TestedeKosttilskud
Kreatin - De 5 bedste valg testet og præsenteret
TestsKreatin

Kreatin - De 5 bedste valg testet og præsenteret

Sidst opdateret: 5.10.2023

Kreatin er et af de mest velundersøgte kosttilskud og er velegnet til folk, der dyrker eksplosive sportsgrene og laver hårdere træning i fitnesscentret. Kreatin er et kosttilskud, der i næsten alle tilfælde udelukkende består af rent kreatinmonohydrat med få tilsætningsstoffer. Derfor er resultaterne ikke meget forskellige mellem mærkerne. Der kan dog være store forskelle, hvis man ser bort fra effekten af kreatin, hvilket vi har fundet ud af med vores test.

Udførelse og undersøgelse af testen

Kreatin er et meget givende supplement at teste, fordi det ikke vil være meget forskelligt i effekt mellem forskellige mærker. Selv om forskellene kan være små, har vi alligevel undersøgt kosttilskuddet så vidt muligt, samt andre ting, der kan være af interesse. En række testpersoner har fået kreatin til at afprøve i to måneder. Klassificeringen blev baseret på resultaterne af følgende punkter:

 • Indhold - Vi har undersøgt, om kreatinen indeholder andet end rent kreatin og kreatinets form, men også undersøgt formålet med de ekstra tilsatte stoffer, hvis der er nogen.
 • Blanding & kornstørrelse - De fleste kreatintilskud kommer i pulverform. Vi har testet, hvor godt et kreatin blandes med vand, og om kornstørrelsen har nogen væsentlig indflydelse.
 • Smag - Kreatin er ofte blandet med andre kosttilskud. Kreatin smager sjældent af noget som helst, men kan i nogle tilfælde være aromatiseret. Vi har undersøgt, om smagen er naturlig eller kunstig.
 • Effektivitet - Vi fulgte en række testpersoner, der fik de forskellige kosttilskud i to måneder og noterede disse personers oplevede effektivitet og træningsresultater.
 • Pris - Vi undersøgte, om prisen stod i forhold til de andre testede eller undersøgte produkter.

Hele toplisten

1. Core Creatine

4.8

Størrelse

Format

kreatin-koncentration

 • Høj værdi for pengene
 • Høj koncentration
 • Let opløseligt
 • Blander sig godt med andre kosttilskud
 • Det kan være svært at forsegle posen hurtigt

Introduktion

En af de mere populære kreatiner fra Svensk Kosttilskud, Core Creatine holder stadig en høj standard hele vejen igennem. Dette kreatin har eksisteret længe og er et såkaldt standardkreatin, som kun indeholder kreatin.

Smag og konsistens

Core Creatine kommer i en genlukkelig pose. Indholdet er helt hvidt og med en meget fin kornstørrelse, som et malet pulver. Kreatinen blandes let i vand uden at klumpe det mindste, og selvom man ikke kan mærke, at man drikker helt rent vand, kan man egentlig heller ikke opfatte nogen smag, men snarere at der er et smagløst pulver i vandet. Kreatin kan blandes med andre kosttilskud.

Indhold og virkning

Indholdet er 100% kreatin, hvilket betyder at hvis det blandes med andre kosttilskud, behøver man ikke være bange for at overdosere flere stoffer. Man skal blot holde øje med, om det andet kosttilskud også indeholder kreatin eller ej.

Vores testpanel oplevede en god effekt efter to måneders brug med maksimale gevinster på 5-8%. Samtidig skal det siges, at effekten er svær at måle, og at flere helt rene kreatinprodukter er meget ens. Et meget lille antal brugere af dette kreatin har rapporteret mindre ubehag i maven ved brug. Noget som vi ikke oplevede, men som bør tages op.

Konklusion

Core Creatine er et helt rent kreatinprodukt, som vi mener, at alle der træner hårdt bør overveje. Det kan bemærkes, at pakken i de senere år er skrumpet fra 500g til 300g, mens prisen er steget. Dette ser vi selvfølgelig som et minus, men det kan også bemærkes at de fleste andre kreatinprodukter har haft en lignende udvikling, hvilket stadig placerer Core Creatine højt blandt prisbillige produkter.

