TestedeKosttilskud
Proteinpulver - De 5 bedste valg testet og præsenteret
TestsProteinpulver

Proteinpulver - De 5 bedste valg testet og præsenteret

Sidst opdateret: 5.10.2023

Proteinpulver er et af de mest udbredte kosttilskud blandt motionister. Den indlysende forbindelse mellem protein og bedre muskelvækst er blevet lavet af de fleste mennesker og understøttes af forskning. Hvis du tager din træning mere seriøst end andre, er der både bedre resultater at opnå og penge at spare, ikke alle proteinpulvere er faktisk lige gode. I vores test har vi prøvet proteinpulvere fra etablerede butikker, men også fra de mindre og mere ukendte, som vi mener er af høj standard.

Udførelse og undersøgelse af testen

At der nu findes flere hundrede forskellige proteinpulverprodukter skyldes ikke, at de er ens, men at de er forskellige. Forskellige produkter kan også give blandede resultater, men vi er på udkig efter de bedste resultater og den bedste oplevelse, der kan opnås med proteinpulver. Derfor er testen blevet inddelt i følgende undersøgelsespunkter:

  • Smag - Smag er meget individuelt, men hvad de fleste er enige om er, at en naturlig smag generelt smager bedre end en smag, hvor der forekommer kunstige stoffer. Hvordan
  • Konsistens - Et proteinpulver, der klumper eller hænger fast i bunden af shakeren, er ikke sjovt. Hvor let blandes proteinpulveret, og hvordan er konsistensen, når produktet er blandet så godt som muligt?
  • Indhold - Når du har fundet noget, der smager godt og er let at indtage, skal indholdet også være i orden. Hvad er proteinindholdet i proteinpulveret, mængden af energi og det øvrige indhold?
  • Værdi for pengene - Hvilke proteinpulvere er de mest prisvenlige i deres kategori? Nogle vil være på udkig efter det højest mulige proteinindhold, mens andre vil prioritere smag, fremstillingsproces og lignende.

Hele toplisten

1. Core Whey Protein

4.6

Mængde

1 kg

Proteinindhold

80 %

Kilde

Valle

Energi pr. 100 g

391 kcal

Smager

10+
  • Godt forhold mellem protein og pris
  • Let at blande ud
  • Flere velsmagende og naturlige smagsvarianter at vælge imellem
  • Lavt laktoseindhold
  • Billigere produkter findes, hvis du kun er på udkig efter et højt proteinindhold

Introduktion

Core Whey Protein er et svensk kosttilskud, der har været på markedet lige så længe, som kosttilskud har været populære. Gennem tiden har opskriften gennemgået mindre ændringer, hvor emballagen er blevet fornyet, og flere nye smagsvarianter er blevet lanceret. Grundprincipperne har dog ikke ændret sig, hvorfor dette proteinpulver stadig er yderst aktuelt.

Emballage

Core Whey Protein kommer i en pose som så mange andre proteinpulvere af denne størrelse. Emballagen er let at lukke, selvom der kan opstå små huller, hvor luft kan trænge igennem, hvis man lukker posen i hast uden at tjekke, hvordan den er blevet.

Smag og konsistens

Der er i øjeblikket næsten 15 smagsvarianter til rådighed, lige fra chokolade og vanilje til pære og all-natural. Der burde være en smag for enhver smag, selv om det kan være trættende at gå igennem flere smagsvarianter, før man finder den rigtige. De smagsvarianter, vi har testet, er chokoladekugle, vanilje milkshake og cookies & cream.

Pulveret har forskellige farver alt efter hvilken smag du har valgt. Smagsvarianter med chokolade er lidt mere brune, jordbærrøde osv. Farverne giver en naturlig fornemmelse og passer godt til smagsvarianterne. Proteinpulveret blandes godt med både vand og mælk. Mindre mængder kan nogle gange klistre fast i bunden, men disse kan som regel rystes af med lidt kraft. Konsistensen er let og uden klumper.

Af de smagsvarianter vi har testet, er vi mest tilfredse med chokoladebollen og jordbærmælkskagen. Begge har en let sødme uden at være overvældende, mens noter af både chokolade og jordbær kommer tydeligt igennem. Desværre appellerede smagen Cookies & Cream ikke rigtig til os. At den smager af småkager er ganske rigtigt, men sødmen var lidt for sød.

