TestedeKosttilskud
Weight gainer - De 5 bedste valg testet og præsenteret
TestsWeight gainer

Weight gainer - De 5 bedste valg testet og præsenteret

Sidst opdateret: 5.10.2023

At bruge weight gainer er en enkel og effektiv måde at få energi hurtigt efter en hård træning. Markedet er blevet oversvømmet med forskellige mærker og forskelle i indhold, men det store spørgsmål er, om man kan få en bedre eller dårligere effekt med forskellige weight gainere? Vi har testet en række forskellige mærker, sorteret forskellene mellem dem og samlet en topliste med vores favoritter.

Udførelse og undersøgelse af testen

En weight gainer skal hurtigt kunne give kroppen en masse energi. Samtidig skal energien ikke være for ubrugelig, men også lettere at tage end en snack. For at finde ud af, hvilke weight gainers der er værdige til at være med på vores liste over de bedste weight gainers, har vi udviklet kriterier, som skal være opfyldt med gode resultater. I de praktiske tests blev weight gaineren blandet med den anbefalede mængde vand for den pågældende weight gainer. Undersøgelsen og testen kan sammenfattes med følgende punkter:

 • Smag - Hvordan smager weight gaineren? Da en weight gainer i høj grad består af kulhydrater og energi, er der god plads til at lave noget, der smager naturligt og godt. Vi har høje standarder for smag, hvilket er en af hjørnestenene i vurderingen.
 • Konsistens - Som med de fleste pulvere, hvor der er store scoops, er det vigtigt, hvor godt pulveret opløses i væske. Danner det let klumper, eller skal det rystes
 • Indhold - De to primære stoffer i en weight gainer er kulhydrater og protein. Hvad er balancen mellem disse, og hvor godt passer det til en weight gainers profil? Hvad er resten af indholdssammensætningen?
 • Effekt - Hvordan opleves restitutionen og er det nemmere at tage på i masse efter weight gaineren er blevet brugt?
 • Pris - Prisen skal stå i et godt forhold til andre weight gainers, men også til almindelig mad. Hvis almindelig mad er billigere og næsten kan tjene det samme formål, er der ikke større værdi i en weight gainer.

Hele toplisten

1. Star Nutrition Supreme Mass

4.6

Vægt

1,53 kg

Kcal pr. 100 g

385 kcal

Indhold af protein

24%

Smager

7

Vegansk

Nej
 • Protein består i vid udstrækning af aminosyrer
 • Høj værdi for pengene
 • Naturlige smagsstoffer
 • Lav laktoseværdi
 • Ingen scoop i posen
 • Kan klumpe lidt sammen hvis dårligt blandet

Introduktion

Supreme Mass fra Star Nutrition er en gainer i Supreme-serien, der optræder bredt blandt flere andre kosttilskud undtagen denne særlige gainer, som vi vil gennemgå i dag. Det der generelt kendetegner Supreme produkter er en balance mellem pris og ydelse, hvilket vi også håber er tilfældet med denne gainer.

Indhold

Supreme mass kommer i en lidt større pose end vi normalt er vant til. I stedet for en 1kg pose, får vi her en specifik 1530g gainer. Prisen er derfor også en smule højere, men på en sådan måde at vi får mere gainer pr. krone og kg i forhold til andre producenter. Det betyder, at vi allerede her har et virkelig prisvenligt produkt.

Indholdsfortegnelsen byder ikke på noget særligt, men indeholder de vigtigste ting, som en gainer bør have. En portion på 100 g giver 385 kcal hvor basen af disse kalorier kommer fra kulhydrater på 67 g. Proteinindholdet er 24% men kan variere med ca. en halv procent alt efter hvilken smag du har valgt, dvs. ingen større variationer uanset smag.

Smag

Vi har testet smagsvarianterne mintchokolade og banan. Den komplette liste af smagsvarianter er tilføjet op til 7 forskellige smagsvarianter. Dette er en række "normale" smagsvarianter uden mærkelige eller spændende blandinger, der kan gå meget galt, men en standardiseret liste over værdsatte smagsvarianter generelt.

Både mintchokolade- og banansmagen trak meget jævnt. Mintchokoladen smagte lidt sødere og mindede mig lidt om en af Marabous mintchokoladebarer eller en mindre sød After Eight-slik. Banansmagen var også rigtig god selvom det kunstige kunne komme en smule igennem, dog ikke på en ubehagelig måde.

