TestedeKosttilskud
Q10 - De 5 bedste valg testet og præsenteret

Q10 - De 5 bedste valg testet og præsenteret

Sidst opdateret: 5.10.2023

Q10, eller ubiquinon, som det også kaldes, er et vitaminlignende stof, der har flere funktioner og kan hjælpe kroppen på forskellige måder. Vi har fundet ud af, hvad Q10 gør i kroppen, og hvordan udvalget af produkter, der indeholder Q10, ser ud på markedet. Der er blevet udarbejdet en topliste over de bedste Q10-produkter, hvor vi har fremhævet deres fordele og ulemper.

Udførelse og undersøgelse af testen

Q10 er ikke i sig selv en kompleks formel af flere forskellige stoffer, hvor produkternes samlede indhold kan variere meget afhængigt af, hvordan stoffet eller stofferne produceres eller sælges i hvilket format. Da Q10 er Q10, har vores test i stedet fokuseret på perifere faktorer. Disse faktorer er som følger:

 • Koncentration - Hvilken koncentration af Q10 er der i produktet, og hvordan hænger prisen sammen med koncentrationen? Ved hvilken koncentration opnås den højeste prisværdi?
 • Formatet - Q10 kan komme i både kapsel-, pille-, pulver- og flydende formater. Adskiller produkterne sig på andre måder end formatet, hvis de ikke kommer som kapsler, som er det mest almindelige i dag?
 • Absorptionskapacitet - Er der gjort forsøg på at forbedre absorptionskapaciteten for at maksimere den mængde Q10, der absorberes af kroppen?

Hele toplisten

1. Healthwell Q10 300

4.7

Mængde

60 kapsler

Portion

1 kapsle

Q10 pr. portion

300 mg
 • Bedste værdi for pengene blandt højdosis Q10-tilskud
 • Tilsat C-vitamin og bioflavonoider fra citrusfrugter
 • God absorptionskapacitet
 • Vegansk
 • For høj en dosis for nogle

Introduktion

Healthwell Q10 300 er et af Healthwells mest populære Q10-produkter, og har også formået at blive det hos os, siden du nu læser denne tekst her. Healthwell har flere forskellige Q10 produkter, hvor alle andre har en grøn etiket, undtagen denne, som i stedet har en blå etiket. Dette er også deres stærkeste Q10-tilskud, hvilket nok er grunden til at det skiller sig ud.

Indhold

Q10 300 kommer i en bøtte med 60 kapsler. Indholdsfortegnelsen er kort, som den plejer at være for kosttilskud, der primært fokuserer på ét kosttilskud, i dette tilfælde Q10. Udover Q10 finder vi også C-vitamin og citrus bioflavonoider.

Indholdet af Q10 pr. kapsel er 300 mg, hvilket ikke er helt overraskende i betragtning af produktets navn. Healthwell har været fleksible med deres navngivning, hvor endelsen efter Q10 angiver styrken også blandt deres andre Q10-produkter. Dette er et af de stærkeste kosttilskud af denne slags, som vi har taget med i vores test. En kapsel er en portion og bør ikke overskrides.

Niveauerne af C-vitamin og citrusbioflavonoider er henholdsvis 40 og 20 mg. Det er ikke store doser, hvilket passer godt i et produkt, hvis fokus er på andre kosttilskud. Disse to stoffer virker ikke på samme måde som Q10, men hjælper med antioxidanter og immunsystemet, som er en stor del af cellernes funktionalitet.

Optagelseskapaciteten er på et relativt normalt niveau for dette produkt. Der er tilsat små mængder kokosolie for at gøre det lettere for kroppen at optage stofferne. Q10 er fedtopløseligt.

Ekstraordinær værdi for pengene

Denne krukke med kapsler er ikke den billigste på markedet. Der, hvor prisbilligheden kommer ind, er hvor meget Q10 du kan få pr. kapsel og penge. På den front har vi haft svært ved at finde kandidater, der giver bedre værdi.

Nogle vil måske spørge, hvorfor der overhovedet findes produkter, der tilbyder 30-100 mg Q10 pr. kapsel, når der findes produkter med 300 mg, der er halvt så dyre i forhold til Q10-indholdet. Faktisk er det svært at få selv 10 mg Q10 gennem kosten, mens mennesker har en god tolerance over for høje doser Q10.

