TestedeKosttilskud
Vitaminer til håret - De 5 bedste valg testet og præsenteret
TestsVitaminer til håret

Vitaminer til håret - De 5 bedste valg testet og præsenteret

Sidst opdateret: 5.10.2023

For mange er håret et spørgsmål om definition, og hvis man kan forbedre sit hår på nogen måde, gør man det gerne. Der findes et stort antal kosttilskud, som netop skulle gøre håret stærkere, tykkere og give mere liv til det. Vi har prøvet disse kosttilskud og undersøgt, hvad der faktisk virker, og hvad man skal undgå. I vores top liste præsenterer vi vores favoritter med Hairlust Hair Formula Tablets som testvinder år 2024.

Udførelse og undersøgelse af testen

Kosttilskud til hår kan indeholde lidt af hvert viser det sig. Fra almindelige vitaminkure til en stor del fyldstoffer, som i sidste ende kun er en ineffektiv produkt. I vores test har vi omgående ekskluderet tilskud, som ikke engang i deres ingrediensliste har noget hår-relateret at tilbyde.

At prøve produkter, som skulle hæve kvaliteten af ​​hår, kan være rigtig udfordrende. Da hårets grundlæggende forudsætninger adskiller sig meget fra person til person med meget store marginer til at begynde med, vil effekten også gøre det. Nogle kan få tyndere, blegere og mere livløst hår allerede 20 år før nogen anden. Med det sagt kan vores test opsummeres med følgende punkter:

 • Indholdet - Indeholder produktet i højeste grad sådan noget, der kan knyttes til håret på en positiv måde? Hvilke øvrige nødvendige eller mindre nødvendige ingredienser indeholder produktet, og hvorfor?
 • Effekt - Hvad siger forbrugerne, som har prøvet produktet i en længere periode? Hvornår og hvordan kunne forskelle mærkes? Forekom der nogle uventede bivirkninger, og hvor almindelige var disse? Vi har i dette tilfælde primært brugt andre forbrugeres erfaringer i kombination med vores egne for at få et bredere grundlag.
 • Prisen - Hvordan forholder prisen sig til produktets effekt, mængde, indhold og andre relevante aspekter?

Hele toplisten

1. Hairlust Hair Formula Tablets

4.6

Mængde

60 tabletter

Portioner

30 stk.

Biotin pr. portion

5 000 mikrogram
 • God effekt ifølge et stort antal forbrugere
 • Velegnet til veganere
 • Findes også i slikform
 • Der er også en mulighed for mænd
 • Prisen kan synes høj i forhold til antallet af portioner

Anmeldelse

Hair Formula Tablets for Women er et kosttilskud til hår fra et mindre firma ved navn Hairlust, som på kort tid er blevet større og større. Deres tabletter til hårpleje var en af deres første og nu største produkt, som de sælger. Disse tabletter fås også som slik og til mænd.

Dette danskebaserede firma havde både kvalitet og miljø i tankerne, da tabletterne blev udviklet. Der er anvendt veganske ingredienser, og formen er god fra et kemisk synspunkt for at opnå en god optagelse i kroppen.

Der er 60 tabletter i dåsen, og en daglig dosis består af 2 tabletter. Dette gør, at en dåse varer cirka en måned. Indholdet er meget bredt og består af hele 14 forskellige stoffer. Blandt disse kan vi finde både vitaminer, mineraler, aminosyrer og ekstrakt fra bambus.

Det, som tabletten indeholder mest af set ud fra DRI (anbefalet daglig indtagelse), er biotin med sine 5000 mikrogram, hvilket svarer til 10.000% af DRI. Et højt tal, men stadig inden for rimelige grænser. Udover biotin findes der også meget af vitamin B12, 800% DRI, og pantothensyre, 1667% DRI, pr. portion. De øvrige stoffer stikker ikke ud på nogen markant måde, og koncentrationerne ligner i høj grad en multivitamin med en mindre mængde aminosyrer.

Det interessante er imidlertid, hvad tabletten har for effekt. En overvældende majoritet af dem, der har prøvet produktet, er enige om, at der er kommet mere og tykkere hår, og at håret har fået mere glans efter at have brugt produktet i et par måneder. En mindre mængde mennesker har derimod haft svært ved at se nogen tydelig forskel.

Sammenfatning

Hair Formula Tablets for Women er en tablet fyldt med forskellige stoffer, der skulle forbedre håret, hvilket mange også synes, den gør. At tabletten også fås som slik er et stort plus. Valget og koncentrationen af ingredienser ser velovervejet ud, og der er meget, der kan hjælpe håret. Prisen kan virke høj, men hvis den virkning opnås, som mange synes at opleve, kan det være værd at investere!