Højt proteinindhold

Det, som vi formoder, har gjort Core Whey Protein til en favorit blandt mange, er kombinationen af pris, smag og protein. Proteinindholdet varierer mellem 75 - 80% alt efter hvilken smag du vælger. I forhold til prisen er det stadig meget protein for pengene. Kaloriemængden pr. 100 g er 391 kcal, hvilket er i den højere ende. I forhold til mængden af protein er niveauet stadig acceptabelt.

Noget andet vi kan se med dette proteinpulver er, at der er blevet tilsat en mindre mængde vigtige mineraler, som motionister har brug for. Da doserne er lave, ser vi dette kun som et plus. Bedre at få lidt ekstra ind, uden at få for meget ud af dette produkt.

Konklusion

Core Whey Protein har formået at tage førstepladsen hos os ved at tilbyde et højt niveau på de fleste parametre. Vi er især tilfredse med mængden af protein i forhold til prisen, og det faktum at der hele tiden udvikles nye smagsvarianter gør også, at det ikke bliver kedeligt i længden med den samme smag hver gang. Et fremragende produkt, der er vores topplacering værdig.

1. Core Whey Protein
4.6
Svensk Kosttilskud

2. Star Nutrition Whey-100

4.5

Mængde

1 kg

Proteinindhold

87 %

Kilde

Valle

Energi pr. 100 g

360 kcal

Smager

10+
  • Blandt valleproteinerne med det højeste proteinindhold
  • Naturlige smagsstoffer
  • Klumpfri og let at blande
  • Lavt kalorieindhold
  • Høj pris

Introduktion

For nogle er produktet som helhed vigtigere end prisen, og det er i dette segment, at Whey-100 fra Star Nutrition forsøger at finde sine kunder. Med Whey-100 har Star Nutrition forsøgt at toppe alle de vigtige aspekter, men med en lille pristillæg i forhold til almindelige proteinpulvere.

Emballage

Proteinpulverets emballage skiller sig ikke ud på nogen bemærkelsesværdig måde. De har valgt en sort og cool stil på posen med et tydeligt og stort Whey-100 logo. Afhængigt af smagen skifter et billede i det nederste hjørne for at symbolisere smagen. Når man har revet den del af, der lukker pakken helt af, er der et lynlås til at lukke posen med.

Nem blanding og gode smagsvarianter

De smagsvarianter, vi har valgt at prøve med dette proteinpulver, er dobbelt rig chokolade og jordbær. Det første, der slår os, inden vi har nået at smage, hvordan det smager, er den nemme opløsning. Der skal ikke mange shakes til, før alt er opløst, og hvis man af vane med almindelige proteinpulvere tager lidt ekstra ind, kan man være helt sikker på, at der ikke er en klump.

Double rich chocolate, som var først ude, giver et godt indtryk med det samme. Smagen føles ægte, selvom man ved, at det ikke er det i virkeligheden. Smagen er god med vand, men hvis du ønsker at øge sødmen mærkbart og gøre den lidt tykkere, er mælk et godt alternativ. Smagen af jordbær var også god. Ikke helt som ægte jordbær, men en smag, der stadig er værdsat. Bland dette med mælk og måske lidt banan, og du har en milkshake, der ikke kun smager godt, men også er sund.

Høj proteinindhold

Det man egentlig skal købe dette proteinpulver for er indholdet, selvom smagen også er vigtig. Afhængigt af hvilken smag du vælger, lander proteinindholdet på hele 85-87% (med enkelte undtagelser afhængig af den valgte smag), hvilket er i den absolutte top blandt vallebaserede proteinpulvere.

Det er ikke kun mængden af protein, der imponerer, men også at mængden af kalorier heller ikke er urimeligt høj, idet den ligger på 360 kcal pr. 100 g proteinpulver.

Konklusion

Ser man på selve produktet er der faktisk ingen dårlige ting at påpege, kun gode. Proteinpulveret har et imponerende indhold, mens både smag og konsistens er spot on. Det er når man blander prisen ind i blandingen, at nogle vil fravælge og købe noget andet. Produktet er klart dyrere end mange andre, og hvis du vil have mest muligt ud af din træning og også er streng med din kost ved siden af, er dette proteinpulver et glimrende supplement.