Konklusion

Der er mange gode ting at sige om dette Q10 produkt. Det indeholder høje niveauer af Q10, der stadig er på et rimeligt niveau, uden at løbe væk i pris. Selve prisen kan dog godt føles høj, men ikke i forhold til mængden af Q10. De har også spækket kosttilskuddet med citrus stoffer der passer godt sammen med Q10. Den eneste ulempe vi kan komme i tanke om er at dem der føler at de kun ønsker et lille tilskud af Q10 kan finde betydeligt billigere produkter. Vi mener, at Healthwells Q10 300 i høj grad fortjener sin førsteplads hos os.

1. Healthwell Q10 300
4.7
Healthwell

2. Healthwell Q10

4.5

Mængde

60 kapsler

Portion

1 kapsel

Q10 pr. portion

30 mg
 • Lav samlet pris
 • God absorptionskapacitet
 • Ingen unødvendige tilsætningsstoffer
 • Vegansk
 • Der findes mere prisvenlige produkter, hvis du er på udkig efter højere koncentrationer

Introduktion

Q10 fra Healthwell med det enkle navn Q10 og intet andet er et af de mere enkle Q10-tilskud, der findes på markedet. Her har de investeret i at skære alt det der kan ses unødvendigt væk for at bringe prisen ned og kun tilføje det der er nødvendigt.

Indhold

Dette er et af de kosttilskud med kun én linje i indholdsfortegnelsen. Det indeholder Q10 og intet andet, hvis man ser bort fra ingredienser, der opbygger kapslen og lignende. I en kapsel finder du 30 mg, hvilket er et af de svagere, rene Q10-tilskud vi har testet. At tilskuddet ikke har meget høje niveauer af Q10 betyder dog ikke, at det skulle være et ringere produkt. De har blot fokuseret på en anden målgruppe.

Som i flere af Healthwells fedtopløselige kosttilskud indeholder dette også et lavt indhold af MCT-olie for at gøre det lettere for kroppen at optage Q10-tilskuddet. Dette tilskud er også vegansk, hvilket vi altid ser som en fordel, hvis det ikke påvirker prisen eller andre faktorer negativt på nogen måde.

Et Q10 til alle

Dette er ikke et Q10-tilskud, der primært henvender sig til de ældre, hvis egenproduktion er begyndt at falde med magt, men ønsker i stedet at nå alle målgrupper. Dette er også et glimrende produkt til at prøve Q10, hvis du ikke har gjort det før. Prisen på krukken er lav, selvom indholdet også er lavt, men det er simpelthen mere fordelagtigt at købe en billigere krukke end en, der er 3-4 gange dyrere. Hvis du føler, at du fik det du søgte, kan du købe et mere kvalitativt kosttilskud næste gang.

Konklusion

Vi vil gerne sige at Q10 fra Healthwell er et kosttilskud for begyndere eller dem der ikke har prøvet Q10 før. Det er meget billigt, hvilket er dets vigtigste salgsargument. Det er dog langt fra det mest overkommelige blandt Q10-tilskud, der har højere niveauer af Q10, men blandt dem, der har lave niveauer, får du meget for pengene. At det både er vegansk og kun indeholder Q10 gør det også nemmere for nysgerrige at vurdere effekten af det. Blandt de billigere Q10-tilskud kan vi varmt anbefale dette.

2. Healthwell Q10
4.5
Healthwell

3. Pharma Nord Bio-Qinon Q10 GOLD

4.4

Mængde

150 kapsler

Portion

1 kapsel

Q10 pr. portion

100 mg
 • Stor værdi for pengene
 • Virkelig høj biotilgængelighed
 • Et af verdens mest solgte Q10-tilskud
 • Baseret på flere undersøgelser
 • Høj samlet pris

Introduktion

Bio-Qinon Active Q10 Gold fra Pharma Nord er et Q10-tilskud, der straks, når man ser emballagen, skiller sig ud fra mængden. Ingen plastik, steril krukke hvor kun etiketten er skiftet til en anden alt efter hvilket tilskud det er. Her er der tale om en æstetisk flot papemballage med gulddetaljer og kapsler, der kommer i et kort. Spørgsmålet er, om kosttilskuddet skiller sig ud ud over sit udseende.

Indhold

Dette er en pakke, der indeholder et stort antal kapsler, hele 150 stk. Det er ikke et så svagt tilskud, at man skal tage to kapsler ad gangen, men mængden af Q10 er 100 mg pr. kapsel. Det er omkring disse tal, som almindelige Q10 kosttilskud normalt er.

