TestedeKosttilskud
Proteinbar - De 5 bedste valg testet og præsenteret
TestsProteinbar

Proteinbar - De 5 bedste valg testet og præsenteret

Sidst opdateret: 5.10.2023

Proteinbarer er en god måde at få hurtigt noget energi og protein på. Med proteinbarer er det ikke nødvendigt at forberede sig med shakers og proteinpulver, og proteinbarer bliver ikke dårlige i tasken, som andre snacks har tendens til. Vi har gennemgået udbuddet på det danske marked og testet de proteinbarer, der har det bedste potentiale. Vi har derefter prøvet disse og rangeret dem på vores top picks-liste.

Udførelse og undersøgelse af testen

Proteinbarer bruges primært som en lettere måde at få mere protein og energi på. Det er selvfølgelig også muligt at spise proteinbarer til andre formål, men vi har testet barerne ud fra en trænende persons kriterier, og derfor har vi også vurderet proteinbarerne ud fra meritter i forbindelse med træning og kost. Det har resulteret i en pointliste over de ting, der er blevet undersøgt. På listen er der flere punkter, der resulterer i personlige præferencer, men selv blandt de personlige præferencer er der ekstremer, som mange ønsker at undgå. Listen er som følger:

  • Smag - Alle tænker forskelligt, men mange foretrækker noget, der ikke smager af kemikalier, men som den ægte vare. Hvad er smagens ægthed, og hvis det er en opfundet smag, hvordan er den så?
  • Indhold - Vi foretrækker en høj procentdel protein frem for en lavere procentdel kalorier. Hvad er balancen mellem protein og resten af indholdet?
  • Tekstur - Er proteinbarerne for bløde eller for hårde? Er det en blød og smidig konsistens eller grynede, hårde klumper?
  • Værdi for pengene - Hvilke barer har de bedste egenskaber i forhold til prisen, og kan det måske endda være mere overkommeligt at købe en storpakke af den pågældende bar?

Hele toplisten

1. Core Protein Bar 2.0

4.7

Mængde

24 pack

Vægt pr. proteinbar

50 g

Indhold af protein

34 %

Energi pr. 100 g

349 kcal

Kulhydraternes form

Middelhurtig

Smager

8
  • Fremragende indhold
  • Bred vifte af anvendelsesmuligheder
  • Flere velsmagende smagsvarianter
  • Høj værdi for pengene
  • Kan opfattes som lidt tygget i konsistensen

Introduktion

Core Protein Bar 2.0 er efterfølgeren til den populære proteinbar, der både hedder Core Protein Bar og Core PROBAR Protein Bar. Nu hvor efterfølgeren er kommet for et par år siden, er forgængeren ikke længere tilgængelig. Forskellene er dog ikke særlig store, men det drejer sig primært om nye smagsvarianter, nyt design og mindre ændringer i indholdet, hvis emner er flyttet med små marginaler i forskellige retninger. Dybest set et lignende produkt, som dog skal afprøves!

Indhold

Denne proteinbar har gode værdier når det kommer til både protein og kalorier. Hver proteinbar giver 17 g protein og 175 kcal. Procentvis består en bar af 34% protein, hvilket er et godkendt niveau.

Kulhydraterne består for det meste af polyoler, hvilket betyder, at mængden af kalorier er reduceret, og at energifordelingen er lidt mere jævn, når du spiser proteinbaren. Både mælk og æg kan findes i forskellige former, hvilket gør at veganere må søge efter noget andet.

Der findes proteinbarer, hvor det er lykkedes at presse et lidt højere proteinindhold ud for en lavere kaloriemængde, men taget i betragtning af den pris disse barer sælges til, får man virkelig meget for pengene.

Proteinbaren efter træning

I betragtning af at Core Protein Bar 2.0 hverken giver de hurtigste eller langsomste kulhydrater, tænkte vi, at den ville være perfekt som en hurtig snack efter træningen. Smagen chokoladebombe lød som en smag, der kunne nydes af mange og blev derfor den, der blev prøvet.