1. Core Creatine
4.8
Svensk Kosttilskud

2. Core Creatine Pro

4.5

Størrelse

340 g

Format

Bisglycinat

kreatin-koncentration

27 %
 • Indeholder magnesium med høj biotilgængelighed
 • God smag
 • Letopløseligt
 • Skånsom for maven
 • Fås kun i citronsmag
 • Kan være vanskelig at blande med andre kosttilskud

Introduktion

Når det drejer sig om kreatin, er det svært at identificere direkte premiumprodukter, da der kun er få forskelle mellem de forskellige typer kreatin. I stedet skal man se på, hvad hele produktet indeholder ud over kreatin, som kan give merværdi. Core Creatine Pro fra Svenskt kosttillskott er et sådant produkt. Selve kreatinen er som alle andre, men hvad finder vi ellers i blandingen udover kreatin?

Smag og konsistens

Kreatinen kommer i en lille 340g krukke med, overraskende nok, kun citronsmag af en eller anden grund. At indholdet, som vi kommer ind på senere, ikke kun består af kreatin, kan spille en rolle i det hele. Muligvis kan der være et eller andet stof i blandingen, som har en bitter smag, men som nemt kan skjules med citron.

Under alle omstændigheder opløses kreatinen uden problemer i vand med en mild citronduft. Citronsmagen kan nogle gange være et vendepunkt, men vi satte stor pris på smagen, og det viser sig, at mange andre, der har købt produktet, er af samme opfattelse. Lidt sødlig i smagen hvis man har lidt vand, men man kan bare fortynde med mere indtil man finder et niveau der passer en. Citronsmagen har måske ikke været et dårligt valg fra producenternes side, men det ville ikke have skadet at have et smagsfrit alternativ, hvis det var muligt.

Indhold

Den scoop der følger med er stor og på mærket skulle der være ca. 11g, hvilket er en portion. Portionen består ikke af kreatin alene, men en blanding af kreatin, magnesium og L-citrullin malat i hovedparten, hvor kreatin udgør ca. 3g pr. portion. Mængden af magnesium pr. portion er ca. 1 g og L-citrullinmalat 4 g.

I betragtning af forholdet mellem ingredienserne kan man sige, at dette faktisk er et L-citrullinmalatprodukt med tilsat kreatin og magnesium. Selv om koncentrationen af rent kreatin er meget lav, opfylder det stadig behovet for kreatin pr. portion. Hvorvidt denne kreatinblanding vil passe til en bruger, vil koge ned til hvor meget man også ønsker at få fat i L-citrullinmalat, som er hovedingrediensen. L-citrullinmalat er en præstationsfremmende faktor, der kan give bedre resultater under intens træning.

Konklusion

Core Creatine Pro er efter vores mening ikke rigtig et kreatinprodukt, men et produkt til dem, der ønsker at maksimere deres resultater fra hård træning. Den rene mængde kreatin er lav, men det kompenseres af at du også finder en del magnesium og en stor mængde L-citrullin malat i glasset. En stor scoop vil dog dække dit daglige kreatinbehov, men da indholdet er lavt, skal du betale en høj pris hvis du ønsker kreatin alene. Hvis du i stedet ønsker at præstere på toppen, er blandingen fremragende, selv om prisen er højere end for almindelig kreatin.

2. Core Creatine Pro
4.5
Svensk Kosttilskud

3. Optimum Nutrition Creatine 2500

4.4

Størrelse

250 g / 200 kapsler

Format

Monohydrat

kreatin-koncentration

99,9 %
 • Høj koncentration af kreatin
 • Praktisk, hvis du kun bruger kreatin
 • Svært at blande med andre pulveriserede kosttilskud

Introduktion

Ikke alt kreatin kommer i form af et løst pulver, men der findes også alternativer, der kommer i kapsler. Creatine 2500 Caps fra Optimum Nutrition er netop et sådant alternativ, og med købet får du et lidt misvisende navn, som bør ryddes op med det samme. Selvom produktet til dels hedder 2500 caps, får du ikke 2500 piller med i pakken, men 200 piller. Til gengæld vejer indholdet af produktet 250 gram, hvilket svarer til 2500-delen af navnet.

Smag og konsistens

Creatine 2500 Caps kommer altså i form af piller, hvilket betyder, at der ikke er meget at sige om hverken smagen eller konsistensen. Vi bemærker dog, at disse piller er en del større end almindelige piller. Hvis du af en eller anden grund har problemer med at sluge piller af "almindelig" størrelse, kan disse være besværlige. Ellers kan du tage dem uden bekymringer, selvom det føles anderledes, selv om det føles anderledes.

Det, som Creatine 2500 Caps bringer med sig takket være sit pilleformat, er en smidighed, som andre måske mangler. Det er nemt at putte en pille i munden, og så er det bare at tage en vandhane. Dette produkt er ikke for dem, der har flere forskellige kosttilskud i deres shaker, hvor det simpelthen i stedet er blevet meget besværligt med kreatin i pilleform.