Udover Q10 finder vi kun ét andet stof i kapslen, og det er B2-vitamin. B2 hjælper på forskellige måder, bl.a. ved at nedbryde forskellige stoffer i kroppen som fedt, kulhydrater og forskellige proteiner. Et vitamin, der passer godt sammen med Q10.

I kapslerne finder vi ikke pulver som hos de fleste andre producenter, men tilskuddet er badet i en vegetabilsk olie. Olien sikrer, at kosttilskuddet optages effektivt af kroppen. Vi har flere gange set andre Q10 kosttilskud, der på den ene eller anden måde har en lille mængde olie i sig, men det er sjældent at hele kosttilskuddet er badet i olie. Vi antager, at optagelseskapaciteten er meget bedre end for andre alternativer.

Et velundersøgt Q10-tilskud

Noget, som dette Q10-tilskud har, som de fleste mangler, er en masse studier, erfaringer og forskning bag det. Dette kosttilskud er blevet udviklet og forbedret i over 25 år, og med tiden er det blevet det mest solgte kosttilskud i Europa. Denne lange historie har også ført til, at produktet er blevet det officielle referenceprodukt for ICQA, en international sammenslutning, der forsker i Q10.

Der er få Q10-tilskud, der kan hævde at have over 150 undersøgelser på deres tilskud, men det kan Pharma Nord Bio-Qinon Active Q10 Gold. I sidste ende er det ikke umuligt, at kroppen kan optage langt mere Q10 fra dette produkt end fra flere andre, der på papiret har langt højere koncentrationer af Q10.

Konklusion

Bio-Qinon Active Q10 Gold har en af de højere samlede priser vi har set blandt Q10 kosttilskud. Til gengæld får du et stort antal kapsler i en pakke, og en masse undersøgelser der understøtter optagelseskapaciteten og effekten, mens Q10-indholdet ikke er urimeligt lavt. Dette er et produkt for dem, der helt sikkert ønsker et af de bedste kosttilskud, selvom den samlede pris er høj.

Samlet og pr. kapsel er dette et af de mest overkommelige. Havde der været mindre pakker, der skalerer lineært med prisen pr. kapsel, ville vi have været meget imponeret. I stedet tror vi, at den høje pris kan skræmme mange mennesker, selv om det er et fremragende produkt i det lange løb.

3. Pharma Nord Bio-Qinon Q10 GOLD
4.4
Healthwell

4. Better You Grøn Boost Pulver

4.3

Mængde

200 g

Portion

5 g

Q10 pr. portion

50 mg
 • Pulverformat, et alternativ til tabletter
 • Gode doseringsmuligheder
 • Høj pris i forhold til mængden af Q10

Introduktion

Grøn Boost pulver fra Better You er ikke et rent Q10-tilskud, men er et pulver med flere andre stoffer, men har samtidig en tilstrækkelig høj andel af Q10, der kan sammenlignes med rene Q10-produkter. Grunden til at dette kosttilskud alligevel er med på vores liste er dels den acceptable mængde Q10 i blandingen, men også fordi det er en af de få måder at få Q10 i pulverform uden at skulle åbne og tømme kapsler.

Indhold

I 200 g glasset finder vi en masse forskellige stoffer. En scoop indeholder 5g, hvilket resulterer i 40 almindelige portioner. Vi vil ikke gennemgå alle de tilstedeværende stoffer, men vil gennemgå deres fordele generelt og primært fokusere på Q10-tilskuddet.

Pulveret består helt klart af flere forskellige ingredienser, som i virkeligheden er grønne. Der er en stor andel af ekstrakter fra forskellige planter. Disse skulle til gengæld resultere i et vitamin- og mineraltilskud, som ikke rigtig er målbart, men som er til stede i ekstraktet eller pulveret.

Det vigtige, som vi primært kigger efter, er tilskuddet af Q10. I en scoop får du 50 mg Q10, hvilket resulterer i, at tilskuddet hører til de lidt svagere Q10-tilskud. Intet mærkeligt her, for det primære er ikke rigtig Q10.

Q10 i pulverform

Den største fordel ved Q10 i pulverform er de frie tøjler til nemt at dosere som du ønsker. Du kan blande pulveret i din mad samt i en shaker, hvis du tager yderligere kosttilskud i pulverform.

Q10 er i sig selv fedtopløseligt, hvilket betyder, at det optages bedst med lidt olie eller fedt. Dette pulver indeholder ikke noget sådant, hvilket betyder, at optagelsen af Q10 kan være lidt dårligere, hvis du ikke tager det sammen med f.eks. mad.