Gaineren klarede sig godt med både vand og mælk. Med mælk var den sødere og tykkere. Her kan man fortynde efter smag for at gøre den både mildere og lidt mindre tyk. Drikken var ikke helt klumpfri, men efter lidt ekstra omrystning kunne vi slippe af med de største klumper. Blandingen var også lidt for tyk efter vores smag hvis man følger anbefalingen på 2-2,7 dl væske, men den kan sagtens opløses med mere væske.

En afbalanceret weight gainer

Efter to måneders test er der meget mere at sige om denne gainer. Den opfattede mæthed føles større sammenlignet med andre gainere, der har en højere kalorieværdi. Vægttabet var ikke så stort som vi havde forventet, og landede på omkring 3,5 kg.

Vi er dog overrasket over den øgede energi i gymnastiksalen. Selv om der ikke blev sat nye personlige reps, var det meget lettere at blive ved med at presse på og gennemføre flere reps mod slutningen af testperioden. Selv efter de regelmæssige sessioner var der stadig ubrugt energi, som ikke blev brugt på grund af tidsbegrænsninger. Alle, der har tid, kan få mere ud af deres fitnesscenter eller træning.

Konklusion

Star Nutrition Supreme Mass er en meget overkommelig gainer. Den har ikke det bedste indhold, men når prisen tages i betragtning får du en gainer, der vil tilfredsstille de grundlæggende behov. Der er flere almindelige smagsvarianter at vælge imellem, hvor man skal være virkelig kræsen for ikke at finde en der passer. Hvis du er ny indenfor gainere og bare vil prøve det af uden at investere en masse penge i noget du ikke kender, er Supreme Mass et fint førstevalg.

1. Star Nutrition Supreme Mass
4.6
Bodystore

2. Body Science Milk & Oats

4.4

Vægt

1 kg

Kcal pr. 100 g

376 kcal

Indhold af protein

37%

Smager

3

Vegansk

Nej
 • Højt proteinindhold
 • Blander sig godt med andre fødevarer
 • Gode smagsoplevelser
 • Kunne have været lidt højere i kalorier

Introduktion

De fleste gainere ligner hinanden meget, men smagen er den største forskel. Milk & Oats fra Body Science kommer dog med en lille fordel, som vi savner i de fleste andre gainers, nemlig det høje proteinindhold.

Indhold

Det er måske ikke helt korrekt at kalde Milk & Oats for en ren gainer, og i butikkerne bliver den som regel markedsført som en måltidserstatning. Årsagen er, at den ikke er helt så kalorielet som en almindelig gainer, men i stedet kompenserer den for det ved at have næsten dobbelt så højt proteinindhold.

Når man skovler 100 g af pulveret op, giver det 376 kcal. Ikke de højeste værdier, hvis du kun fokuserer på at tage på i masse. Hvis du ser på mængden af protein, ser det hele lysere ud. Proteinindholdet er på 37%, hvilket er langt over hvad en normal gainer har. Derfor ville det være mere korrekt at kalde Milk & Oats for en slags blanding mellem et proteinpulver og en gainer.

Smag

Udvalget af smagsvarianter for Milk & Oats er lille, idet man kun lander på 3. Alle 3 smagsvarianter har dog fået tilfredsstillende vurderinger. Denne gang måtte vi teste to lignende smagsvarianter, fordi den tredje smag var udsolgt. De smagsvarianter, vi testede, var Mørk chokolade og Banan chokolade. Den tredje smag, der var udsolgt, var Creamy Apple Pie.

Dark Chocolate gav en moderat sød, chokoladeagtig oplevelse. Den mørke del kunne dog godt udgå, da den ikke er særlig mørk i smagen, selv om den er meget velsmagende. Vi havde lidt problemer med klumper, men konsistensen var ellers udmærket. Moderat tyk, men med mulighed for fortynding.

Bananchokoladen var også god, dog mildere i smagen på både banan- og chokoladefronten. Igen var der en tendens til en vis klumpning, men det kan rystes af.

Protein som base

De færreste mennesker har det ene mål at tage på i vægt uden at få noget andet ud af vægtøgningen. Mange mener, at et godt fundament af ernæring er vigtigt for at opbygge muskler på den bedst mulige måde, og det er blandt disse mennesker, at Milk & Oats har en stor fordel. Du får en masse næring, men det er stadig proteinet der er den vigtigste byggesten, og det får du i rigeligt her og ikke med de fleste andre gainere.

Konklusion

Body Science Milk & Oats skiller sig markant ud med sit virkelig høje proteinindhold for ikke at være et rent proteinpulver. For nybegyndere er det især vigtigt at få mere protein i stedet for kalorier, for ikke at risikere en ukontrolleret vægtøgning, der ikke resulterede i andet end bare mere vægt.