2. Star Nutrition Whey-100
4.5
Bodystore

3. Body Science Whey 100%

4.4

Mængde

1 kg

Proteinindhold

73 %

Kilde

Valle

Energi pr. 100 g

381 kcal

Smager

15+
  • Stort udvalg af naturlige og lækre smagsvarianter
  • Let at blande ud
  • Lidt højt antal kalorier i forhold til proteinindholdet
  • Lidt høj pris i forhold til mængden af protein

Introduktion

Body Science Whey 100% har gjort det, som de så ofte gør, og fokuseret på smagen. Et af de vigtigste aspekter af det, du putter i munden, er hvordan det smager, især når proteinpulvere historisk set ikke altid har smagt så godt, og nogle har det stadig i hukommelsen. Vi finder ud af, hvordan Whey 100% proteinpulver fra Body Science smager og meget mere.

Emballage

Proteinpulveret kommer i en hvid pose med lynlåslukning og ligner i store træk de fleste andre emballager, som proteinpulver normalt kommer i. Alt efter hvilken smag du vælger, skifter en lille tekst på forsiden, hvor der også står hvilken smag der er tale om.

Flere smagsvarianter

Body Science har bygget en stor del af sit brand op ved at tilbyde mange, lækre smagsvarianter af sine kosttilskud. Blandt deres Whey proteinpulver er der over 17 smagsvarianter at vælge imellem, og der kommer hele tiden flere til. Nogle af de mindre populære forsvinder fra sortimentet, mens de mest populære får lov til at blive.

Ud af det store udvalg valgte vi at prøve smagsvarianterne Vanilla og Banana Chocolate, og vi valgte ikke forkert. Banan chokolade smager bare af banan og chokolade, ikke for sødt eller for overbærende, men lader stadig sødmen komme naturligt igennem. Det er altid svært at få en ægte chokoladesmag kunstigt, men da der også er en banansmag i det, smager kombinationen overraskende godt.

Af de to smagsvarianter var vaniljen dog den store favorit, men det kræver nok, at man kan lide vanilje til at begynde med. Smagen føles ægte og minder lidt om de gammeldags isdåser med smag af ægte vanilje. Den fungerede også godt til at lave smoothies.

Body Science har også formået at balancere konsistens og smag. Pulveret sammen med 3-4 dl vand giver en let drikkelig drik med den helt rigtige smagsstyrke. Der opstod mindre klumper på bunden i nogle tilfælde, men ikke altid, selve drikken var dog klumpfri.

Protein og kalorier

Whey 100% har en lidt lavere mængde protein på 71% og derfor havde vi gerne set at mængden af kalorier pr. 100g også var lidt lavere.

Dette tal lander på 381 kcal, hvilket er en normal værdi, hvis proteinindholdet er en smule højere. Hvis du vil have lige så meget protein som med andre proteinpulvere, skal du tage mere, hvilket betyder, at du får flere kalorier.

Konklusion

Til normale motionister, der ønsker et proteintilskud, er Body Science lykkedes rigtig godt med Whey 100%. I disse tilfælde vil de ekstra kalorier slet ikke være i vejen i betragtning af den generelt lille mængde (30-50 g) proteinpulver, der normalt indtages pr. dag, sammenlignet med resten af kosten. Udvalget af smagsvarianter er stort med flere gode smagsvarianter, der mange gange minder om den naturlige råvare. Prisen er sammenlignelig med andre proteinpulvere, men hvis man kun ønsker meget protein og få kalorier, kan valget være et andet proteinpulver.

3. Body Science Whey 100%
4.4
MM Sports

4. Self Omninutrition Soy Protein

4.3

Mængde

1 kg

Proteinindhold

91 %

Kilde

Soja

Energi pr. 100 g

377 kcal

Smager

2
  • Ekstremt højt indhold af protein
  • Fremragende pris/protein-forhold
  • Vegansk
  • Naturligt sødet med stevia
  • Klumper nemt
  • Smagsvarianter spænder fra svagt til syntetisk

Introduktion

Veganske proteinpulvere har ikke haft lige så mange år til at udvikle sig som proteinpulvere baseret på den animalske verden. Som følge heraf er de løbende blevet diskonteret af forskellige årsager, men Self Omninutrion's Soy Protein pulver er på vej til noget.

