TestedeKosttilskud
Pre workout - De 5 bedste valg testet og præsenteret
TestsPre workout

Pre workout - De 5 bedste valg testet og præsenteret

Sidst opdateret: 5.10.2023

En PWO, eller pre-workout, som det faktisk hedder, er et populært kosttilskud, når du ønsker at maksimere alle de gode virkninger af en tung træning. Så hvad virker egentlig af alt i en PWO, og hvilke mærker giver de bedste resultater? Vi har testet de gængse PWO-produkter samt nogle nytilkomne for at finde ud af det og har samlet en liste over de bedste valg.

Udførelse og undersøgelse af testen

En Pre Workout er et af de kosttilskud med de mest aktive stoffer, hvor du kan mærke effekten allerede inden for en halv time efter indtagelse. Virkningerne kan variere fra få til flere med forskellig intensitet. Vi har undersøgt indholdet af flere PWO'er, men også testet dem for at bestemme den reelle effekt. Vurderingen er baseret på produkternes præstationer i fitnesscenteret og resultaterne af en generel undersøgelse. Testen kan sammenfattes med nedenstående liste:

 • Udholdenhed - Er der en forbedring af udholdenheden? Kan du udføre de sidste reps eller den sidste strækning, som du ikke kunne gøre før?
 • Fokus - Kan du lettere end før slippe tankerne om dine omgivelser for at maksimere den mentale indsats i forbindelse med træningen, eller kører dine tanker stadig på afveje, når der skal sættes nye rekorder?
 • Pump - Hvilket pumpniveau giver PWO'en? Føles det, som om du er ved at eksplodere af trykket i musklen?
 • Styrke - Er der nogen mærkbare stigninger i styrke efter en kort periode med PWO?
 • Intensitet af virkningerne - Hvor længe og på hvilken måde varer virkningerne ved? Får du et hurtigt peak i begyndelsen, der langsomt udjævnes, et medium peak i lang tid, eller slår effekten virkelig igennem et stykke tid inde i sessionen?
 • Efter træning - Hvordan har du det efter træningspasset? Falder du helt ned, eller har du en rolig aftagende effekt til din normale tilstand, som hvis du ikke havde taget PWO?
 • Indhold - Er indholdet designet til virkelig at give en effekt eller er det fyldt med forskellige stoffer, der ikke gør meget, men giver indtryk af at de gør?

Hele toplisten

1. Viking Power Thor's Hammer Mjölner

4.7

Mængde

500 g

Antal portioner

20 stk.

Portionsstørrelse

25 g

Koffein

300 mg

Kreatin

0 mg

Citrullinmalat

3000 mg

Beta-alanin

5000 mg

Arginin

3000 mg
 • Fremragende fordeling af de vigtigste PWO-stoffer
 • Pumpe, der føles
 • Højere opfattet udholdenhed og fokus
 • Lidt høj pris

Introduktion

Viking Power Thors Hammer Mjølner er stadig et relativt nyt produkt på markedet sammenlignet med de lidt ældre alternativer, der allerede er næsten 10 år gamle. Det betyder dog ikke, at man stadig kan få succes, hvis opskriften er rigtig og nye resultater opnås. Thor's Hammer Mjölner har en interessant blanding af ingredienser, som vi vil undersøge og teste nærmere.

Indhold

Krukken indeholder 500 gram pulver, hvor en portion består af 25 gram. I alt får du 20 portioner, hvis du følger anvisningerne, men du kan sagtens selv øge eller mindske dosis.

Indholdsfortegnelsen er ikke overdrevent lang, men man har sørget for at medtage de vigtigste stoffer og en stor dosis af nogle af disse.

Citrullin og arginin er sammen ret meget, hvilket skulle sikre et ordentligt pump. Det kan bemærkes at der ikke er kreatin med i mixet, hvilket på nuværende tidspunkt primært er en smagssag om man vil have det færdigt i en PWO eller ej. Mange blander selv deres kreatin i. Koffeinen er i en høj dosis på 300 mg, hvilket svarer til ca. 4 almindelige kopper kaffe. Nok til at komme i gang med andre ord. Der er også en masse beta-alanin, nærmere bestemt 5000 mg for at mærke den dejlige prikken i kroppen.