Indhold

I ingredienslisten finder vi ikke ret meget bemærkelsesværdigt, hvilket vi heller ikke ønsker, da dette er et kreatinprodukt. Produktet indeholder 99,9% rent kreatin. Kreatinen er fremstillet ved hjælp af Creapure-teknologi for at få så rent og fint kreatin som muligt.

Konklusion

Optimum Nutrition Creatine 2500 Caps er et kreatinprodukt, der henvender sig til en lidt mindre gruppe af mennesker. Det er ikke helt almindeligt at tage kreatin som pille, men hvis det af en eller anden grund tiltaler, så er dette et godt produkt. Prispunktet er mærkbart lavere end alternativer, der kommer som et rent pulver. Renheden er høj, og der er anvendt moderne fremstillingsteknologi. Hvis prisen ikke er en hindring, og piller er det, du ønsker, kan vi ikke andet end at anbefale produktet.

3. Optimum Nutrition Creatine 2500
4.4
Bodystore

4. Aware Creatine 100%

4.1

Størrelse

Format

kreatin-koncentration

Introduktion

Helt rent kreatin er standard for kreatinprodukter, og Creatine 100% fra Aware Nutrition er netop et sådant produkt. Intet mærkeligt eller specielt, bare hvidt pulver, der er kreatin.

Smag og konsistens

Når man tester i blinde er det næsten umuligt at skelne mellem kreatin med højt indhold, fordi de ikke har nogen smag, og den kemiske formel er den samme, hvis produktet kun består af rent kreatin. Dog kan kornstørrelsen være forskellig, hvilket gør at noget kreatin er mere groft eller kornet, og andet helt glat. Dette kreatin er glat, selv om man kan mærke det i munden efter at have blandet det i vand, uden at det forstyrrer på nogen måde. Med hensyn til smagen er der ingen mærkbar forskel.

Kreatinen blandes let i både vand eller i blandinger med andre kosttilskud. Kreatin kommer i en dåse, hvilket er opmuntrende, når de fleste andre producenter går over til poser af kosttilskud.

Indhold

Indholdet består af rent kreatin i monohydrat-format. Prismæssigt er produktet ikke helt optimalt, men næsten på niveau med nogle premium produkter, der enten tilbyder mere værdi på forskellige måder eller mere produkt for pengene.

Hvad du i stedet får med denne kreatin er et forhåbentlig mere bæredygtigt fremstillet produkt. Aware nutrition fremstiller sine produkter i Sverige for øget gennemsigtighed og er meget omhyggelig med at følge alle de kriterier, der findes for bæredygtighed.

Konklusion

Aware 100% Creatine yder identisk med andre helt rene kreatinpulvere. Vi kan godt lide emballagen, der kommer i en krukke i stedet for en pose. Prisen er en smule højere end den burde være, men pulveret er fremstillet i Sverige, hvilket kan appellere til mange i dagens samfund. Hvis du i stedet ønsker mere kreatin for pengene eller en mere eksotisk blanding af ingredienser, er der andre muligheder. Vi er dog tilfredse, men vi kunne sagtens have set dette produkt endda som en bestseller hvis prisen var kommet ned, hvilket vi håber det gør i fremtiden, for marginalerne er der.

5. GAAM Candy Series Creatine

4.0

Størrelse

500 g

Format

Monohydrat

kreatin-koncentration

95 %
 • God smag
 • Ikke den højest mulige koncentration
 • Kan være svært at blande med andre aromatiserede kosttilskud

Introduktion

Candy-serien af kosttilskud er en bred vifte af produkter fra det velkendte GAAM, som naturligvis også omfatter kreatin. Kreatin har normalt ikke nogen særlig smag og indgår derfor i en cocktail sammen med andre kosttilskud, men GAAM har valgt et andet spor med creatinprodukter med smag.

Smag og konsistens

GAAM Candy Series Creatine kom kun en uges tid før denne anmeldelse blev skrevet i en krukke med låg i stedet for, som i dag, i en pose. Vi sætter altid pris på krukker, da de mere effektivt holder fugten ude fra pulveret, der ellers let klumper sammen og kan gøre produktet ubrugeligt eller mindre appetitligt.

