soy Protein er et sojaproteinisolat med flere tilsatte vitaminer og mineraler for at give dig som veganer eller vegetar bedre forudsætninger for at få succes med din træning. Proteinindholdet er højt, nemlig 86%, og det giver dig omkring 21 gram protein pr. portion. Sojaprotein er fuld værdi og har en komplet og god aminosyreprofil.

Indhold

Med kun 1 g fedt og 1,2 g kulhydrater er Core Soy Protein et af de slankeste proteintilskud vi har prøvet. Kalorieindholdet pr. portion er derfor kun 87g, hvoraf 86g er kalorierne i proteinet. Chokolade og vanilje indeholder kunstige sødemidler, men æblesmagen er naturligt aromatiseret. Du kan også vælge den naturlige smag, som selvfølgelig kun indeholder naturlige ingredienser.

Pulveret er rig på calcium og magnesium, vigtige mineraler for dem, der ikke spiser animalske produkter. Det samme gælder for B12, som Soy Protein indeholder flere variationer af. Vitamin- og mineralkomplekset i proteinpulveret er unikt og indholdsrigt, hvilket giver et godt supplement ud over proteinet.

Smag og konsistens

Core Soy Protein er et tykt og cremet proteinpulver, som måske ikke er egnet til alle. I testgruppen fik vi ret blandede vurderinger, nogle kunne lide det og andre kunne ikke lide det. Smagene fik gennemgående gode vurderinger, ikke for søde og ikke for markante, men velafbalancerede og velegnede og velegnede i både smoothies og shakes. Vi anbefaler at du blander pulveret i en blender, eller blander det i en smoothie for at få en lidt mere jævn konsistens, selve pulveret er lidt kornet. Men hvis du ikke er følsom overfor konsistens, er Core Soy Protein et godt proteinpulver.

Konklusion

Et højt proteinindhold, masser af tilsatte vitaminer og mineraler og en næsten ikke-eksisterende kalorieværdi gør Core Soy Protein til et rigtig godt valg. Det der trækker ned i bedømmelsen er konsistensen og at det er lidt hårdt i sig selv, men det fungerer godt i grød og smoothies. Prismæssigt er Soy Protein et godt valg til omkring 190 kr. pr. kilo.

4. Core Soy Protein
4.4
Svensk Kosttilskud

Købeguide Vegansk proteinpulver - Tips til et vellykket køb

Når du skal finde et godt vegansk proteinpulver, er der en række ting, du skal overveje. Men valget er ikke svært, i dag er udvalget så stort og forhandlerne så troværdige, at du uden alt for mange problemer kan finde veganske proteinpulvere, der passer til dit behov. Men der er fem punkter, som vi synes er vigtige at kigge lidt nærmere på, og som vi i høj grad har taget udgangspunkt i, da vi har valgt vinderne i vores test.

Proteinindhold

Jo højere proteinindhold, jo bedre er en god tommelfingerregel. Men et højt proteinindhold er ofte ledsaget af en højere pris. Sigt efter et produkt, der ligger omkring 70-80 % for at opnå den bedste balance mellem protein og pris. Du kan også sigte efter omkring 20-30 gram protein pr. portion. Lavere end det har tendens til at resultere i et pulver, der indeholder mange andre ingredienser ud over protein, som regel kulhydrater eller fedt. Og det er mere en weight gainer end et traditionelt proteinpulver.

Aminosyreprofil

En komplet aminosyreprofil er at foretrække. Det betyder, at proteinpulveret indeholder alle ni aminosyrer. Men de forgrenede aminosyrer (BCAA'er) er særligt vigtige. BCAA'er består af aminosyrerne leucin, valin og isoleucin. Nogle gange er fordelingen af aminosyrer anført på ingredienslisten, men ikke altid, hvis du er særligt nysgerrig, skal du kontakte forhandleren for at få disse oplysninger. Aminosyreprofilen er i høj grad bestemt af kilden til proteinet i pulveret.