1. Hairlust Hair Formula Tablets
4.6
Hairlust

2. Healthwell Biotin 10000

4.5

Mængde

90 kapsler

Portioner

90 stk

Biotin pr. portion

10 000 mikrogram
 • Høje niveauer af biotin
 • En dåse varer i 3 måneder ved daglig brug
 • Gode rapporterede effekter

Anmeldelse

Biotin 10 000 fra Healthwell er nok det enkleste hår kosttilskuddet vi har med i vår test. Men noget der er enkelt behøver dog ikke at være dårligt, som I kan se med placeringen på vores liste.

Dette kosttilskud indeholder kun biotin og intet andet. Hver kapsel giver 10.000 mikrogram eller 10 mg, for at sætte det mere i perspektiv med en mere almindelig enhed. Dette svarer til 20.000% DRI, og vi præciserer nu, at vi ikke har skrevet forkert.

Tanken med dette kosttilskud er, at man gennem kosten nemt får alt hvad der er knyttet til et sundt hår, udover store mængder af netop biotin. Hvis man synes, at niveauerne er for høje, har Healthwell også mildere versioner af kosttilskuddet. En portion består af en kapsel, hvilket betyder, at en hel dåse rækker i 3 måneder, hvilket er imponerende.

Et par måneder efter at have brugt Biotin 10 000, ser de fleste ud til at være rigtig tilfredse. Mere og tykkere hår. En reference, som mange synes at bruge, er at der nu er meget mindre hår i gulvbrønden, efter at produktet begyndte at blive brugt. Selv neglene har fået et boost i nogen grad, hvilket bare er en bonus.

Sammenfatning

Biotin 10 000 er et potent kosttilskud med meget drøje kapsler. En kapsel er nok, da den allerede giver virkelig høje niveauer af biotin. De fleste, der har købt produktet, ser ud til at være meget tilfredse, og prisen er god. Vi synes, at det ville have været fortjenstfuldt at finde flere ingredienser til håret, men det vejes delvist op af det store antal portioner, man får per dåse. I sidste ende er effekten dog det vigtigste, hvilket dette produkt også ser ud til at kunne levere!

2. Healthwell Biotin 10000
4.5
Healthwell

3. Healthwell Wonderful Hair

4.4

Mængde

90 kapsler

Portioner

90 stk.

Biotin pr. portion

250 mikrogram
 • Indeholder en række mindre almindelige, men interessante stoffer
 • Indeholder de vigtigste stoffer
 • En lidt lav koncentration af de mest potente ingredienser

Anmeldelse

Med Healthwells Wonderful Hair er der gået lige til sagen med, hvad man ønsker at opnå med kosttilskuddet. Håret skal blive smukt og fyldigt, ligesom den søde dåse, som kosttilskudskapslerne kommer i.

En dåse indeholder 90 kapsler, hvor en portion er en kapsel, så med andre ord kan man klare sig i 3 måneder, hvis kosttilskuddet tages dagligt. Wonderful Hair har et bredt indhold med de mest almindelige ingredienser, som vi plejer at finde, men også et par mindre almindelige, som kan hjælpe med at forbedre håret på forskellige måder.

Blandt de almindelige ingredienser finder vi bl.a. biotin, pantotensyre og et par antioxidanter. Biotinniveauerne på 250 mikrogram er lidt lavere end det, vi plejer at se, mens de andre ingredienser ligger på niveauer, der anses for normale i denne sammenhæng.

Derudover finder vi også kobber, MSM og silicium, som er en interessant ingrediens. Disse ingredienser kan hjælpe med at styrke både pigmenteringen og sørge for, at håret ikke falder ud og knækker lige så let. Noget, der også er blevet investeret meget i, er hirse- og bambusekstrakt. Disse ekstrakter indeholder delvis stoffer, der allerede er optaget, og tanken er, at optagelsesevnen forbedres, når stofferne findes i en mere naturlig form.

De rapporterede effekter er i høj grad gode. Effekten synes at tage mindst et par uger, men så mener mange, at håret sidder meget bedre fast og bliver en del tykkere. Nogle skriver også, at neglene er blevet meget finere. Et mindre antal har dog svært ved at se nogen som helst forskelle, hvilket selvfølgelig er uheldigt.