Udover de mest almindelige stoffer finder vi også mindre doser af L-tyrosin og ALC. Hver for sig hjælper disse med afslapning, proteinopbygning og med at holde kroppen frisk.

Effekt

Blandt de 3 tilgængelige smagsvarianter prøvede vi den store favorit Frozen Cola. En rigtig god og lige den rette mængde sødme. Der gik ikke lang tid før strikketøjet begyndte og et højere niveau af fokus satte ind. Allerede under opvarmningen på motionscyklen oplevede man et vist forhøjet energiniveau, selvom der kun blev cyklet for at varme op.

De største forskelle blev bemærket i dumbbell curls, som var den vigtigste øvelse i sessionen. Der blev hurtigt opbygget et stort pres i musklerne uden at man ønskede at stoppe øvelsen, før musklerne var hvad der satte en stopper for den. Det mentale aspekt var ikke en hindring, men pauserne mellem de forskellige sæt var der til gengæld for at lade musklerne hvile.

Efter træningspasset føltes udmattelsen mere håndgribelig end normalt, men på en god måde. Intet mentalt nedbrud, men snarere en træthed fra en effektiv træning.

Konklusion

Thor's Hammer Mjölner er en pre workout, der har alt i et, undtagen kreatin. Næsten alle der bruger PWO vil også have en lille dosis kreatin. Den umiddelbare effekt er dog det man tager en PWO for, og der er intet negativt at bemærke. Den normale dosis giver alt hvad man kan ønske sig, mens den dobbelte dosis gør at man let begynder at få kvalme og føle sig lidt for rystet. Kan passe til nogle, men ikke til andre. Prisen er lidt højere, men effekten er hver en krone værd. Hvis du vil tømme dine energidepoter i fitnesscenteret til det yderste, bør du prøve denne PWO.

1. Viking Power Thor's Hammer Mjölner
4.7
MM Sports

2. Jacked 2.0 PWO

4.5

Mængde

300 g

Antal portioner

75 stk.

Portionsstørrelse

4 g

Koffein

100 mg

Kreatin

1000 mg

Citrullinmalat

0 mg

Beta-alanin

1000 mg

Arginin

0 mg
 • En af de mest værdsatte ifølge kunderne
 • Meget god smag
 • Effekten ikke for langvarig ved anbefalede doser

Introduktion

Jacked 2.0 er en opgradering af det gamle Jacked XX, som ikke længere eksisterer. Jacked 2.0 har også været på markedet i et stykke tid nu, men lever stadig takket være sin popularitet. Det er en simpel, men værdsat PWO, som vi glæder os til at prøve.

Indhold

Pulveret kommer i en sort krukke, der selvfølgelig stadig har det kryds, som er et kendetegn for flere Jacked-produkter. Krukken er ikke særlig stor og rummer 300 g pulver. En scoop består af 4,5 g, hvilket er nok til 75 portioner. Vi vil gennemgå indholdet i henhold til målene for en scoop, men vi kan allerede nu sige, at du i praksis nok vil tage flere scoops end én. Så hvad indeholder denne PWO? Tilsyneladende kun 6 ingredienser, hvilket næsten er rekordlavt for en PWO.

Ideen med Jacked 2.0 har været at kun inkludere ting der rent faktisk virker, og investere mindre i ting der ikke giver så god en effekt. Kreatin er selvfølgelig inkluderet, som er et af de mest undersøgte kosttilskud og med gode resultater. Beta-alanin er også en ingrediens der næsten altid er med, samt koffein. Niveauerne af disse er ikke særlig høje når du tager en scoop, men hvis du tager to vil du nå lignende niveauer som i andre PWO'er.

I Jacked 2.0 har de valgt at inkludere L-tyrosin som en af ingredienserne. Det er ikke så almindeligt blandt andre PWO'er, men kan hjælpe med fokus og muskelopbygning. Glycine er et spændende stof at finde i blandingen. Det vil ikke give nogen præstationsforøgelse umiddelbart ved indtagelse, men kan over tid hjælpe med at opbygge lidt flere muskler, men primært hjælpe med at opbygge ting der er omkring musklerne såsom brusk, led osv.

