TestedeKosttilskud
Løbebånd - De 5 bedste valg testet og præsenteret
TestsLøbebånd

Løbebånd - De 5 bedste valg testet og præsenteret

Sidst opdateret: 5.10.2023

Vi har testet et stort antal både kendte, men også mindre kendte mærker af løbebånd, som efter en grundig udrensningsfase er blevet udvalgt til vores praktiske test. Med vores test og resultater som grundlag har vi sammensat en solid top-liste med de muligheder, vi mener yder bedst i forskellige prisklasser. Løbebåndet, som vi hidtil i 2023 blev mest imponeret over, var Titan Life Athlete T73.

Udførelse og undersøgelse af testen

Før de praktiske test blev udført, blev der samlet en liste over de 40 bedst præsterende alternativer baseret på specifikationer i forhold til pris. Derefter blev 15 kandidater valgt, og af disse har vi præsenteret 5 alternativer, der opfylder kravene efter de praktiske test. Det, der danner grundlag for topplisten, er følgende punkter:

 • Praktisk oplevelse - Hvordan føles løbebåndet, når det bruges? Føles løbefladen rummelig, og ruller alt glat?
 • Kvalitet - Er konstruktionen robust, og fungerer funktioner, som de er tiltænkt? Er der dele, der viser tegn på slitage kort tid efter købet eller noget, der ikke fungerer så godt, som det kunne have fungeret?
 • Funktioner - Hvad har løbebåndet af funktioner og indstillinger, og hvor bredt er omfanget af, hvad der kan indstilles?
 • Prisværdighed - Både dyre og billige produkter kan være prisværdige, det afhænger helt af, hvad man får for prisen. Hvor prisværdigt er løbebåndet i forhold til det, der tilbydes?

Hele toplisten

1. Titan Life Athlete T73

4.6

Mål (LxBxH)

194 x 88 x 144 cm

Løbeflade (L x B)

140 x 51 cm

Højeste effekt motor

3 HK

Højeste hastighed

22 km/h

Højeste hældning

20 %

Vægt

79 kg

Højeste brugervægt

120 kg

Forudindstillede programmer

24 stk.

2. Titan Life Treadmill Amroc A5.0

4.4

Mål (LxBxH)

176 x 80,5 x 129 cm

Løbeflade (L x B)

140 x 48 cm

Højeste effekt motor

2,75 HK

Højeste hastighed

20 km/h

Højeste hældning

15 %

Vægt

73 kg

Højeste brugervægt

130 kg

Forudindstillede programmer

24 stk.

3. Gymstick Treadmill GT 1.0

4.2

Mål (LxBxH)

145 x 69 x 121 cm

Løbeflade (L x B)

120 x 40 cm

Højeste effekt motor

1,25 HK

Højeste hastighed

12 km/h

Højeste hældning

-

Vægt

45 kg

Højeste brugervægt

100 kg

Forudindstillede programmer

9 stk.

4. Titan Life ST690 II

4.0

Mål (LxBxH)

192 x 89 x 145 cm

Løbeflade (L x B)

140 x 52 cm

Højeste effekt motor

3,5 HK

Højeste hastighed

20 km/h

Højeste hældning

20 %

Vægt

99 kg

Højeste brugervægt

130 kg

Forudindstillede programmer

-

5. Sole F63 löpband

4.1

Mål (LxBxH)

208 x 89 x 145 cm

Løbeflade (L x B)

152 x 51 cm

Højeste effekt motor

3 HK

Højeste hastighed

20 km/h

Højeste hældning

15 %

Vægt

115 kg

Højeste brugervægt

148 kg

Forudindstillede programmer

10 stk.

Købeguide Løbebånd - Tips til et vellykket køb

Der er et stort antal løbebånd, hvor ingen er helt identisk med en anden. Alle har ikke brug for den dyreste og fineste model med flest funktioner, men mange ønsker en prisbillig model, der opfylder deres krav. Vores tips, som vi fremhæver nedenfor, vil forklare det vigtigste, som man skal kende for at kunne træffe en god individuel beslutning om valg af løbebånd.