Sammenfatning

Healthwells Wonderful Hair har et godt ry, men flere ingredienser, som man plejer at finde. Det, vi ikke rigtig kan lide, er, at niveauerne ikke er alt for høje. Hvis man i stedet tager to kapsler, bliver prisen pr. portion meget højere, hvilket gør det til et mindre prisværdigt produkt. Dog er der flere, der har haft gode erfaringer med produktet, men vi tænker, at hvis niveauerne af visse kerneingredienser som biotin og pantotensyre var lidt højere, ville der kunne opnås endnu bedre resultater.

3. Healthwell Wonderful Hair
4.4
Healthwell

4. Stora Hårkuren

4.2

Mængde

300 tabletter

Portioner

100 stk.

Biotin pr. portion

600 mikrogram
 • Rigtig lav pris
 • Meget bredt indhold
 • Fremragende indgangsprodukt
 • Det kan tage et par måneder at se forskel
 • En portion består af 3 tabletter

Anmeldelse

Kosttilskuddet Stora Hårkuren har satset på en lidt anderledes tilgang end sine konkurrenter. Allerede når man har dåsen i hånden, får man ikke den samme "beauty" følelse som med de fleste andre tilskud til håret. Her er det ikke kromede låg med gennemsigtige plastikdåser og flotte piller, der gælder, men her har man forsøgt at efterligne noget, der kan relateres mere til naturen.

Dette er en stor dåse med hele 300 tabletter. Dog skal man tage 3 tabletter per almindelig portion, men fordelen er, at det let kan doseres ned, hvis man vil tage lidt mindre af kosttilskuddet. Der er få kosttilskud til hår, der har en lige så bred sammensætning som Stora Hårkuren. En bred sammensætning plejer at medføre, at koncentrationen af alt er lidt lavere, og det er også tilfældet her.

Grundlaget er stadig biotin, som set i forhold til RDI har den største andel med 600 mikrogram per portion eller 1200% DRI. Fuldt godkendte niveauer, selv om andre kosttilskud plejer at have højere. Derefter finder vi også en del antioxidanter og flere mineraler som calcium, fosfor, jern, zink og kisel. Af disse er der lidt lavere niveauer af udover zink, som når op på 110% af RDI per portion.

Listen slutter ikke her, men vi kan også finde aminosyrerne methionin og L-lysin, selvom niveauerne er lave. Begge disse kan hjælpe med at styrke håret, men også hud og negle. Endelig finder vi også ekstrakt fra skræpper og brændenælder. Begge disse har ikke en direkte indvirkning på at forbedre håret, men kan gøre det indirekte ved at styrke den generelle sundhed.

Efter den lange liste med indhold bliver det spændende at se, hvad det store antal forbrugere, der har prøvet produktet, siger, og det er overvejende positivt. Effekten tager sin lille tid på et par måneder, men så synes flere, at håret vokser hurtigere og er blevet tykkere. Desværre har ikke mange bemærket nogen forskel i farve eller nuance.

Sammenfatning

Stora Hårkuren er en af de mest interessante tilskud i sin prisklasse. Den har en utrolig lav pris, og hvis man bemærker en forskel med dette produkt, vil man spare mange penge på lang sigt. Det er mindre sjovt at skulle sluge 3 tabletter per portion, men det kan man måske klare, når man tager hensyn til prisen. Vi ville gerne have set lidt højere koncentrationer af de fleste stoffer, men hvis tilskuddet stadig gør sit job, er formålet opfyldt, og det er det vigtigste!

4. Stora Hårkuren
4.2
Healthwell

5. Hair Beauty Caps

4.1

Mængde

60 kapsler

Portioner

30 stk.

Biotin pr. portion

500 mikrogram
 • Bredt indhold af stoffer
 • God supplement til hårfarvning
 • Høj pris pr. dosis

Anmeldelse

Hair Beauty Caps fra Svensk kosttilskud er en ny serie af skønhedsprodukter. Hair Beauty Caps er seriens kosttilskud til bedre hår.

Kapslerne kommer i en flot beholder, der adskiller sig fra Svensk Kosttilskuds andre serier. Beholderen indeholder 60 kapsler, hvor en almindelig dosis består af 2 kapsler, i alt 30 doser.

Indholdet pr. daglig dosis er bredt med hele 15 forskellige stoffer. Grundlaget består som sædvanligt af biotin, hvor mængden er 500 mikrogram eller 1000% af RDI. Ikke alt for høj koncentration sammenlignet med andre kosttilskud til hår. Blandt vitaminerne finder vi nogle B-vitaminer og antioxidanter, der primært hjælper med den generelle trivsel. Blandt mineralerne finder vi zink, selen og kobber i passende doser, men også nogle aminosyrer, som de fleste ikke ville genkende navnet på.