Intet produkt er perfekt, og det samme gælder for dette produkt. Det høje proteinindhold tilføjer en stor pristillæg, hvilket gør det dyrere end andre gainere, men billigere end andre proteinpulvere. Vi synes dette produkt er perfekt til begyndere, der både vil tage på i vægt, men også være i stand til at opbygge muskler så godt som muligt. Der er få smagsvarianter at vælge imellem på nuværende tidspunkt, men de få, der er tilgængelige, er værdsat ikke kun af os, men af flere andre købere.

2. Body Science Milk & Oats
4.4
MM Sports

3. Better You Vegetarisk Gainer

4.3

Vægt

1 kg

Kcal pr. 100 g

315

Indhold af protein

30%

Smager

3

Vegansk

Ja
 • Helt vegansk
 • Højt proteinindhold
 • Meget høj pris
 • Noget lav kalorieværdi
 • Kræver mere blanding for at være helt klumpfri

Introduktion

Better You Vegetarian Gainer er, som du allerede har gættet, en gainer baseret på vegetariske metoder. Denne vegetariske gainer kommer heldigvis i en krukke med låg i stedet for en pose og i tre forskellige smagsvarianter; chokolade, jordbær og vanilje/perle.

Indhold

Når vi gennemgår ingredienslisten, er vi lidt usikre på hvorfor gaineren ikke er vegansk i stedet for vegetarisk, for at kunne henvende sig til en endnu større kundekreds. De ingredienser vi ser er alle fra planteriget, men så er der et punkt der ikke er udviklet, og det er hvor der kun står "flavourings". Det kunne være dette lille punkt, der på en eller anden måde er knyttet til dyreriget.

Hvis vi i stedet kigger på hvad gaineren indeholder af energi og lignende, er vi ikke helt tilfredse. Pr. 100 g pulver får vi kun 315 kcal, hvilket er blandt de laveste for en gainer. Både mængden af fedt og sukkerstoffer blandt kulhydraterne er lav. Samtidig er planteriget ikke kendt for at være kalorietæt, så en del af forklaringen ligger nok der.

Hvis vi i stedet fokuserer på proteinet, ser det lysere ud. Det skader aldrig at have en højere andel af protein i en gainer. I denne gainer har vi 30% protein, hvilket er lidt over gennemsnittet.

Smag og følelse

Af de tre tilgængelige smagsvarianter har vi prøvet smagsvarianterne Strawberry og Vanilla/Pearl. Denne gainer er ikke rigtig sød på den måde som en gainer normalt er, men sødmen er mere i baggrunden. Kirsebærsmagen er lidt vag, selvom den er der. Jordbæret smager ikke stærkt af jordbær, men den smag der stadig er der er god. For vanilje/pære kommer pæresmagen ret stærkt igennem og vaniljen sekundært. Smagen kunne godt have været lidt bedre synes vi.

Konsistensen er ikke for dårlig. I nogle tilfælde lidt grynet, men med få klumper. Noget kan dog klæbe til bunden af en shaker. En interessant bemærkning er at mæthedsfornemmelsen alligevel er høj selvom gaineren sammenlignet med andre ikke har så mange kalorier.

Konklusion

Det koster stadig ekstra i mange tilfælde med veganske eller vegetariske produkter. Better You Vegetarian Gainer er et tydeligt eksempel hvor prisen i værste fald kan være dobbelt så høj i forhold til flere andre sammenlignelige ikke-vegetariske produkter.

Vi ville gerne have haft flere kalorier pr. portion, men er tilfredse med mængden af protein. Smagsvarianterne er få og lidt forskellige, de passer måske til nogle, men ikke til andre. For en vegetarisk gainer er vi dog tilfredse. Der er plads til udvikling, men indtil videre anbefaler vi denne.

3. Better You Vegetarisk Gainer
4.3
Svensk Kosttilskud

4. Aware Real Meal Grab & Go

4.0

Vægt

1,25 kg

Kcal pr. 100 g

446

Indhold af protein

36%

Smager

2

Vegansk

Nej
 • Gode smagsoplevelser
 • Stor krukke
 • Højt indhold af protein og kalorier
 • Få smagsvarianter

Introduktion

Real Meal fra Aware Nutrition sælges ikke som en gainer, men på grund af dens gode sammensætning og energiværdi har vi alligevel taget den med og kalder den gerne selv en gainer. Gaineren kommer i en flot, klar krukke, hvor krukkeportionen desværre bliver mere og mere sjælden.