Konsistensen af kreatinen er, som med næsten alle i dag, fremragende. Pulveret blandes ud uden bekymringer uden at danne klumper på nogen måde. De smagsvarianter man kan vælge imellem kommer og går, og nogle gange introduceres der nye smagsvarianter. Smagsvarianterne har dog én ting til fælles, nemlig at basen som regel er mere til den søde side eller den sure side. De smagsvarianter, som vi valgte at prøve, var Watermelon Rocketz og Sour Cola.

Den første smag, Watermelon Rocketz, mindede mig om en let sødet limonade-drik med en indslag af vandmelon, som gik ned med kyshånd. Sour Cola derimod var, som man kan gætte ud fra navnet, ikke så sød, men i stedet mere til den sure side, men med tydelige noter af cola. Smagsstyrken kan varieres ved at øge eller mindske mængden af vand uden at der er nogen mærkbar forskel i konsistensen.

En ulempe ved creatin med smag er, at hvis alle de kosttilskud du bruger skal blandes i samme shaker, kan nogle smagsvarianter skære ret dårligt. Hvis du bruger GAAM's aromatiseret kreatin alene, fungerer de dog perfekt og med gode smagsvarianter.

Indhold

Fordi dette kreatin er smagt til, indeholder det ikke helt ren kreatin alene. Det er ikke alle der sætter pris på unødvendige kosttilskud, når de ikke er nødvendige, men træningsresultaterne behøver ikke at lide under det, da mængden af kreatin stadig er meget høj.

Konklusion

GAAM Candy Series Creatine er et kreatin, der egner sig bedst til en trænende person, der ikke tager mange andre kosttilskud end blot kreatin i samme shaker, da smagsstofferne fra andre kosttilskud kan støde sammen. Vi sætter ikke rigtig pris på at emballagen som kreatinen kom i for nylig er blevet ændret fra dåse til pose, hvilket måske ikke generer andre lige så meget som os. Kreatinindholdet er stadig højt, og det er rart at have en mulighed med smag blandt alle de usmagelige.

Købeguide Kreatin - Tips til et vellykket køb

I vores købsguide fremhæver vi spørgsmål i forbindelse med selve købet, og hvordan du foretager det bedst mulige køb. At du ønsker en kreatin, der gør det, som kreatin skal gøre, er en selvfølge, men du skal ikke glemme, at et køb af kreatin kommer med mere end blot det hvide pulver, som kreatin er lavet af. Med nedenstående punkter har vi fremhævet ting, som er vigtige at være opmærksom på.

 • Emballage - De to mest almindelige emballager, som kreatin kommer i, er enten en krukke eller en pose. Afhængigt af hvordan du har tænkt dig at opbevare dit kreatin, kan enten en hård krukke eller en blød pose være at foretrække. En hård krukke kan nogle gange være et par dollars dyrere på grund af højere materialeomkostninger, men er bedre til at forsegle og holde fugt og andre ting ude.
 • Format - Kreatin kommer enten i pulver- eller kapselform. Kreatin i pulverform har tendens til at være både billigere og lettere at blande med andre kosttilskud. Kreatin i kapselform har en tendens til at være meget dyrere i forhold til hvor meget kreatin du får pr. krone, men kan være mere praktisk, hvis du ikke tager andre kosttilskud i pulverform, men kun kapsler.
 • Smag - Kreatin, der ikke er aromatiseret, smager af ingenting. Derfor er det let at blande med andre kosttilskud uden at få mærkbare smagskombinationer. Hvis du vil købe et kreatintilskud, der er aromatiseret, og blander det med andre kosttilskud, der også er aromatiseret, kan du få mærkelige smagskombinationer. Et trick er at bruge så mange neutrale smagsvarianter som muligt og ét smagstilsat alternativ.
 • Pris - Hvis du ikke har nogen særlige præferencer omkring kreatin, men gerne vil have den eksplosive effekt, som kreatin kan give, bør du blot vælge den billigste løsning. Selv om et produkt kan give lidt bedre effekter i undersøgelser, er forskellen mellem det rene kreatin næsten ubetydelig mellem to muligheder.

Produktsammenligning

ProduktStørrelseFormatkreatin-koncentration
Core Creatine
4.8
---
Core Creatine Pro
4.5
340 gBisglycinat27 %
Optimum Nutrition Creatine 2500
4.4
250 g / 200 kapslerMonohydrat99,9 %
Aware Creatine 100%
4.1
---
GAAM Candy Series Creatine
4.0
500 gMonohydrat95 %

Ofte stillede spørgsmål om Kreatin

Hvad synes du om denne artikel?

Bedømmelse 4.7 / 5 (10 stemmer)