Alle de aminosyrer, der forekommer, er svovlbærende eller svovelforbindelser, som ud over at styrke håret også hjælper med bindevæv, brusk og hud blandt andet.

Det mest interessante i indholdet ud over biotin er silicium og keratin. Silicium er et finere ord for kisel med oprindelse fra bambus og keratin er et protein, der findes i hår. Begge disse skal styrke håret ved at modvirke krusning, blødgøre og give glans.

Da produktet er nyt, er vores grundlag stadig meget lille for, hvordan produktet yder. Vores egne erfaringer og de forbrugere, vi har været i kontakt med, er dog tilfredse med transformationen efter nogle måneders brug. Håret er blevet mere fyldigt med stærkere farve som de største forskelle. Nogle oplevede også, at der ikke faldt lige så meget hår ud, når de børstede det.

Sammenfatning

Hair Beauty Caps er helt sikkert et interessant produkt, men det har sine mangler. Prisen er den største, fordi doserne bliver meget få i sidste ende. Nogle af de mere almindelige mineraler kunne også have haft en lavere koncentration for i stedet at øge indholdet af dem med en stærkere tilknytning til håret. Noget, vi dog satte stor pris på, var, at effekten i sig selv var god, og der er få, der giver et lige så levende hår med fyldighed og pigment som dette produkt. Hvordan det faktisk vil blive, kan dog variere meget fra person til person, og det må man ikke glemme!

5. Hair Beauty Caps
4.1
Svensk Kosttilskud

Købeguide Vitaminer til håret - Tips til et vellykket køb

Kosttilskud til hår adskiller sig en del fra andre kosttilskud, fordi personer med lignende livsstil kan have helt forskellige forudsætninger for deres hår, hvilket ikke altid er tilfældet i andre situationer. Tænk på 10 personer, der lever og træner ens, disse vil have kroppe, der i vid udstrækning ligner hinanden. Hvis man derefter ser på deres hår, kan man se store forskelle.

På samme måde vil effekten af kosttilskud, der skal forbedre håret, variere meget, hvilket er vigtigt at være opmærksom på. Derfor er kosttilskud til hår meget mere besværligt at undersøge end f.eks. D-vitamin, som vil give en lignende effekt uanset person, så længe man har behov for vitaminet. Fordelen er dog, at hvis man ikke ser nogen forskel i håret, har der heller ikke fundet nogen ændring sted. Nedenfor vil vi fremhæve forskellige ting relateret til kosttilskud til hår, som vil hjælpe med at vælge en god produkt.

Behov

Behovet vil variere meget mellem forskellige personer, men hvis man har søgt efter kosttilskud til hår, virker det som om, at håret i det mindste ikke er, hvad det engang var. Alle hår vil ændre sig med alderen, men også livsstil vil spille ind. Visse forringelser kan muligvis reddes, men selv kosttilskud vil ikke kunne vende tiden tilbage 20 år.

Hvis man stadig har et fint, fyldigt og levende hår, vil et kosttilskud til hår i visse tilfælde ikke mærkes, eller man bør i det mindste ikke have høje forventninger. Dem, der kan forvente den største forskel, er også dem, hvor den største forskel er mulig. Hvis man har haft uheld med genetikken eller levet på en måde, der ikke direkte fremmer hårets trivsel, kan man få store forskelle. Det bedste er dog ikke at have for høje forventninger, da forskellene er meget individuelle, uanset hvad forhandlerne hævder.

Indhold

Et kosttilskud til hår kan indeholde flere forskellige stoffer. Vi vil ikke nævne dem alle, da de fleste faktisk fås i tilstrækkelige doser gennem almindelig mad. Vi har i stedet fokuseret på de mest almindelige, som kan hjælpe, og hvorfor de kunne hjælpe med håret.

Fordi der er så mange genetiske faktorer, der også spiller en rolle, er forskningen ikke altid enig om, hvad der gælder, samtidig med at forskningsgrundlaget er svagt fra begyndelsen. Det betyder, at hvad nogle sælgere siger, nogle gange skal tages med et gran salt. Vi har fokuseret på, hvordan forskellige stoffer påvirker håret og ikke alle deres funktioner.

Biotin

Biotin er det vitamin, som med afstand forekommer mest i kosttilskud til hår, og som vi også anser for at være det vigtigste. Biotin kaldes også vitamin B7 og har tidligere været kendt som vitamin H. Biotin har flere opgaver i kroppen, men i forhold til hår anses den vigtigste at være at øge produktionen af keratin. Keratin sørger igen for at opretholde sundheden i hårsækkene, og som I måske allerede har gættet, producerer sunde hårsække sundere hår.