Løbebåndets motor

Alle løbebånd, hvor man kan variere hastigheden, vil have en motor. En svagere motor vil sjældent præstere bedre end en stærkere motor, men ikke alle har brug for den stærkeste motor. Motorens effekt angives normalt i hestekræfter (hk eller hp). Hvis man holder sig inden for området 2-3 hk, vil det kræve meget, før en erfaren løber ikke bliver tilfreds. En stærkere motor vil kunne få båndet til at rotere hurtigere i kombination med en højere brugervægt.

Hvor hurtigt løbebåndet vil kunne rotere, og til hvilken maksimal vægt, vil altid blive angivet. Hvorfor man bør undgå de svagere motorer, selvom man holder sig under maksimalvægten, skyldes, at båndet i visse tilfælde kan stoppe momentant, når foden sættes ned, hvis det bliver for tungt. Det fører til en ubehagelig og unaturlig løbeoplevelse. At motoren ikke rigtig kan klare det, kan ske, hvis den maksimale effekt er omkring 1 hk, og man er en tung løber.

Løbebåndets overflades betydning

Vi mener, at overfladens betydning ofte undervurderes. Det virker let at tænke, at det kun handler om en roterende overflade, man kommer til at løbe på, men forskellen mellem en lille og en stor overflade er enorm.

Med en stor overflade har man friheden til at bevæge sig lidt i forskellige retninger og være i stand til at træde lidt skævt og forkert uden at der opstår problemer. Der er få, der kan klare at løbe på en lille overflade i en længere periode. Jo hurtigere og større skridt man tager, jo vigtigere bliver overfladens størrelse også.

En lille overflade skærer stort set af marginalerne for, hvordan man kan bevæge sig. Det er nemt at ramme rammen i siden, hvilket kan resultere i en ret ubehagelig ulykke, og det er heller ikke muligt at bevæge sig for meget fremad, inden man rammer rammen, eller bagud, for så falder man af.

En stor overflade giver mere variation i bevægelsen og en mere naturlig oplevelse, samtidig med at risikoen for skader minimeres. Vi anbefaler en overfladelængde på mindst 140 cm og en bredde på 40 cm. Hvis man kan få fat i en større overflade til en lignende pris, foretrækker vi det.

Løbebåndets hastighed

De fleste løbebånd, uanset prisklasse, har en lignende spredning i den maksimale hastighed med jævne skridt op til hastigheden. Den maksimale hastighed, man normalt kan indstille, ligger på 18-20 km/t, som få vil kunne løbe i længere perioder. Det vigtigste at påpege ved hastigheden er, hvilken hastighed der vil være behagelig at løbe i. Alle løbebånd uden en bruger vil uden besvær kunne nå maksimal hastighed, men forskellen mellem forskellige løbebånd, når man først skal løbe hurtigt, kan være stor.

Her spiller motorens rolle dels ind, som vi nævnte i afsnittet tidligere, men også selve konstruktionen af overfladen under båndet, båndets kvalitet og brugerens vægt. Hvis der er mindre friktion mellem båndet og selve løbebåndet, vil der være mindre belastning på motoren. Det er blandt andet dette, der adskiller nogle billigere og dyrere modeller. Desværre er dette også noget, der kan være svært at undersøge, men løbebånd, hvis bånd ikke glider let, plejer hurtigt at blive afvist af eksisterende kunder.

Løbebåndets hældning

At kunne øge hældningen på løbebåndet er en smart måde at øge belastningen uden at skulle gå, jogge eller løbe hurtigere. Løbebåndene, der har hældningsfunktionen, kan normalt have en maksimal hældning på omkring 12-15%. Hvordan selve funktionen fungerer, kan dog variere en del. Nogle løbebånd kan øge og sænke hældningen midt i de færdige programmer, der normalt er tilgængelige, eller så kan man justere det manuelt, mens man løber. De billigste modeller kan i visse tilfælde kræve, at man stiger af, når hældningen skal ændres.

Dæmpning

Løb på en blød overflade er skånsommere mod kroppen, fødderne, leddene osv. Derfor har det længe været populært med dæmpende sko og at undgå hårde overflader som asfalt. Løbebåndet har forsøgt at udnytte dette. Selve løbeoverfladen er sjældent særligt dæmpet, da det ville forværre og ødelægge mekanikken i maskinen, men rammen mod gulvet eller delen, hvor løbeoverfladen er tilsluttet rammen på løbebåndet, kan være det.