Smagen kan ikke helt sammenlignes med en almindelig chokoladebar af indlysende årsager, men den var lige tilpas sød og smagte af nok chokolade. Vi tror, at hvis polyolerne var blevet erstattet med almindeligt sukker, kunne smagen have fået et godt løft, men så ville kalorierne også være blevet større, hvilket langt flere ikke ville have sat pris på. I betragtning af indholdet er vi meget tilfredse med smagen.

Konsistensen var lidt chewy, ikke noget der generede os, men det er måske ikke i alles smag, hvis man ønsker at proteinbaren smuldrer direkte i munden. Her måtte vi arbejde med vores mund.

Konklusion

Det der løfter Core Protein Bar 2.0 højt op er hele pakken. Den er lykkedes på mange punkter som smag, indhold og pris. Hvor der kan være tvivl, kommer det i sidste ende til at handle om personlige præferencer, hvilket kan være svært at vurdere og sammenligne. Prisen er rigtig god, hvis man ikke køber barerne enkeltvis, men vælger en af de større pakker.

1. Core Protein Bar 2.0
4.7
Svensk Kosttilskud

2. Goodlife BIG BUY

4.4

Mængde

90 pack

Vægt pr. proteinbar

50 g

Indhold af protein

32 %

Energi pr. 100 g

383 kcal

Kulhydraternes form

Hurtig

Smager

11
  • Høj værdi for pengene
  • Stort udvalg af smagsvarianter
  • God konsistens
  • Anvendes bedst i forbindelse med motion
  • Kunne have haft et højere proteinindhold
  • Høj samlet pris

Introduktion

Goodlife BIG BUY proteinbarer er et stort parti af forskellige proteinbarer. Den største, og egentlig eneste grund til at købe et stort parti barer er prisen, og det er derfor, at dette store parti har formået at komme med på vores liste. I denne pakke får du hele 90 proteinbarer i normal størrelse med i pakken. Spørgsmålet er, om de kan konkurrere på andre fronter end blot pris og overkommelighed?

Indhold

Det første vi ser, når vi kigger på indholdet, er den store mængde kalorier. Afhængigt af smagen får man mindre variationer, men de fleste ligger på omkring 400 kcal pr. 100 g proteinbar. Dette er ikke nødvendigvis dårligt afhængigt af brugen og mængden af protein.

Proteinet kan også variere afhængig af smagen og her er variationerne lidt større. Proteinindholdet kan svinge fra 29,2 % til 33,2 %. Vælger man smagsvarianter med en høj procentdel protein, har vi ikke meget at klage over, men vælger man varianter med mindre end 30%, oplever vi, at forholdet mellem kalorier og protein ikke er helt, hvor vi ønsker det skal være.

En af forklaringerne på det høje kalorieindhold er, at kulhydraterne for det meste er sukkerstoffer. Vi mener ikke, at dette på nogen måde er dårligt, så længe du er opmærksom på det og bruger proteinbaren for dens styrker og ikke svagheder. Sukkerstoffer er som bekendt en hurtig energikilde, og der hvor hurtig energi gør mest gavn er lige før eller efter intens træning. Til det formål fungerer disse proteinbarer perfekt.

Hvis du spiser store mængder af disse proteinbarer på hviledage eller uden at træne overhovedet, vil du primært bare få en masse unødvendige kalorier, hvilket kan resultere i vægtøgning.

Smagsvarianterne

Heldigvis behøver du ikke at vælge den samme smag til alle 90 proteinbarer. Du modtager 6 separate mindre kasser med 15 proteinbarer i hver, og i hver kasse kan du vælge en bestemt smag. I øjeblikket er der 11 smagsvarianter.

Tendensen synes at være, efter at have prøvet flere smagsvarianter, at dem med nødder, chokolade eller en blanding af begge dele er dem, der smager bedst og mest naturligt. Mange af de andre smagsvarianter var også spiselige, men lidt usædvanlige kombinationer som f.eks. cremet fødselsdagskage og sprøde peberkager.

Konsistensen er lidt mere til den hårdere side, men ikke noget, der føles mærkeligt eller usædvanligt i munden, medmindre man spiser rigtig mange. Så kan det være tungt for kæben.