En interessant bemærkning er, at cupuacu-ekstrakt tidligere har været inkluderet i denne PWO. Dette er dog helt væk, men det er uklart hvorfor. Gamle diskussioner tyder på at nogle kunne få rigtig svært ved at sove, men det gav en masse energi, fokus og energi i træningscenteret.

En ben træning med Jacked 2.0

På emballagen står der at man kan vælge 1-4 scoops, hvilket vi i praksis tror blot betyder at alle kan prøve at finde den rigtige dosis. Vi tog to scoops og havde koffeinen som reference. For lidt eller for meget koffein er sjældent godt, hvis man gerne vil have det, og med to scoops endte vi på 200 mg. Vi gik efter Orange flavour, altså appelsin. Smagen var en af de bedste, sødmen på et fornuftigt niveau med en lidt kemisk smag som alle, men det gik ned med glæde.

Leg kick maskinen der skulle være hovedøvelsen denne gang måtte tage imod Jacked 2.0. Ingen større overraskelse i fornemmelsen da koffeinen begyndte at kunne mærkes, men prikken var lidt mindre og ikke så mærkbar som normalt. Vi forventede ikke meget, eller egentlig slet ikke noget pump i betragtning af manglen på både citrullin malat og arginin, men vi tog fejl. Vi fik helt klart et pump i lårene, som vi tror dels stammer fra taurinen og om de forskellige stoffer i kombination kan have påvirket på en eller anden måde.

Noget af effekten sluttede før sessionen, en anbefaling er at drikke lidt under sessionen for at få en mere jævn fordeling af effekten.

Vi synes at den mentale effekt var størst mens den rent fysiske effekt var lidt mindre selvom den var mærkbar. Det var nemt at blive ved med at presse på, men før eller siden giver kroppen op. Dette er en PWO man virkelig burde have prøvet i 1-2 måneder for at få de bedste resultater, mener vi, men pga. tidsmangel skete det ikke.

Konklusion

Jacked 2.0 er en PWO med en kort indholdsfortegnelse. Det mentale du får overtrumfer det fysiske, selvom de fysiske effekter er der. Vi er ikke helt tilfredse med prissætningen. Vi synes produktet er lidt for dyrt og ville gerne have set flere stoffer der faktisk giver mere pump. Smagen var dog skøn og hvis du primært er på udkig efter de mentale effekter, kan Jacked 2.0 stadig være lige i øjet.

2. Jacked 2.0 PWO
4.5
MM Sports

3. Core Performance

4.4

Mængde

630 g

Antal portioner

30 stk.

Portionsstørrelse

21 g

Koffein

90 g

Kreatin

2000 mg

Citrullinmalat

0 mg

Beta-alanin

1000 mg

Arginin

0 mg
 • Virkelig bredt næringsindhold
 • Fyldt med aminosyrer
 • Fremragende til restitution
 • God mental effekt
 • Ikke det bedste pump
 • Kun én smag at vælge imellem

Introduktion

Når en velkendt træningsprofil i form af Peter Bláha og Swedish Food Supplements går sammen om at lave et perfekt PWO, eller præstationsfremmende produkt, er Core Performance det, du får. Dette er virkelig en anderledes blanding af stoffer og skiller sig ud på flere niveauer. I første omgang føles dette som en PWO, som du enten vil elske eller hade.

Indhold

Dette er en stor krukke PWO, ca. på størrelse med Peter Bláha. Med 630g får du mere pulver end næsten alle andre. Selv portionerne på 21g er store, men med hensyn til doseringsforslag er anbefalingen 1-3 scoops, hvilket betyder 21-63g. Så du kan få op til 30 almindelige portioner, eller 10 ekstremt store portioner. Så hvad er der gemt i pulveret? Lad os finde ud af det nedenfor. Vi har valgt ikke at gennemgå næringsværdien, men kun indholdet.

