TestedeKosttilskud
Magnesium tilskud - De 5 bedste valg testet og præsenteret
TestsMagnesium tilskud

Magnesium tilskud - De 5 bedste valg testet og præsenteret

Sidst opdateret: 5.10.2023

Magnesium er et mineral, som kroppen ikke selv kan producere, og som derfor skal indtages gennem kosten eller kosttilskud. Når det kommer til kosttilskud, findes der et væld af forskellige krukker med piller og pulvere. Ikke alle magnesiumtilskud er lige gode, og der er både gode og mindre gode køb at gøre. Vi har testet, hvad markedet har at byde på, og har listet de magnesiumtilskud, der er de mest potente og giver god værdi for pengene.

Udførelse og undersøgelse af testen

Hvis alle magnesiumtilskud var ens, kunne der ikke have været et marked for produktet. Forskellene i selve produkterne behøver ikke altid at være store, men når faktorer omkring produktet såsom pris og mængde også indgår i ligningen, begynder der at opstå forskellige mønstre. De vigtigste punkter, som vi har set på, kan sammenfattes således

 • Type magnesium - Der findes flere forskellige typer magnesium, og der er bred debat om, hvilken type der optages bedst af kroppen. Hvilke typer findes der, og hvor meget såkaldt elementært magnesium er der?
 • Andet indhold - Indeholder kosttilskuddet andre elementer, som bør bemærkes som havende gavnlige virkninger, eller er de blot et supplement til produktet?
 • Værdi for pengene - Hvordan forholder prisen sig til produktet, når man tager hensyn til mængden af kosttilskuddet og magnesiumtypen og koncentrationen af magnesium?

Hele toplisten

1. Core Magnesium Citrat+

4.7

Mængde

100 kapsler

Kilder

Citrat & glukonat

Magnesium pr. kapsel

800 mg

Elementært magnesium pr. Kapsel

140 mg

Vegansk

Nej
 • Høj værdi for pengene
 • Forskellige former for magnesium for bedre optagelse
 • Ingen væsentlige

Core Magnesium Citrate+ er et magnesiumtilskud fra Svenskt kosttillskott. Det er et af deres mest populære magnesiumtilskud.

Kosttilskuddet kommer i en krukke med 100 kapsler. Dette er et rent magnesiumprodukt uden tilsatte mineraler, vitaminer eller andre stoffer, som nogle gange kan være til stede. Magnesiumet kommer i form af citrat og gluconat, som er to af de former vi går ind for, og som kroppen finder lidt lettere at optage.

Hver kapsel indeholder 800 mg magnesium og ved at bryde dette ned får du i stedet 140 mg elementært magnesium. Dette er ikke det stærkeste magnesium vi har med i vores test, men i forhold til prisen og det faktum at magnesiumet kommer i flere formater, synes vi, at det er den bedste præstation. Kapslerne er nemme at sluge, og samlet set er der intet at udsætte på produktet. En velfortjent førsteplads!

1. Core Magnesium Citrat+
4.7
Svensk Kosttilskud

2. Body Science Magnesium+

4.4

Mængde

100 kapsler

Kilder

Citrat, succinat & malat

Magnesium pr. kapsel

N/A

Elementært magnesium pr. Kapsel

148 mg

Vegansk

Nej
 • Flere former for magnesium
 • God absorptionsevne
 • Kun mængden af elementært magnesium er angivet

Body Science Magnesium+ är ett av de billigare kosttillskotten av magnesium som vi har med i vårt test. Burken som kapslarna kommer i, och burkar med vitaminer och mineraler generellt från Body Science kan vara lika varandra. Det hade varit smidigt om namnet på mineralen även stod på locket så man snabbt kan se vilken burk man tar.

Innehållet i kapslarna är det dock inga fel på. Varje kapsel innehåller 148 mg är elementärt magnesium. Med det här magnesiumtillskottet har man satsat på tre former av magnesium, nämligen citrat, succinat och malat. Det här är goda former av magnesium. Vi hade gärna dock sett även den totala mängden magnesium, inte enbart i elementär form.

Höjdpunkten är mängden magnesium sett till pris. Man får oerhört mycket valuta för pengarna med det här tillskottet. Man får inte bara hög koncentration magnesium sett till pris utan också 100 kapslar som bör räcka till drygt 3 månaders användning.

2. Body Science Magnesium+
4.4
MM Sports

3. Healthwell Magnesium Bisglycinat

4.3

Mængde

90 kapsler

Kilder

Bisglycinate

Magnesium pr. kapsel

855 mg

Elementært magnesium pr. Kapsel

100 mg

Vegansk

Ja
 • Kan bruges af veganere
 • Skånsom mod maven
 • Meget god absorptionsevne
 • Højere pris end andre alternativer med samme mængde magnesium

Healthwell's Magnesium Bisglycinate er et magnesiumtilskud, som måske ikke primært er beregnet til veganere, men som også er helt vegansk.