Konklusion

Goodlife BIG BUY proteinbarer er baren pakket med hurtige kulhydrater. Den skal helst spises i forbindelse med træning for at få energi og protein hurtigt, og er derfor mindre velegnet som almindelig snack på grund af den store mængde kalorier. Den samlede pris er høj, men når man fordeler den på alle proteinbarer, er den ikke længere særlig høj. For storforbrugeren af proteinbarer er dette en mulighed, som du bør overveje kraftigt.

2. Goodlife BIG BUY
4.4
Bodystore

3. Core Probar XL

4.4

Mængde

12 pack

Vægt pr. proteinbar

75 g

Indhold af protein

38 %

Energi pr. 100 g

347 kcal

Kulhydraternes form

Middelhurtig

Smager

1
  • Meget højt proteinindhold
  • God værdi for pengene
  • Kun én smag, nemlig chokolade

Introduktion

Core PROBAR XL er storebror til den populære proteinbar Core Protein Bar 2.0. Der er både ligheder og forskelle mellem dem, men den største er størrelsen. Core PROBAR XL er en stor proteinbar til når de sædvanlige ikke længere er nok.

Indhold

Der hvor Core PROBAR XL skiller sig mest ud, ikke kun i forhold til sin søskende Core Protein Bar 2.0, men også i forhold til andre proteinbarer med er med sin størrelse og den høje procentdel af protein. Almindelige proteinbarer plejer at veje 50-55 g, mens dette bæst vejer hele 75 g. Ikke alene er den stor, den indeholder også 38 % protein pr. 100 g, eller 29 g pr. proteinbar. Det er den største bar, vi har haft i vores test.

Man kunne tro, at den også ville være kalorietung, men det er faktisk ikke tilfældet. Den har flere kalorier på grund af sin størrelse, men ikke justeret for sin vægt. Pr. 100 g af proteinbaren får du 347 kcal, hvilket faktisk er blandt de mere nærige.

De kulhydrater, som vi finder, består næsten udelukkende af polyoler. Dels for at få kalorierne lidt ned, men også for at få prisen med. Du undgår også store energispidser og får en lidt mere jævn fordeling af blodsukkeret.

Den store proteinbar med chokolade

Core PROBAR XL findes kun i én smag, nemlig chokolade. Det er som regel en nem smag at komme til at gå til og værdsættes af mange. Smagen er bestemt god, men ikke helt som ægte chokolade. Det skal siges, at denne proteinbar holder længe, ikke noget du vil spise to af i træk.

Med hensyn til konsistens er denne meget lig Core Protein Bar 2.0. Begge er lidt hårdere og hårdere end de fleste konkurrenter. Det har vi personligt ikke noget imod, men det bør bemærkes for dem, der sætter pris på lidt blødere og blødere barer.

De middelhurtige kulhydrater gør den til et glimrende valg efter en tung træning, men også som snack takket være dens størrelse og store mængde protein.

Konklusion

Core PROBAR XL's fordel ved at være så stor kan også være dens ulempe. Nogle mennesker vil simpelthen ikke kunne fordøje hele proteinbaren, medmindre de er meget sultne. Det har også været smart at sætte størrelsen, hvor den er mindre end to almindelige proteinbarer, men større end en almindelig proteinbar. Det gør denne proteinbar interessant for dem, der gerne vil have en lidt større mængde, men ikke to normale størrelser.

En styrke, som også gør meget i det lange løb, er det høje proteinindhold. Prisen for dette produkt er dog lidt højere, selv hvis man tager vægten i betragtning. Men hvis man medregner, at mængden af protein er højere, bliver det i stedet lidt mere jævnt. Konsistensen synes vi ikke er helt optimal for de fleste mennesker, kunne godt have været lidt blødere. Alt i alt er dette et interessant produkt for dem der vil have lidt mere, og for disse personer kan vi varmt anbefale det.