Der er dog få retningslinjer for biotin, fordi det er meget almindeligt i en stor mængde mad. Derfor er mangel på biotin yderst sjældent, og der er heller ingen officiel øvre grænse, som man bør holde sig under. Fødevarestyrelsen siger, at 40 mikrogram om dagen er tilstrækkeligt for et sundt liv, men her er der kun taget hensyn til generel sundhed og ikke, hvad det kan have af yderligere effekter i højere doser. Der kan findes kosttilskud med hele 10.000 mikrogram biotin pr. portion, der følger de svenske regler for kosttilskud. Ifølge vores egen undersøgelse kunne vi heller ikke finde nogen, der led af alvorlige bivirkninger efter disse doser.

D-vitamin

D-vitamin hjælper også med håret, men afhængigt af årstiden i Sverige kan behovet variere meget. Om sommeren eller i perioder, hvor solen er stærk og skinner længe, er der ikke behov for tilskud af D-vitamin, mens der er behov i de mørke perioder. D-vitamin sørger for, at huden producerer nye hårsække. Hvis et tilskud, som skal hjælpe med håret, tages om sommeren, er D-vitamin således ikke noget, der behøver at være med.

Zink

Zink har en lang række opgaver i kroppen. Dem, der kan relateres til håret, er for eksempel kirtlerne i hovedbunden, der skal producere olie. Olien gør, at huden ikke bliver tør og sprækker, og modvirker dermed hårtab. Zink er også noget, der normalt ikke behøver som kosttilskud, fordi det findes rigeligt i mange nødder og frø, kød og fisk. Hvis man derimod spiser meget vegetarisk mad, kan et tilskud være nødvendigt.

Silicium

Silicium er et sporstof, der hjælper med produktionen af kollagen og bindevæv. Hårcellerne vil have det bedre og være i stand til at producere stærkere hår på en måde, så hårene ikke let knækker. Håret kan også blive lidt mere glansfuldt og livligt.

A-vitamin

A-vitamin har blandt andet til opgave at sørge for, at cellerne vokser, som de skal, og da hårceller, der producerer hår, netop er celler, vil disse også have gavn af A-vitamin. Mangel på A-vitamin er dog sjældent i Sverige, mens man samtidig bør være forsigtig med at indtage for høje doser af A-vitamin. Alt for høje doser af A-vitamin kan i stedet gøre modstandsdygtigheden mod infektioner dårligere. Derfor er det ikke altid helt givet, at man har brug for at tage vitaminet som et kosttilskud til håret.

Antioxidanter og andre kosttilskud

Der er en stor mængde flere vitaminer og mineraler, der på forskellige måder kan hjælpe celler og kroppen generelt, hvilket igen også kan hjælpe med håret. Antioxidante kosttilskud og dem, der hjælper cellernes positive aktivitet, vil alle delvist også kunne hjælpe med at forbedre håret. Det, der stadig giver den bedste effekt i det lange løb sammenlignet med de generelle vitaminer og mineraler, er at spise varieret og holde sig sund.

Formen på kosttilskuddet

Kosttilskud til håret kan komme i form af både kapsler, piller, pulver eller faktisk også som slik eller sliklignende.

Forskellene i indholdet adskiller sig ikke alt for meget, og heller ikke prisen, uanset hvad man vælger. Et godt valg her er derfor at vælge den form, der passer bedst ind i ens liv. Hvis man er vant til at sluge en kapsel ind imellem, er det let at få vanen til at sluge to. Hvis man hverken er vant til at sluge kapsler eller blande andre kosttilskud i pulverform, er der få, der ikke vil sætte pris på slikformen. En vitamin som slik efter måltidet vil sjældent være en dårlig idé.

Produktsammenligning

ProduktMængdePortionerBiotin pr. portion
Hairlust Hair Formula Tablets
4.6
60 tabletter30 stk.5 000 mikrogram
Healthwell Biotin 10000
4.5
90 kapsler90 stk10 000 mikrogram
Healthwell Wonderful Hair
4.4
90 kapsler90 stk.250 mikrogram
Stora Hårkuren
4.2
300 tabletter100 stk.600 mikrogram
Hair Beauty Caps
4.1
60 kapsler30 stk.500 mikrogram

Ofte stillede spørgsmål om Vitaminer til håret

Hvad synes du om denne artikel?

Bedømmelse 4.6 / 5 (9 stemmer)