Den hvide og blå krukke med 90 kapsler i stedet for de sædvanlige 100 - 120 indeholder en lidt højere mængde magnesium, end vi normalt ser, nemlig 855 mg pr. kapsel. Mængden af elementært magnesium er dog en smule lavere og lander på kun 100 mg.

Styrken i dette magnesium er magnesiumets form. Alt magnesium kommer nemlig i form af bisglycinat. Dette er en form, der er let for kroppen at optage og skulle også være lidt lettere for maven for dem med maveproblemer.

En ulempe ved dette kosttilskud er prisskiltet. Ikke alene er det direkte dyrere, men der er også færre kapsler i krukken. Prisen kan til dels retfærdiggøres med at kosttilskuddet er vegansk og at det er en gavnlig form af magnesium, men vi havde gerne set enten et par kapsler mere eller en lidt lavere pris. Selve produktet er dog af høj klasse.

3. Healthwell Magnesium Bisglycinat
4.3
Healthwell

4. Star Nutrition Ultimate Magnesium

4.2

Mængde

90 kapsler

Kilder

Citrat & bisglycinate

Magnesium pr. kapsel

N/A

Elementært magnesium pr. Kapsel

118 mg

Vegansk

Nej
 • Meget god absorptionskapacitet
 • Lidt høj pris i forhold til mængde og koncentration

Det store Star Nutrition har selvfølgelig også et magnesiumtilskud med det fede navn Ultimate Magnesium. Kosttilskuddet kommer i en sort dåse, hvilket hos Star Nutrition normalt betyder, at det ikke er det sædvanlige kosttilskud, men mere på premium-siden. Normalt holder Star Nutrition sig til blå eller hvid emballage til deres standardprodukter.

I krukken finder du 90 kapsler. Hvad du dog ikke kan finde, er hvor meget almindeligt magnesium en kapsel indeholder. De har dog præsenteret hvor meget elementært magnesium den indeholder, hvilket er ca. 118 mg.

Det der gør dette magnesium til lidt af et premium produkt er formen. For at gøre det så let som muligt for kroppen at optage, kommer magnesiumet i form af citrat og bisglycinat. En god kombination for at få både mængde og god optagelse.

Prisen er meget god. Det er et billigere produkt, men krukken indeholder også færre kapsler. Det vi savner er en mere fyldestgørende ingrediensliste og en lidt større mængde magnesium, selvom formen af magnesiumet er udmærket. Ultimate Magnesium holder en god standard på flere punkter, selv om det ikke rigtig er det bedste til noget som helst. Det gør det til en alsidig kandidat og et magnesium, der fungerer for en bred målgruppe.

4. Star Nutrition Ultimate Magnesium
4.2
Bodystore

5. QURE Liposomal Magnesium+

4.1

Mængde

250 ml

Kilder

Bisglycinate

Magnesium pr. kapsel

31,25 mg

Elementært magnesium pr. Kapsel

N/A

Vegansk

Ja
 • Et flydende alternativ til kapsler
 • Indeholder flere andre vigtige mineraler
 • Dyrt pr. portion
 • Kan føles besværligt at dosere

Kapsler og tabletter er langt de mest populære formater af magnesiumtilskud, men Healthwell QURE Liposomal Magnesium+ er et flydende format, som måske passer bedre til nogle.

Det flydende magnesium i 250 ml flasken er ikke kun magnesium, men indeholder også zink, selen og krom. Indholdet af de forskellige stoffer varierer meget, men i vægt er magnesium langt det største. Hvis du ser på RDI (Recommended Daily Intake), så giver de alle sammen 8%. En portion består af 5 ml, hvilket giver dig 31,25 mg magnesium.

Det er ikke helt klart, om den angivne mængde magnesium er den samlede mængde inklusive bindemidlerne, eller om det er elementært magnesium, der er trykt. Den anvendte bindemiddelform er bisglycinat, som er en af de mere letoptagelige former.

Det, der gør dette tilskud unikt, er, at næringsstoffet har et beskyttende lag omkring sig, der kaldes en lipsom. Dette sikrer, at tilskuddet ikke nedbrydes for tidligt i kroppen, og før det er nået frem til det sted, hvor det optages mest effektivt. Pointen er, at selv om magnesiumindholdet er lavere, skulle kroppen være i stand til at udnytte en langt større mængde af det i sidste ende.

Sammenfattende kan man sige, at Healthwell QURE Liposomal Magnesium+ er et dyrt og eksklusivt kosttilskud. Undersøgelser har dog vist, at personer, der har taget kosttilskud med liposomer, efter blodprøver har fået højere niveauer af de indtagne kosttilskud. Om dette magnesiumtilskud helt og holdent er prisen værd er svært at sige, men hvis du vil have noget der er flydende, vegansk og har undersøgelser der understøtter tesen om liposomer, kan det være et forsøg værd.

5. QURE Liposomal Magnesium+
4.1
Healthwell

Købeguide Magnesium tilskud - Tips til et vellykket køb

Med vores købsguide ønsker vi at finde ud af, om et køb overhovedet er nødvendigt, og hvis det er, ønsker vi at gøre det så vellykket som muligt. Magnesium i kosttilskud er ikke et high-end produkt, men hvis det er noget du skal begynde at bruge på lang sigt, vil de små forskelle være store over tid.