3. Core Probar XL
4.4
Svensk Kosttilskud

4. Pändy Protein Bar

4.3

Mængde

18 pack

Vægt pr. proteinbar

35 g

Indhold af protein

35 %

Energi pr. 100 g

365 kcal

Kulhydraternes form

Middelhurtig

Smager

3
  • Perfekt konsistens
  • Gode smagsoplevelser
  • Et alternativ til alle større proteinbarer
  • Godt indhold
  • Få smagsvarianter
  • Lidt ringere værdi for pengene, når størrelsen tages i betragtning

Introduktion

Pändy proteinbar er den mindre proteinbar. Nogle mennesker foretrækker simpelthen en mindre bar, men måske flere gange om dagen, og det er den gruppe af mennesker, som Pändy ønsker at nå. En proteinbar i normal størrelse vejer normalt 50-55g, mens denne bar vejer 35g. Hvordan det ellers er, vil vi diskutere nedenfor.

Indhold

Med en lidt mindre bar får du simpelthen lidt mindre af det hele med. Man kan ikke rigtig sige, at Pandys proteinbar skiller sig ud på nogen anden bemærkelsesværdig måde, men indholdet er konkurrencedygtigt.

Proteinindholdet er 35 %, hvilket giver 12 g protein pr. bar. Kalorierne pr. 100 g er 365 kcal, og en hel bar giver 131 kcal. Helt normale værdier med et proteinindhold, der er lidt højere end gennemsnittet.

Kulhydraterne består hovedsageligt af mellemstore kulhydrater i form af polyoler. Denne proteinbar er en smule billigere end de fleste andre. Når man tager højde for, at proteinbaren også er mindre, er den faktisk lidt dyrere i forhold til pris pr. vægt af produktet.

God smag, perfekt konsistens

På tidspunktet for denne anmeldelse er der kun tre smagsvarianter at vælge imellem; Karamel & havsalt, Chokolade med cremet mælk og Nougat. Der har tidligere været yderligere smagsvarianter, og disse erstattes med et par års mellemrum af nye smagsvarianter.

Vi prøvede Chocolate with Creamy Milk, da den burde appellere til de fleste mennesker. Smagen var et sandt hit! Selv om proteinbaren næsten ikke indeholder noget helt naturligt sukker, lykkedes det dem alligevel at få en helt naturlig smag. Moderat cremet uden at være for sød, men med en chokoladesmag, der kommer igennem.

Konklusion

I forhold til indhold og vægt er værdien for pengene ikke hvad den kunne have været. Selvom den samlede pris er lav, ville vi gerne have haft den lidt lavere for at kompensere for de lidt mindre proteinbarer. Hvis man alene ser på indhold og smag, er Pändy Protein baren en fremragende værdi. Faktisk er der intet negativt at klage over her. Med en lille prisnedsættelse og flere smagsvarianter ville vurderingen have været blandt de højeste.

4. Pändy Protein Bar
4.3
Svensk Kosttilskud

5. GAAM Protein bar

4.0

Mængde

12 pack

Vægt pr. proteinbar

55 g

Indhold af protein

36 %

Energi pr. 100 g

341 kcal

Kulhydraternes form

Langsom

Smager

2
  • Kan opdeles i forskellige smagsvarianter
  • God balance mellem protein og kalorier
  • Naturlige ingredienser
  • Få smagsvarianter at vælge imellem

Introduktion

GAAM Proteinbar er en proteinbar, hvor smagsoplevelsen er i centrum, som det ofte er tilfældet med GAAM-produkter. Når man ikke kun lykkes med smagen, men også med indholdet, får man et produkt, som vil interessere mange, og det er denne proteinbar.

Indhold

Vi havde forventet en lidt mindre næringsrig proteinbar, da producenten er GAAM, men vi tog fejl. Kalorierne er faktisk til den lave side, mens proteinindholdet stadig er højt.

Det er en glædelig overraskelse. Med et proteinindhold på 36 % får du 20 g protein pr. proteinbar. Hvis vi i stedet kigger på kalorierne, er de 341 kcal pr. 100 g, eller 188 kcal pr. portion. Alt under 350 kcal pr. 100 g, så længe proteinindholdet er højt, har tendens til at imponere os.

Kulhydraterne er for det meste langsommere kulhydrater. Der er sørget for at undgå kunstige sødemidler og i stedet bruge naturligt sukker og sødemidler.