Emballage

Proteinpulveret kommer i en sort emballage fra en tidligere hvid og grøn pose i en sort emballage. Posen kan rives eller skæres op og har derefter en lynlåslignende lukning, der bruges til at lukke posen og forhindre luft og fugt i at komme ind.

Udseende

Dette proteinpulver findes kun i to smagsvarianter på nuværende tidspunkt, chokolade og vanilje. To normalt meget populære smagsvarianter, når det kommer til proteinpulver. Der har tidligere været flere smagsvarianter at vælge imellem, som vi går ud fra vil vende tilbage i fremtiden. Uanset hvilken smag du vælger af chokolade og vanilje, er begge pulvere lysebrune i udseende og ikke mørkebrune og hvide, som man kunne forvente.

Smag og konsistens

Sojaprotein er et lidt tungere proteinpulver end de fleste. Du er nødt til at ryste det meget for at undgå klumper. Selv når drikken er klumpfri, er den stadig en smule tyk, hvilket betyder, at du måske skal fortynde den med mere væske.

Smagen er dette proteinpulvers svageste punkt. Smagene i sig selv er ikke ulækre, men de smager ikke meget som de smagsvarianter, der er blevet markedsført. Det smager ikke klart af hverken chokolade eller vanilje, men i stedet en antydning af sødme. En af grundene til at proteinpulveret skiller sig ud med smagen kan være, at det anvendte sødemiddel er stevia og ikke aspartam som de fleste andre.

Godt indhold

Hvis vi lader proteinpulverets svagheder ligge og kigger på indholdet, kommer vi til det punkt, hvor proteinpulveret klarer sig bedst. Der er få proteinpulvere generelt, der har over 80% proteinindhold, her har vi i stedet et der har 91% protein. Proteinpulveret er i en klasse for sig selv når det kommer til proteinindholdet, og for at komme op på lignende værdier skulle du skifte produktkategori til bcaa eller eaa i stedet. Også med hensyn til kalorier pr. 100g som er 377 kcal, ser alt udmærket ud.

Proteinets oprindelse er soja, nærmere bestemt sojaisolat. Om der er noget i fremstillingsprocessen, der gør det muligt at opnå disse niveauer af protein, skal vi lade være usagt, men imponerende værdi for pengene i form af rent protein er det.

Konklusion

Der er få veganske proteinpulvere i dag, der kan konkurrere med ikke-veganske alternativer. Sojaprotein fra Self Omninutrion er dog undtagelsen og giver et af de bedste forhold mellem protein, pris og kalorier. Der er dog stadig noget arbejde at gøre, når det kommer til smag og konsistens.

4. Self Omninutrition Soy Protein
4.3
Svensk Kosttilskud

5. Aware Vegan Protein

4.0

Mængde

0,9 kg

Proteinindhold

74 %

Kilde

Ris og ærter

Energi pr. 100 g

336 kcal

Smager

2
  • Velegnet til mange - vegansk, men også gluten- og laktosefri
  • Tæt forsegling med krukke
  • Klumpfri
  • God som ingrediens i mad
  • Lav kalorieværdi
  • Begrænset antal smagsvarianter
  • Kunne have haft lidt højere niveauer af protein for prisen

Introduktion

Den voksende obskuritet (nu ikke så obskur) Aware Nutrition og deres veganske proteinpulver Aware Vegan protein har formået at bryde ind på vores liste over de bedste proteinpulvere. Proteinpulveret har flere interessante aspekter, som vi vil dykke dybere ned i.

Emballage

Til at starte med kommer proteinpulveret i en krukke, hvilket er blevet mere og mere ualmindeligt blandt proteinpulvere, der kommer i mindre mængder end 3 kg. Vi sætter stor pris på krukken. Den gør den nem og hurtig at åbne og lukke, og giver en følelse af premium. Et andet aspekt er, at der med almindelige poser kan være små huller ved lukning, hvilket betyder, at når posen dunker ned, hvor den normalt sidder, kommer der en lille puff af proteinpulver ud. Efter et par måneder har der dannet sig små bunker af protein i æsken, hvilket insekter måske kan lide, men ikke hvis man har pulveret i en krukke!

En lille ulempe, som ikke bør overses, er at krukken kun rummer 0,9 kg proteinpulver i stedet for 1 kg som de fleste andre almindelige pakker.