Meget af det, vi er vant til at se, er helt fraværende. Hverken citrullin malat eller arginin er til stede, og kun 1000 mg beta-alanin pr. portion. Hvad vi dog kan genkende er kreatin og koffein. Koffeinindholdet er på lave 90 mg, hvilket svarer til lidt over en almindelig kop kaffe. Kreatin er på et lidt lavt niveau for dem, der stadig ønsker det, og kan kræve tilskud ved siden af. Hvad finder vi?

Nogle af de stoffer, der kan slås sammen, er guaranaekstrakt, rosenrod og L-theanin. Disse virker på nogle punkter på samme måde som koffein. Ideen er at få en kombineret effekt af at være vågen, men afslappet. Lidt ligesom at være på farten uden at miste fokus. Dette produkt indeholder også rødbedejuicepulver for at genopfylde depoterne med nitrat, som kan have en effekt på styrken.

Noget som mange mennesker genkender, men som vi ikke ser meget af i en PWO er BCAA. Heraf er der ca. 2500 mg, hvilket selvfølgelig altid er bedre end ingenting, men noget man også kan købe billigere ved siden af. Noget vi finder mest af, og som står for lidt over 50% af indholdet er hurtige og langsomme kulhydrater. Så der har været et stort fokus på både energi under selve træningen, men også restitution. Til sidst finder vi også en del kokos i forskellige formater og natriumbicarbonat, som yderligere skal hjælpe med restitution, energi og syrebalancen i kroppen.

Efter at have gennemgået de fleste af ingredienserne, falder nogle af brikkerne på plads. Dette er et produkt du kan tage store doser af netop fordi det ikke er et rent PWO produkt. Det er et produkt, der giver energi, proteiner, fokuserer på restitution og så nogle effekter, der er knyttet til en almindelig PWO. Det der sker hvis man tager de 3 scoops Core Performance som man kan, er at man simpelthen får flere af de effekter der ikke rigtig er knyttet til en PWO, og så den normale PWO effekt.

I træningscenteret med Core Performance

Træningen startede med to scoops Core Performance, dvs. ca. 42 g for at få et lidt højere niveau af koffein og beta-alanin. Så snart de første effekter begyndte at kunne mærkes, gik vi i gang med de rigtige øvelser.

De mentale forventninger var høje, men blev indfriet uden problemer. Strikningen begyndte, men også en intensitet i koncentrationen. Gennem hele sessionen var der en stor mængde energi, og selv om man kørte til man løb tør for energi, var der altid energi tilbage efter korte pauser. Vi kunne ikke mærke nogen nævneværdig pumpning, men bortset fra det aspekt gik det hele meget godt. Det tog længere tid at blive træt, og man kunne lægge et par reps mere på.

På grund af det mærkelige sæt af stoffer har vi prøvet denne PWO i en lidt længere periode. Vi kan konkludere, at der er sket mindre stigninger i den maksimale styrke, og at der simpelthen er mere energi tilbage under og efter træning, selvom man bliver rigtig træt.

Konklusion

Dem der ønsker en helt normal PWO med en masse pump skal nok kigge videre. Denne her fokuserer mere på helheden i stedet for følelsen. For at få noget af den sædvanlige PWO følelse skal man tage relativt store spande, hvilket gør produktet dyrere i sidste ende. Prisen opvejes dog af, at man får en masse energi, proteiner, kreatin og til sidst også en masse af den mentalitet, som man finder i en almindelig PWO. Vi synes, at dette er et produkt, der bestemt er værd at prøve, men det vil ikke være for alle.

3. Core Performance
4.4
Svensk Kosttilskud

4. RAW Rampage

4.3

Mængde

500 g

Antal portioner

20 stk.