Fremragende konsistens og smag

En ulempe ved disse barer er, at der kun er to smagsvarianter at vælge imellem i øjeblikket. Smagsvarianter kommer og går, hvilket betyder, at der nogle gange er betydeligt flere, og nogle gange ganske få. Noget man kan gøre, når man vælger smagsvarianter, er dog at dele smagsvarianterne op i grupper af fire, hvilket kan være rigtig nyttigt, hvis vi skal prøve noget nyt uden at skulle vælge den samme på alle sammen.

Vi prøvede smagsvarianterne Hasselnød & Nougat og Chokolade & Mandel. Når det kommer til smag og konsistens, er disse proteinbarer i en klasse for sig selv. Smagen er på et sådant niveau, at de lige så godt kunne være almindelige chokoladebarer. Her har de i stedet smagen uden at være så usmagelige, og så indeholder de også en masse protein. Smagene føles naturlige og mæthedsfornemmelsen varer et godt stykke tid.

Konsistensen er lige tilpas, eller igen meget lig en almindelig chokoladebar. Tygemodstand er til stede, mens baren er fast i sin indpakning

Konklusion

GAAM Protein bar er en af vores favoritter. Indholdet er af høj klasse både hvad angår ingredienser og næringsværdier. Desværre er der indimellem ret få smagsvarianter at vælge imellem, selvom de er velsmagende. Der hvor det i nogle tilfælde kan knibe, er prisen. Hvis du primært er på udkig efter indhold, kan du finde mere prisvenlige barer. Vi synes dog, at prisen stadig er rigtig god, når man ser på det samlede billede, og havde disse barer været lidt billigere, ville de have været bedre end andre proteinbarer.

Købeguide Proteinbar - Tips til et vellykket køb

Der findes i dag et stort udvalg af proteinbarer, og med et stort udvalg følger også store forskelle. Der er penge at spare, kalorier at skære ned og protein at maksimere med den rigtige proteinbar til jobbet. Proteinbarer kan bruges før og efter træning, samt på hviledage. Afhængigt af hvornår du planlægger at spise din proteinbar, kan nogle proteinbarer være mere velegnede end andre. Med nedenstående oplysninger ønsker vi at forenkle valget af proteinbar.

Indhold

Indholdet af proteinbaren er naturligvis den vigtigste faktor for dens langtidseffekt. Vi deler normalt indholdet op i tre hovedpunkter; proteinet, kalorierne og kulhydraterne.

Proteinet

Når det kommer til proteinet, vil vi altid have så meget som muligt, ingen undtagelser. Et almindeligt interval, som de fleste lander inden for, er 25-40% protein pr. bar. Et højt proteinindhold har tendens til hurtigt at afspejle sig i prisen, men det optimale er et sted lige under 40 %. Hvis man går lidt op i protein herfra, bliver baren hurtigt meget dyrere.

Kalorier

Med hensyn til kalorier er de fleste proteinbarer ret lige store. Inden for intervallet 350-400 kcal pr. 100 g produkt vil de fleste ligge. Så er der specialbarer, der både har flere og færre kalorier. Vi synes ikke, at du skal bruge mange kræfter på at sammenligne mængden af kalorier i første omgang, medmindre forskellen mellem to proteinbarer begynder at nærme sig 100 kcal pr. 100 g. Så kan du i det lange løb faktisk få en mærkbar forskel.

Hvis dit mål er at tage på i vægt eller maksimere muskelopbygningen fra træningscenteret, bør du vælge den proteinbar med højt kalorieindhold. Hvis du primært er ude efter protein, men ikke ønsker at tage på i vægt, skal du vælge den kaloriefattige variant.

Kulhydrater

Noget, der er meget knyttet til kalorier, og som vi mener er næsten lige så vigtigt som protein, er kulhydrater. Kulhydraterne i proteinbarer kan inddeles i tre grupper, nemlig de hurtige, medium og langsomme kulhydrater. Når kulhydraterne er hurtige, vil der være forskellige sukkerarter, som giver energispidser. Når kulhydraterne hovedsageligt er langsomme, vil vi i stedet finde mere stivelse, kostfibre og mildere sødemidler.