Behovet for magnesium

Om du har brug for magnesium som tilskud afhænger i høj grad af dine kostvaner. Det hurtige svar er, at de fleste almindelige mennesker faktisk ikke har brug for magnesium som tilskud, selv om de har et lille magnesiumunderskud i længere perioder. Magnesium findes i en lang række fødevarer, herunder mange planter og grøntsager, nødder, fisk, kød og meget andet. Uanset om du er vegetar, veganer eller har en anden kost, bør du kunne dække dit behov uden de store problemer.

Behovet for magnesium afhænger i høj grad af køn og alder, idet det anbefalede daglige indtag starter ved 80 mg for spædbørn og strækker sig op til 350 mg for voksne mænd. For kvinder anbefales et dagligt indtag på 280 mg.

Gruppen af mennesker, der træner meget, har en anden interesse for magnesium. Hårdt trænende personer har i udgangspunktet et højere stofskifte, hvilket betyder, at deres behov for magnesium også kan stige med op til en femtedel. Undersøgelser har haft svært ved at vise, at det skulle have klare fordele at få store mængder magnesium ved træning. Hvad man derimod har set, er at selv små magnesiummangler i stedet kan føre til ulemper som et svækket immunsystem og mindre tilfredsstillende iltning af musklerne. Derfor kan det være i hårdt trænende motionisters interesse at have et lille magnesiumoverskud frem for et lille underskud.

Typer af magnesium

Når du køber et magnesiumtilskud, står der ikke altid bare magnesium på ingredienslisten. I stedet står der magnesium med en endelse, som de færreste ved, hvad det egentlig er, som f.eks. magnesiumcitrat. Endelsen forklarer, hvordan magnesiumet er bundet, eller hvilken form det er i. Det er interessant, fordi prisen kan variere meget mellem de forskellige typer, og de virker forskelligt i kroppen. Nogle former for magnesiumtilskud bliver knap nok optaget af kroppen og passerer bare igennem, mens andre har meget bedre optagelsesegenskaber.

De former for magnesium, som vi anbefaler, er som følger:

 • Magnesium orotat
 • Magnesiumcitrat
 • Magnesium threonat
 • Magnesium malat
 • Magnesiumlaktat
 • Magnesium-aspartaat
 • magnesiumbisglycinat

De former for magnesium, som vi er neutrale over for eller forsøger at undgå, er følgende:

 • Magnesiumoxid
 • Magnesiumhydroxid
 • Magnesiumglycinat
 • Magnesiumsulfat

De former for magnesium, som vi forsøger at undgå, er ikke nødvendigvis skadelige på nogen måde, men tjener ikke altid et bestemt formål. Hvis tilskuddet består af en mindre andel af disse former og en større andel af de mere gavnlige former, kan det stadig være et rigtig godt tilskud.

Da der findes mange former for magnesium, diskuteres ofte også mængden af elementært magnesium i kosttilskuddet. Man kan sige, at elementært magnesium er et mål for, hvor meget rent magnesium kosttilskuddet indeholder, når man fjerner det stof, der binder kosttilskuddet sammen. Et højere tal er at foretrække.

Prisbillede

Når man begynder at sammenligne de tilsyneladende uendelige krukker med magnesium, som forhandlerne tilbyder, ser man, at prisen på nogle krukker kan være tre gange så dyr som den billigste krukke med samme antal piller. Er det rimeligt at sige, at den dyrere dåse er tre gange bedre end den billigste? Ja, i nogle tilfælde kan man det. De billigste magnesiumtilskud er som regel dem, der har de mindst gavnlige former af magnesium, som næppe optages af kroppen.

Hvis man i stedet ser bort fra de allerbilligste dåser, bliver indholdet hurtigt ens blandt dem, der er tilbage, selv om prisen stadig kan variere en del. Hvis du vil have mest muligt magnesium for pengene, skal du i første omgang sikre dig, at magnesiumformen er en af de bedre, og derefter vælge den billigste, du kan finde.

Produktsammenligning

ProduktMængdeKilderMagnesium pr. kapselElementært magnesium pr. KapselVegansk
Core Magnesium Citrat+
4.7
100 kapslerCitrat & glukonat800 mg140 mgNej
Body Science Magnesium+
4.4
100 kapslerCitrat, succinat & malatN/A148 mgNej
Healthwell Magnesium Bisglycinat
4.3
90 kapslerBisglycinate855 mg100 mgJa
Star Nutrition Ultimate Magnesium
4.2
90 kapslerCitrat & bisglycinateN/A118 mgNej
QURE Liposomal Magnesium+
4.1
250 mlBisglycinate31,25 mgN/AJa

Ofte stillede spørgsmål om Magnesium tilskud

Hvad synes du om denne artikel?

Bedømmelse 4.6 / 5 (16 stemmer)