Portionsstørrelse

25 g

Koffein

300 mg

Kreatin

3000 mg

Citrullinmalat

2000 mg

Beta-alanin

4500 mg

Arginin

0 mg
 • Lav pris i forhold til mængden
 • Høj dosis af koffein
 • Fremragende til fokus og udholdenhed
 • Forholdsvis store standardportioner
 • lidt dårligere pumpe

Introduktion

RAW Rampage PWO er et langvarigt kosttilskud med over 10 år på bagen. Populariteten har gjort det muligt for det at leve videre med mindre ændringer i opskriften og med smagsvarianter, der er kommet og gået. Vi vil dog finde ud af, hvordan produktet præsterer og virker i dag i 2023.

Indholdet

Den sorte krukke indeholder 500 g pulver, hvilket man skulle tro ville være nok til mere end 20 portioner. Sagen er dog den, at portionerne er store, helt op til 25 g, hvorfor der ikke er nok til flere. Med så store portioner kan indholdet ikke bare bestå af det, man normalt finder i en PWO, medmindre koncentrationen af disse stoffer er tårnhøj. Det er de ikke, så hvad indeholder en portion?

Blandt det, vi normalt finder, er mængden af beta-alanin på 4500 mg langt den højeste. Det er ikke kun højt blandt de andre produkter, men generelt blandt PWO'er. Der er få, der har så meget beta-alanin, hvilket skulle resultere i prikken og udholdenhed ud over det sædvanlige. Selv koffeinindholdet kan være på grænsen til at være for højt, som målt i almindelige kaffekopper næsten når op på 4,5 kopper. Det skal ikke glemmes, at disse portioner består af to scoops, der tilsammen giver ca. 25 g pulver. Det er også muligt at tage kun én scoop.

Vi kan også finde en mængde kreatin, nok til næsten at springe yderligere tilskud over, og 2000 mg citrullinmalat. Der vil altså kunne mærkes en del pump, men vi har valgt helt at udelade arginin, som også hjælper med trykket i musklen.

Det der individuelt fylder mest i en portion er glukosepolymerer. Det er ikke noget man normalt ser i en PWO i disse mængder. Forenklet sagt er det egentlig bare meget hurtige kulhydrater, der giver energi til musklerne. Selvom vi ikke har noget imod det, kunne opskriften måske godt have været fyldt med noget mere potent i stedet. Vi kan også finde nogle vigtige vitaminer og mineraler, der er knyttet til træning, hvilket altid er rart at se.

RAW Rampage med bænkpres

Vi gik direkte til sagen og tog to scoops med det samme. Da opvarmningen var overstået og virkningen begyndte at slå igennem, gik vi til bænkpres. Længe før vi kom til de store vægte, begyndte hele kroppen at krible, og det var meget. Mellem sættene kunne vi føle os rigtig rystede af koffeinen, men under selve repsene fik vi fuld fokus og kunne presse os selv til det yderste. Vi fik ikke helt det samme pump som vi plejer, hvilket måske ikke er overraskende med de lidt lavere doser citrullin malate og manglen på arginin. Dette eller fordi noget af effekten gemte sig bag koffeinen og al den prikken over i'et. Virkningerne var dog langvarige og varede i ca. 2 timer.

Vi prøvede også at træne med lidt lavere doser og fik fuldt ud tilfredsstillende resultater. Vi anbefaler at justere dosis efter din følsomhed over for koffein, og hvor meget prikken du kan tåle.

Konklusion

RAW Rampage er en PWO, som vi mener kan passe til mange. Dårligere pump end normalt, men stadig bedre end vi først forventede. Vi tror ikke at den anbefalede dosis vil passe mange før langt senere, når de har vænnet sig til al den koffein. Når det er sagt, kan krukken holde meget længere end de 20 portioner, hvis man tager lidt mindre doser, mens effekten stadig er rigtig god. RAW Rampage's største fordel er den mentale udholdenhed og den høje overkommelighed, hvis du tager mindre doser.

4. RAW Rampage
4.3
Svensk Kosttilskud

5. GAAM Candy Series P.W.R

4.0

Mængde

360 g

Antal portioner

28 stk.