Ingredienser

Andre ingredienser findes sjældent i pålidelige produkter. Men det kan være godt at kaste et blik på fedt- og kulhydratindholdet for at sikre sig, at intet skiller sig ud. Over 10% fedt eller kulhydrater er ikke ønskeligt, omkring 2-6 er mere fornuftigt. Husk, at du betaler for proteinet og ikke for andre ingredienser. Farver og smagsstoffer skal helst være naturlige, og ellers bør der ikke være fyldstoffer.

Smag og konsistens

Smag og konsistens er naturligvis vanskelige at kende på forhånd. Men se vores anmeldelser ovenfor eller i kommentarfeltet hos forhandleren. Det giver som regel en god indikation af, om produktet er egnet til dig eller ej. Smagen er ofte ret fyldig og ikke sjældent jordagtig eller nøddeagtig i veganske proteinpulvere. Oversødet pulver forekommer, men ikke så ofte som med animalske proteinpulvere. Opløseligheden er generelt noget lavere, lidt mere skum og klumper er at forvente, men sjældent noget der forstyrrer appetitten nævneværdigt.

Kilden til proteinet

Ikke alle planter har den samme aminosyreprofil, nogle har en komplet profil, mens andre mangler visse essentielle aminosyrer. Det er derfor vigtigt at kombinere planter, så du får et komplet protein, hvis du ikke vælger en plante med en komplet aminosyreprofil. De forskellige proteinkilder har også andre egenskaber, f.eks. varierende niveauer af forskellige vitaminer og mineraler.

Ærteprotein

Ærteprotein er rig på protein, fibre og en række vitaminer og mineraler. Det er derfor et almindeligt valg af producenter til veganske proteinpulvere. Det er et komplet protein og indeholder alle de ni aminosyrer, som kroppen ikke selv kan producere, og er særligt rig på de forgrenede aminosyrer. Ærteprotein er generelt fri for forskellige allergener og er let nedbrydeligt, hvilket er velegnet til personer med følsomme maver. Ærteprotein er et rigtig godt valg, når det kommer til veganske proteinpulvere.

Risprotein

Risprotein kommer fra hvide eller brune ris og er et meget mildt protein. Mange mennesker vælger risprotein, hvis de oplever, at valleprotein giver dem kvalme af netop den grund. Risprotein er et komplet protein, og risproteinpulver har tendens til at være særligt fedt- og kulhydratfattigt.

Sojaprotein

Sojaprotein er blandt de mest eksklusive proteinpulvere, du kan købe. Det er et komplet protein, der indeholder alle ni essentielle aminosyrer i ret rigelige mængder. Sojaprotein er i undersøgelser blevet kopieret til forskellige sundhedsmæssige fordele, herunder forbedret hjertesundhed og øget muskelmasse. Overdreven sojaindtagelse kan dog føre til hormonforstyrrelser hos mænd og nedsat frugtbarhed. Så hvis du vælger et sojaprotein, bør du gennemgå din kost for at sikre dig, at du ikke indtager for meget soja.

Hamp-protein

Hamp indeholder i alt ni aminosyrer, men så lidt lysin, at det formelt set ikke betragtes som et komplet protein. Hamp er dog rig på fibre og er et mættende alternativ, der også kan hjælpe på fordøjelsen. Hamp indeholder også flere sunde fedtstoffer som omega-3 og omega-6.

Hvedeprotein

Hvedeprotein er ikke et komplet protein, men det indeholder alle de forgrenede aminosyrer. Hvedeprotein er ikke egnet til personer med glutenintolerance eller en følsom mave. Men er ellers et godt supplement til andre kilder takket være dets unikke aminosyreprofil. Hvedeprotein er rig på glutamin og arginin, som andre vegetabilske proteinkilder mangler.

Produktsammenligning

ProduktStørrelseProteinindholdKilde til proteinKcal pr. 100 g
Core Plant Protein
4.7
1 kg80 %Havre, ærter og ris396 kcal
Healthwell Vegan Protein
4.5
400 g74 %Havre, ærter og ris407 kcal
Self Omninutrition Soy Protein
4.4
1 kg91 %Soja377 kcal
Core Soy Protein
4.4
1 kg86 %Soja347 kcal

Ofte stillede spørgsmål om Vegansk proteinpulver

Hvad synes du om denne artikel?

Bedømmelse 4.1 / 5 (9 stemmer)