Få smagsvarianter

Det bliver altid pinligt, når et produkt kun har få smagsvarianter, mens konkurrenterne har fem gange så mange. Awares veganske proteinpulver findes kun med to smagsvarianter, nemlig chokoladekugle og æble/kanel. Der har tidligere været flere smagsvarianter, og derfor går vi ud fra, at antallet af smagsvarianter vil blive øget i fremtiden.

Tilbage til de to smagsvarianter, der findes i øjeblikket, nemlig chokoladebold og æble/kinnamon. Heldigvis er disse to på et meget lavt niveau. Smagen chokoladekugle er tydeligt chokoladet og får lige den rette mængde sødme med havremælk. Sødmen kan varieres ved at tilsætte mere vand, hvis det er nødvendigt. Smagen af æble/kanel matcher ikke helt chokoladekuglen. Æblesmagen føles ikke helt naturlig, mens kanelsmagen kommer af. Smagen er dog god, men lidt mere autenticitet ville ikke have skadet. Hvis man blander proteinpulveret med andet end vand, er det dog nemt at skjule de kunstige smagsstoffer.

Vi havde ingen problemer med klumper, hverken i bunden af shakeren eller flydende i drinken.

Lavt kalorieindhold

Aware har valgt at bruge ris- og ærteprotein som proteinkilde. Et interessant og lidt usædvanligt valg. Det resulterer faktisk i relativt gode næringsværdier.

Proteinindholdet på 74 % er meget almindeligt, mens kalorierne på 336 kcal pr. 100 g er lavere end hos mange andre konkurrenter, hvilket giver et godt forhold mellem protein og kalorier. Ellers er indholdet selvfølgelig helt vegansk.

Konklusion

At proteinpulveret kommer i en dåse er glædeligt, men at dåsen ikke er på 1 kg men 0,9 kg, samtidig med at prisen ligger over den gennemsnitlige pris for 1 kg proteinpulver, får prisværdien til at falde en smule. Der er få smagsvarianter, så det kan være, at du ikke finder din smag og må opgive det alene af den grund. Vi er dog meget tilfredse med den lave kalorieværdi og at vi ikke havde problemer med klumper.

Købeguide Proteinpulver - Tips til et vellykket køb

Med vores købsguide ønsker vi, at forbrugerne skal tænke over deres behov og det formål, som de har til hensigt at bruge proteinpulver til. Den gennemsnitlige motionist vil ikke have de samme krav som en person, der ønsker at få mest muligt ud af sin træning. Nedenfor skitserer og uddyber vi ting, der falder ind under personlige præferencer, og som i sidste ende kan forenkle og hjælpe med et proteinpulverkøb.

Proteinindhold

Næsten alle proteinpulvere har et proteinindhold på mellem 70-85%. Den naturlige kilde, som proteinet udvindes og filtreres fra, har et langt lavere basisproteinindhold, se f.eks. bønner og mælk, som indeholder henholdsvis ca. 20% og 4% protein. Proteinpulvere, der har et lavere proteinindhold end 70%, vil have en stor mængde fyldstoffer og risikerer i stedet at tilføre proteinpulveret en unødvendig stor portion kalorier. Hvis du ønsker at øge dit kalorieindtag, er det en gainer, du skal kigge på.

Proteinpulvere, der i stedet har en højere mængde protein end intervallet ovenfor, vil have haft en høj produktionsomkostning og hurtigt trække i pris, blot for at få et par procent mere protein. Hvis du vil have den højest mulige dosis protein, skal du i stedet kigge på aminosyrer som EAA og BCAA. Ellers kan du tage en ekstra scoop proteinpulver i løbet af dagen i stedet.

Så længe du holder dig inden for 70-85% protein, vil forholdet mellem gram proteinpulver pr. krone i de fleste tilfælde holde sig inden for et fornuftigt interval.

Proteinkilden i proteinpulver

Der findes flere forskellige kilder til proteinpulver. Den største forskel mellem dem er, om kilden er animalsk eller vegansk. De mest almindelige kilder til proteinpulver af animalsk oprindelse er valle og kasein. De mest almindelige veganske kilder til proteinpulver er hamp, soja, ris og ærter. Veganske alternativer bliver mere og mere almindelige hvert år, dels fordi der er en efterspørgsel efter dem, men også fordi der er fundet nye måder at udvinde protein på, hvoraf nogle er mere effektive og rentable.