Portionsstørrelse

13 g

Koffein

250 mg

Kreatin

2000 mg

Citrullinmalat

1500 mg

Beta-alanin

2500 mg

Arginin

1000 mg
 • Høj værdi for pengene
 • Godt fokus og vedholdenhed
 • Bred vifte af smagsvarianter, nogle lidt søde
 • Kunne have haft højere koncentrationer af nogle stoffer
 • Pump følelse forsvinder hurtigere end andre PWO'er

Introduktion

GAAM Candy Series P.W.R. er en PWO, eller skal vi sige flere, for antallet af smagsvarianter er som sædvanlig mange når det drejer sig om GAAM, og også meget værdsat. Indholdsmæssigt er der ikke blevet sparet på nogle af de vigtigste emner, men hvordan tingene ser ud i teorien er måske ikke altid sandt i praksis.

Indhold

360g glasset er nok til 2-3 måneders brug, hvis man træner hver anden eller tredje dag med 13g portionerne. Med hensyn til ingredienser er de vigtigste stoffer medtaget, og lidt til.

Det som denne PWO har mest af i ren vægt er beta-alanin, hvilket også er ret meget i forhold til andre PWO'er. Vi kan derfor forvente, at det vil stikke enormt meget, mens tærsklen for udmattelse vil blive flyttet mere i den positive retning. De andre almindelige stoffer skiller sig ikke specielt ud med deres koncentration bortset fra koffein. I forhold til almindelige kopper kaffe svarer disse 250 mg koffein pr. scoop til næsten 4 kopper kaffe, hvilket i første omgang kan være for meget for nogle.

Rødbedepulveret, som vi også finder i blandingen, er en fin detalje, der virker som beta-alanin og udvider blodkarrene. Denne PWO er også rig på et par vitaminer, nemlig C-vitamin, B5 og B6. C-vitamin er generelt godt, men det er især B5- og B6-vitamin, som du ønsker i træningssammenhæng. B6-vitamin, som er det mest rigelige i forhold til det daglige referenceindtag på 714% pr. scoop, hjælper med proteinmetabolismen, hvilket er yderst relevant i træningssammenhæng.

I træningscenteret

Af de mange smagsvarianter, der er til rådighed, faldt valget på Watermelon Rocketz. En sød, frugtagtig smag eksploderede i munden, der delvist mindede om vandmelon, selv om smagen var tydelig, var den meget velsmagende.

Det høje koffein- og beta-alaninindhold var straks tydeligt. Prikklerne var umiskendelige, de var mange og de var stærke. Fokus var spot on, og viljen var virkelig til stede. Vi følte, at vi kunne klare mere, men mest mentalt uden at få så godt et pump som vi plejer. Mentaliteten holdt hele sessionen igennem, mens pumpet var mest mærkbart i starten, men udjævnede sig senere.

Ved ikke at feje hele drikken med PWO lige i starten eller kort tid efter, men i stedet drikke det hele tiden indtil halvdelen af sessionen, fik vi en mere afbalanceret effekt. Presset i musklerne var ikke helt så højt, men holdt i stedet til sidst i træningen, mens mentaliteten var på toppen hele vejen igennem.

Konklusion

Denne PWO fra GAAM giver primært en mental fordel frem for den fysiske. Hvis du ikke har energien i hovedet, er det dette der skal få den til at komme i gang. Stitches føles reelt, men vi får ikke rigtig det tryk i årerne og musklerne man gerne vil have. En stor fordel er dog prisen. Det gør denne PWO til en rigtig varm kandidat at starte med, men dem der ikke er vant til koffein bør starte med mindre scoops.

Købeguide Pre workout - Tips til et vellykket køb

I vores købsguide gennemgår vi nyttige oplysninger om, hvad du skal overveje, hvis du er interesseret i at købe en Pre Workout. Vi opsummerer også de mest almindelige stoffer, der findes, og deres tilsigtede virkning på kroppen, så du kan finde en PWO, der passer til din træningsprofil.

Udholdenhed

Hvis du dyrker den type træning, der kræver udholdenhed, hvilket de fleste gør i en eller anden form, vil du primært kigge efter stoffet beta-alanin. Beta-alanins rolle er at forhindre ophobning af mælkesyre, hvilket resulterer i evnen til at holde ud i længere tid. Det er også dette stof, der er årsag til de prikkende fornemmelser, som mange føler. Nogle er begyndt at forbinde den prikkende fornemmelse med, at det PWO-produkt, de tager, er potent, når det i virkeligheden bare er et enkelt stof.