At have en dæmpningsfunktion på løbebåndet er ikke kun skånsomt for brugeren, men kan også hjælpe med at mindske slidet på løbebåndet og overfladen, det står på. Andre fordele er, at støjniveauet kan blive lidt lavere, når støjen fra trinene kan absorberes af dæmpningsmaterialet.

Løbebåndets træningscomputer

I dag er der få løbebånd, der ikke har en træningscomputer. Det er med træningscomputeren, at man som regel indstiller alle indstillingerne. Med andre ord er der få fysiske hjul eller spænder, der mekanisk sikrer, at en ændring sker.

Der er stor forskel på de forskellige træningscomputere i forhold til, hvor moderne de er, og hvilke muligheder der er tilgængelige. Der er dog modeller, der kan se forældede ud, men hvor funktionaliteten er opgraderet uden at ændre på, hvordan det ser ud på ydersiden. Funktionerne kan opdeles i to grupper: grundlæggende funktioner og avancerede funktioner.

De grundlæggende funktioner omfatter:

 • Hastighed
 • Tid
 • Afstand
 • Forbrug af kalorier
 • Pulsmåling
 • Enkel sort-hvid skærm

Dette er meget grundlæggende funktioner eller oplysninger, der næsten altid er til stede og kan vises på skærmen. Kalorieforbruget skal tages med et stort gran salt, fordi løbebåndets computer sjældent ved noget om brugeren, men bruger generelle formler for, hvor meget en gennemsnitsperson ville have forbrugt.

Pulsmålingsfunktionen kræver dog en form for forbindelse mellem træningscomputer og bruger. Den mest almindelige form for pulsmåling er en særlig grebflade forrest eller på siderne, der aflæser pulsen. Dette er ikke altid særlig nøjagtigt og kan vise fejl med normalt 10-20 slag pr. minut. De mere avancerede løbebånd kan nogle gange have et bånd, der er fastgjort omkring brystet eller taljen, som er meget mere præcist.

Så har vi de mere avancerede funktioner:

 • Færdige træningsprogrammer
 • Bluetooth og apps, der kan forbindes til
 • Moderne og tydelig farveskærm med høj opløsning
 • Træningsprofiler

Færdige træningsprogram er en stor bekvemmelighed for nogle og noget, der slet ikke er nødvendigt ifølge andre. Belejligt fordi man kan indstille, hvordan variationen skal være under løbepasset og derefter drømme sig væk i en anden verden og bare sørge for, at skridtene tages. En anden fordel er, at der kan være optimerede programmer til specifikke formål, som kan være sværere at kende til for uerfarne løbere.

Dette kan for eksempel være intervaltræning, programmer der er lidt mere effektive til at forbrænde fedt, forbedre konditionen eller en kombination af alle disse sammen med eller uden hældning. Mulighederne er mange.

Muligheden for at koble sin mobil eller anden enhed med bluetooth til løbebåndet eller downloade en app, der direkte er forbundet med løbebåndet, er noget, der kan gøre det rigtig nemt at følge udviklingen. Den største fordel her er, at man i appene kan gemme data og få det plotteret i grafer over tid. Man kan følge udviklingen ud fra en stor mængde forskellige parametre, som ofte også kan modificeres efter smag.

Produktsammenligning

ProduktMål (LxBxH)Løbeflade (L x B)Højeste effekt motorHøjeste hastighedHøjeste hældningVægtHøjeste brugervægtForudindstillede programmer
Titan Life Athlete T73
4.6
194 x 88 x 144 cm140 x 51 cm3 HK22 km/h20 %79 kg120 kg24 stk.
Titan Life Treadmill Amroc A5.0
4.4
176 x 80,5 x 129 cm140 x 48 cm2,75 HK20 km/h15 %73 kg130 kg24 stk.
Gymstick Treadmill GT 1.0
4.2
145 x 69 x 121 cm120 x 40 cm1,25 HK12 km/h-45 kg100 kg9 stk.
Titan Life ST690 II
4.0
192 x 89 x 145 cm140 x 52 cm3,5 HK20 km/h20 %99 kg130 kg-
Sole F63 löpband
4.1
208 x 89 x 145 cm152 x 51 cm3 HK20 km/h15 %115 kg148 kg10 stk.

Hvad synes du om denne artikel?

Bedømmelse 4.9 / 5 (4 stemmer)