Forskelle i ydeevne mellem animalske og veganske proteinpulvere, der indeholder den samme mængde protein, har været vanskelige at påvise. Det er imidlertid blevet observeret i de seneste år, at veganske proteinpulvere er blevet stadig billigere, samtidig med at deres proteinindhold er steget. Denne tendens, som endnu ikke er stoppet, vil sandsynligvis føre til, at flere mennesker køber veganske proteinpulvere, uanset om de er veganere eller ej, men fordi prisen vil være lavere og proteinindholdet højere.

Andre ingredienser

Jo lavere proteinindholdet i et proteinpulver er, jo flere fyldstoffer kan du finde. Størstedelen af disse stoffer vil være fedtstoffer og kulhydrater, men også en lille mængde mineraler, aminosyrer eller vitaminer, som kan være blevet overført fra fremstillingsprocessen eller tilsat efterfølgende for at øge proteinets styrke og optagelighed.

Tekstur og smag

Proteinpulverets tykkelse, hvis det er blevet blandet med en væske, kan naturligvis ændres ved at tilsætte mindre eller mere væske. Men hvis der er klumper i selve drikken, kan disse være svære at fjerne. Dette er noget, der aldrig fremgår af produktbeskrivelsen af proteinpulveret, da det af mange ses som et negativt aspekt. En måde at hjælpe med at løse dette problem på er at gennemse tidligere kunders anmeldelser på produktsiden. Et klodset proteinpulver vil hurtigt tiltrække sig tidligere køberes opmærksomhed.

En anden subjektiv vurdering er smagen. Hvordan folk synes, at noget smager, varierer meget, men de fleste mennesker sætter pris på, når en smag ligner så meget som muligt den smag, der findes i naturen, hvis den er det. Igen er tidligere kunders smagsoplevelser i produktets kommentarfelt meget nyttige. Der kan du hurtigt finde ud af, om smagen er for stærk, svag, unaturlig osv.

Skånsom mod maven

Proteinpulver er ikke et naturprodukt, men det kommer fra naturlige kilder. Som med naturlige fødevarer kan nogle mennesker være allergiske over for visse stoffer eller føle ubehag efter indtagelse af dem. Hvis du på nogen måde føler dig utilpas efter indtagelse af proteinpulver, er det et klart tegn på, at du bør stoppe med at indtage proteinpulveret. Et godt aspekt ved proteinpulver er, at hvis du udskifter proteinkilden med en anden, kan du samtidig få det bedre. Hvis du har prøvet flere forskellige proteinpulvere uden held og ikke føler dig bedre, bør du helt stoppe med at bruge proteinpulver.

Prisbillighed

Prisværdien af et proteinpulver vil være en blanding af den subjektive og den objektive vurdering. Den subjektive vurdering knyttet til proteinets oprindelse, smag, konsistens og opfattede effekt kan ikke gøres meget og er meget individuel. Den objektive vurdering i forbindelse med proteinindhold, produktindhold og størrelse kan variere meget fra mærke til mærke.

Det, vi ønsker, at en forbruger skal holde lidt ekstra øje med, er emballagens størrelse og proteinindholdet i forhold til prisen. En almindelig størrelse for proteinpulver er 1 kg, men der findes også mindre pakker på 500 g og større pakker på næsten 5 kg.

Lad os sige, at du f.eks. har to pakker, hvoraf den ene vejer 800 g og den anden 1 kg, hvor den lettere pakke også har et lavere proteinindhold og koster lidt mere. Så har du en tredobbelt effekt af forringelse, som ved et hurtigt øjekast kan være svær at se. I sidste ende kan du i nogle tilfælde være endt med at betale dobbelt så meget for den samme mængde protein.

Produktsammenligning

ProduktMængdeProteinindholdKildeEnergi pr. 100 gSmager
Core Whey Protein
4.6
1 kg80 %Valle391 kcal10+
Star Nutrition Whey-100
4.5
1 kg87 %Valle360 kcal10+
Body Science Whey 100%
4.4
1 kg73 %Valle381 kcal15+
Self Omninutrition Soy Protein
4.3
1 kg91 %Soja377 kcal2
Aware Vegan Protein
4.0
0,9 kg74 %Ris og ærter336 kcal2

Ofte stillede spørgsmål om Proteinpulver

Hvad synes du om denne artikel?

Bedømmelse 4.9 / 5 (17 stemmer)