Konklusion

Som Q10-produkt er dette ikke blandt de bedste, men blandt dem i pulverformat er det et af de mest fremtrædende. På trods af at det indeholder flere andre stoffer, er det stadig overkommeligt i sin kategori, hvis man kun ser på Q10. Hvis du også sætter pris på de andre stoffer, som der er mange af, er dette et fremragende produkt. Prisen er en smule højere sammenlignet med andre rene Q10-tilskud, men ikke for meget. Vi er tilfredse med Green Boost, og som en lille sidebemærkning håber vi at se Q10 i flere produkter i fremtiden.

4. Better You Grøn Boost Pulver
4.3
Svensk Kosttilskud

5. Aurora Liposomal CoQ10/PQQ

4.1

Mængde

480 ml

Portion

15 ml

Q10 pr. portion

300 mg
 • Et af de få Q10-produkter i flydende format
 • Let at dosere frit
 • Fremragende absorptionskapacitet
 • Meget dyrt

Introduktion

Aurora Liposomal CoQ10/PQQQ er et af de få Q10-tilskud, der kommer direkte i flydende format i flasken, uden at være flydende i en kapsel eller lignende. Aurora Nutrascience er ikke alt for kendt i Sverige, men har nogle interessante produkter som det vi fremhæver i dag.

Indhold

Denne flaske med flydende Q10 indeholder 480 ml af kosttilskuddet. Det er ikke et helt rent Q10-tilskud, men indeholder også mindre mængder PQQQ og en lidt større mængde C-vitamin. PQQ står for pyrroloquinolinkinon og er et vitaminlignende stof, som hjælper med mitokondriernes funktionalitet og effektivitet. PQQ passer derfor perfekt sammen med et stof som Q10.

En portion fra flasken består af 15 ml, hvilket giver i alt 32 portioner, hvis man holder sig til målene. I en portion får du ikke mindre end 300 mg Q10. Der er med andre ord tale om et af de mere potente Q10-tilskud, og det oven i købet i et helt flydende format.

Fremragende biotilgængelighed

Prisen på produktet er lidt i den høje ende, selvom du får 32 portioner med 300 mg Q10 pr. portion og også en del PQQQ. Prisen er ikke høj bare for sjov, men som med flere andre produkter fra Aurora Nutrascience har de investeret meget i biotilgængelighed.

Produktet er lipsomal, hvilket faktisk allerede fremgår af produktets navn, men for utrænede ører siger det måske ikke så meget. Det betyder i praksis, at næringsstofferne er indkapslet i lecithin, hvilket betyder, at de ikke nedbrydes i fordøjelsen, mens de bliver genkendt af kroppen. Det betyder, at nogle stoffer i stedet for at blive nedbrudt i den normale fordøjelsesproces allerede kan optages i munden, passere gennem fordøjelsessystemet uden at blive nedbrudt og derefter blive optaget i f.eks. tarmene og transporteres direkte derhen, hvor stofferne er nyttige. Der er således en meget god optagelse af vitaminer, mineraler og lignende stoffer.

Konklusion

Aurora Liposomal CoQ10/PQQQ er et af de dyrere Q10-tilskud, men har den fordel at være et af de få i flydende format. Den største fordel er dog, at kosttilskuddet er lipomalt, hvilket er det, du virkelig betaler for i dette tilfælde. Kroppen vil simpelthen have en langt bedre mulighed for at optage stofferne i stedet for at nedbryde dem, før de kan optages effektivt. Hvis du vil være helt sikker på at kroppen kan optage store mængder Q10, er dette et af de kosttilskud du bør investere i.

5. Aurora Liposomal CoQ10/PQQ
4.1
Healthwell

Købeguide Q10 - Tips til et vellykket køb

Antallet af Q10-produkter på markedet er blevet tidoblet i løbet af de sidste 20 år. Ikke alle produkter er lige gode, men de kan være gode på forskellige måder. Nogle lever dog på et langvarigt ry hos loyale kunder, hvilket betyder, at produkterne kan blive mere populære, end de fortjener. Med vores købsguide fremhæver vi objektivt de ting, der er vigtige at vide for at træffe et bevidst og vellykket valg af produkt.

Koncentration

Det vigtigste punkt, når det kommer til Q10, er, hvor meget af det der rent faktisk er i produktet. Det behøver ikke at være bedre eller dårligere med meget eller lidt Q10, så længe prisen holder, men generelt har et produkt, der giver meget af noget, tendens til at have en bedre pris. Det samme gælder med Q10.