Fokus

At føle sig fokuseret og vågen er lige så vigtigt som at resten af din krop er klar til træning. Koffein er et af de bedst kendte og mest videnskabeligt undersøgte stoffer, der kan forbedre det mentale velvære. Mange producenter har derfor inkluderet koffein i deres PWO'er, men da følsomheden over for koffein kan variere meget fra person til person, ligesom med kaffe, er der en stor spændvidde fra koffeinfrie PWO'er til PWO'er, der svarer til samme mængde koffein som flere kopper kaffe.

Pump

Den store svulmende fornemmelse i musklerne efter at have løftet vægte er noget, som mange gerne vil have. Ikke alene føles følelsen god, men den tjener også et formål. Stofferne bag pump-fornemmelsen er arginin og citrullinmalat. Begge er med til at øge blodgennemstrømningen til musklerne, hvilket igen forbedrer iltningen af musklerne. Musklerne vil ikke blive trætte helt så hurtigt. Arginin og citrullinmalat virker ikke helt ens i kroppen, men resultaterne er ens. Forskningen er ikke enig om, hvad der er mest effektivt, og derfor indgår der normalt doser af begge dele.

Styrke

De fleste stoffer i en PWO bør have en effekt kort tid efter indtagelse, men kun få af disse stoffer vil klart kunne øge den maksimale styrke. Et stof, der kan det efter en vis periode af brug, er kreatin. Mange PWO'er indeholder derfor kreatin, men et problem der opstår er på dage hvor man ikke skal træne, men stadig gerne vil have kreatin i systemet. På de dage kan det være værd at have en separat dåse kreatin med, så man undgår at tage PWO'er med det ene formål at indtage kreatin.

Længerevarende brug af Pre Workout

De fleste stoffer, der har en direkte mental eller fysisk effekt, kan man opbygge en tolerance over for eller vænne sig til. Det samme gælder for PWO. Der skal større og større doser af de aktive stoffer til for at få den samme følelse på længere sigt, hvilket vil resultere i, at man overskrider de anbefalede doser. For at undgå dette er der to løsninger.

Den ene løsning er at vænne kroppen af ved at holde en pause i et par uger eller op til en måned. En anden løsning er at prøve en helt anden PWO, der har andre aktive ingredienser, som kroppen ikke genkender så godt. Hvis du har brugt en eller flere PWO'er i en længere periode, anbefales det at holde en pause uanset hvad.

Valget af Pre Workout

Hvis du er tilfreds med dit præstationsniveau og føler, at du stadig udvikler dig, er der ikke nogen større grund til at bruge eller prøve PWO'er. Men hvis du har besluttet dig for at bruge en PWO, skal du skræddersy den til din træning. Afhængigt af de effekter, du ønsker at øge eller få, bør du sikre dig, at de ingredienser, der giver det, er inkluderet i produktet. Da der er et stort antal PWO'er på markedet, er der noget for enhver smag.

Produktsammenligning

ProduktMængdeAntal portionerPortionsstørrelseKoffeinKreatinCitrullinmalatBeta-alaninArginin
Viking Power Thor's Hammer Mjölner
4.7
500 g20 stk.25 g300 mg0 mg3000 mg5000 mg3000 mg
Jacked 2.0 PWO
4.5
300 g75 stk.4 g100 mg1000 mg0 mg1000 mg0 mg
Core Performance
4.4
630 g30 stk.21 g90 g2000 mg0 mg1000 mg0 mg
RAW Rampage
4.3
500 g20 stk.25 g300 mg3000 mg2000 mg4500 mg0 mg
GAAM Candy Series P.W.R
4.0
360 g28 stk.13 g250 mg2000 mg1500 mg2500 mg1000 mg

Ofte stillede spørgsmål om Pre workout

Hvad synes du om denne artikel?

Bedømmelse 4.7 / 5 (17 stemmer)