Noget, der er meget populært blandt proteinbarer, er polyoler. Dette er et sødemiddel, der stadig giver en del energi, ca. halvdelen af hvad du får fra naturligt sukker, variationer kan forekomme afhængigt af typen af polyol. Når kulhydraterne i høj grad består af polyoler, plejer vi at kalde proteinbarens kulhydrater for medium kulhydrater.

Hvad man skal vælge blandt disse, vil blive diskuteret i næste afsnit.

Før eller efter træning eller på hviledagen

Det er svært at finde en proteinbar, der fungerer perfekt til stort set alle lejligheder, fordi nogle stoffer simpelthen er modsætninger. Men hvis du vil have en, der fungerer bedst til mange lejligheder, skal den have en jævn balance mellem hurtige og langsomme kulhydrater eller en høj andel af polyoler. Hvis det er svært at finde et afbalanceret produkt, er det som regel bedre at have lidt mindre hurtige kulhydrater.

Proteinbarer, der tages i forbindelse med motion på nogen måde, kan indeholde hurtige kulhydrater. De hurtige kulhydrater giver energi og får dig i gang før træning, og efter træning hjælper de med restitutionen og genopbygger energidepoterne.

Langsomme kulhydrater egner sig bedre til ikke-træningssammenhænge, hvor man normalt ønsker en jævn spredning af energi over en lidt længere periode i stedet for toppe og lavpunkter.

Smagsstoffer

Der findes naturlige og mindre naturlige smagsvarianter. Nogle kan have en mere kemisk aroma, mens andre proteinbarproducenter har satset på ægte ingredienser. Noget, der i høj grad påvirker sødmen, er de hurtige kulhydrater. Med hurtige kulhydrater kan du naturligt få en sødme og et lille sukkerkick, som mange kan genkende.

Med sødemidler får man ikke helt den samme søde smag, lidt ligesom sodavand og light-versionerne af sodavand. Du tilfredsstiller ikke trangen til noget sødt lige så meget, samtidig med at smagen stadig er lidt sød. Naturlige ingredienser trækker prisen op, mens de kunstige ingredienser normalt er billigere.

Konsistens

Konsistensen er stort set op til producenterne. Faktisk handler det hele om personlige præferencer her. Det er svært at vide på forhånd, hvad den faktiske konsistens vil være, da alle forhandlere vil sige, at deres særlige produkt er lige præcis den rette mængde blødt eller hårdt. Nogle, der er mindre vage med deres beskrivelser, er forbrugere, der allerede har købt produktet. Hvis der er et kommentarfelt knyttet til produktet, vil det hurtigt blive klart, om proteinbaren er urimeligt blød eller hård.

Stor pakke

Et flertal af de proteinbarer, der sælges enkeltvis, sælges også i storpakker. Jo større pakken er, jo billigere er den. I mange tilfælde er det ikke ualmindeligt at få helt op til 50 % rabat på prisen for en proteinbar, hvis du køber en pakke med ca. 24 stk. Det er måske ikke noget, du begynder at gøre, før du er sikker på, at du sætter pris på smagen, men det er noget, der vil spare dig mange penge i det lange løb, hvis du begynder at indtage proteinbarer på regelmæssig basis.

Produktsammenligning

ProduktMængdeVægt pr. proteinbarIndhold af proteinEnergi pr. 100 gKulhydraternes formSmager
Core Protein Bar 2.0
4.7
24 pack50 g34 %349 kcalMiddelhurtig8
Goodlife BIG BUY
4.4
90 pack50 g32 %383 kcalHurtig11
Core Probar XL
4.4
12 pack75 g38 %347 kcalMiddelhurtig1
Pändy Protein Bar
4.3
18 pack35 g35 %365 kcalMiddelhurtig3
GAAM Protein bar
4.0
12 pack55 g36 %341 kcalLangsom2

Ofte stillede spørgsmål om Proteinbar

Hvad synes du om denne artikel?

Bedømmelse 4.2 / 5 (14 stemmer)