De billigste produkter har en lav samlet pris, men et produkt, der er dobbelt så dyrt, har som regel 3-4 gange mere Q10, selv om det kun er dobbelt så dyrt. Så hvor kan du finde et optimum? Produkter, der indeholder 100-200 mg Q10 pr. portion, giver generelt meget mere værdi for pengene end produkter med lavere koncentrationer. Værdien for pengene synes at stige yderligere med højere koncentrationer, men da det ikke er alle, der ønsker eller søger den absolut højeste koncentration, er det tidligere angivne interval et godt referencepunkt.

Kapsel, pulver eller væske

Næsten alle Q10-tilskud kommer i form af enten kapsler eller piller. Disse er de billigste og giver samtidig mest Q10 for pengene. Q10 kan også findes i ren pulver- og væskeform. Med hensyn til virkning er der måske ikke den store forskel på hvilken form du foretrækker, men flydende og pulver er meget dyrere i dag. De kan være op til dobbelt så dyre uden at der i nogle tilfælde tilføjes noget ekstra til produktet.

Optagelse

Som bekendt optager kroppen ikke 100 % af de stoffer, den indtager, i nogle tilfælde ikke engang en brøkdel. Det er muligt at hjælpe kroppen med at optage stofferne på forskellige måder. Producenterne har gjort dette i varierende grad. Da Q10 er fedtopløseligt, kommer det også i en mere simpel fedtopløsning som f.eks. kokosolie i mange tilfælde for at blive optaget mere effektivt.

En anden måde at fremme absorptionen på er at indkapsle stofferne på forskellige måder, så de ikke nedbrydes det forkerte sted i kroppen, før de ender der, hvor kroppen mest effektivt ville have optaget stoffet. Et almindeligt stof at indkapsle kosttilskud med er lecithin. Sådanne kosttilskud kaldes liposomale og har en tendens til at være meget dyrere, men har god forskning om deres forbedrede absorptionsevne.

Hvad er Q10, og hvad gør det?

Q10 er et vitaminlignende stof, men mere præcist er det et enzym, hvis hovedfunktion er at hjælpe celleatmningen i alle menneskelige celler. Dette resulterer igen i, at cellerne er i stand til at producere energi og fungere efter hensigten.

Q10 produceres naturligt i kroppen og er ikke noget, man skal tage et tilskud af i en yngre alder. Men når man bliver ældre, falder produktionen. Du kan med andre ord få Q10 fra din kost, men også fra dig selv, når du tager ekstra Q10. Hvis man ser bort fra tilskuddets virkning på celleniveau, er der en masse sundhedsmæssige fordele at nævne. Fordi Q10 har så bred en rolle i kroppen, er antallet af områder, hvor Q10 kan have en finger med i spillet, mange. Forskningen er dog ikke enig om alt.

Der hvor Q10 har haft størst succes og kan bakkes op af en del forskning, er inden for hudældning. Det har vist sig at reducere rynker og gøre huden stærkere og mere elastisk hos ældre mennesker. Q10 har også vist sig at kunne lindre alvorlig hovedpine i nogle tilfælde.

Så er der en række områder, hvor Q10 siges at hjælpe på helbredet, men hvor forskningen ikke rigtig er enig, og hvor det ikke har været muligt at drage nogle sikre konklusioner om de positive virkninger. Nogle af disse uklare sundhedsmæssige fordele på følgende områder er:

 • Kardiovaskulære sygdomme
 • Kræft
 • Fertilitet
 • Diabetes
 • Muskelsvind

Dette betyder ikke, at Q10 ikke kan have nogle gavnlige virkninger, men at de måske er opstået i mindre specielle tilfælde og ikke i en større masse i kliniske undersøgelser.

Produktsammenligning

ProduktMængdePortionQ10 pr. portion
Healthwell Q10 300
4.7
60 kapsler1 kapsle300 mg
Healthwell Q10
4.5
60 kapsler1 kapsel30 mg
Pharma Nord Bio-Qinon Q10 GOLD
4.4
150 kapsler1 kapsel100 mg
Better You Grøn Boost Pulver
4.3
200 g5 g50 mg
Aurora Liposomal CoQ10/PQQ
4.1
480 ml15 ml300 mg

Ofte stillede spørgsmål om Q10

Hvad synes du om denne artikel?

Bedømmelse 4.4 / 5 (13 stemmer)