Indhold

Real Meal er virkelig som et måltid, gange to. Dette er et af de mere massive produkter blandt de gainere, som vi har medtaget på vores liste.

Med 446 kcal pr. 100 g svarer det til næringsværdien af chips, men i stedet for at det næsten udelukkende består af fedt, indeholder det ingredienser fra æg, havre, majs, kokos og meget mere. Dette resulterer også i en høj mængde protein, idet denne lander på 36 %.

Hvad denne gainer har, som mange andre har glemt, er nogle vitaminer og mineraler. I stedet for at gennemgå hele listen, vil vi nævne de 4 bedste med hensyn til RDI pr. portion. Disse er vitamin B12, B6, riboflavin og pantothensyre.

Smag

Af de to tilgængelige smagsvarianter, Salted Caramel og Delicious Chocolate, var det kun sidstnævnte der ikke var udsolgt, og derfor blev den testet. Pulveret blev blandet med vand, hvilket gav det en dejlig tyk konsistens. Chokoladesmagen var sød, men ikke for sød. Vi havde faktisk ingen klumper, hverken i selve væsken eller på bunden, hvilket var imponerende.

Maksimale gains

Hvis du ikke er bange for at tage lidt mere på i vægt end du oprindeligt havde planlagt og dermed få alle byggestenene til at opbygge muskler optimalt, er Real Meal en varm kandidat. Begyndere, der ønsker at opbygge muskler, bør være lidt mere forsigtige med denne gainer. Kalorieindholdet gør det nemt at tage på i vægt, hvis du ikke er erfaren i fitnesscenteret. Resultater er trods alt en kombination af træning og kost, og hvis du forsømmer din træning, vil du indtage næsten lige så mange kalorier som i chips uden de andre positive effekter af gaineren.

Konklusion

Dette er en gainer, der har et højt indhold af både kalorier og protein. Perfekt som base for en der træner meget. Få smagsvarianter i sortimentet, men den vi prøvede var velsmagende og helt uden klumper. Prisen er lidt højere end andre gainere, men det man betaler for er den store mængde protein. Glem heller ikke at dåsen er 1,25kg i stedet for 1kg, hvilket betyder at den ikke længere er alt for meget dyrere. Vi er meget tilfredse med Real Meal, men ville ønske at det ville komme ned i pris.

5. GAAM 100% MASS Premium

4.0

Vægt

1 kg

Kcal pr. 100 g

432 kcal

Indhold af protein

25%

Smager

9

Vegansk

Nej
 • Lav pris uden at gå på kompromis med kvaliteten
 • Indeholder flere aminosyrer
 • Stort udvalg af velsmagende smagsvarianter
 • Nogle smagsvarianter lidt for søde

Introduktion

GAAM's 100% MASS Premium gainer har taget kalorier til det næste niveau, så alle, der har brug for dem, får det, de har brug for. GAAM er kendt for deres smagsvarianter, og for at opnå gode smagsvarianter kræves der nogle gange en masse sukker og kalorier, hvilket normalt kan tilføje noget unødvendigt til et produkt. Nu er der i stedet tale om en gainer, hvis hovedopgave netop er den ekstra tilførsel af primære kalorier. Med frie tøjler på kaloriefronten kan GAAM ikke gå galt i byen.

Indhold

100% MASS premium er en rigtig kaloriebombe, så snart man kigger på ingredienslisten.

Vi siger det i positiv forstand, for det er præcis, hvad en gainer skal være. Med 432 kcal pr. 100 g er dette en af de tungere gainere vi har testet. Proteinindholdet lander på 25%, hvilket er på et fornuftigt niveau, selvom det aldrig skader at have mere, hvis det er muligt.

Aminosyreprofilen fundet med gaineren er interessant, og den indeholder i alt 18 aminosyrer. De fire største i faldende rækkefølge er glutamin, asparaginsyre, leucin og lysin. Disse fire udgør tilsammen ca. halvdelen af aminosyrerne i forhold til mængden. Denne kombination giver ikke kun vigtige byggesten til proteiner, men hjælper også kroppen med at optage næringsstoffer lettere.

Smagsoplevelser som et es i ærmet

Der er i øjeblikket 9 smagsvarianter at vælge imellem. Alle smagsvarianter har en sød smag på den ene eller anden måde, hvilket efter en tung træning normalt passer godt i munden, når kroppen skriger på næring. De smagsvarianter vi vil gennemgå er chokoladekugle og saltkaramel.

Smagen chokoladebold smagte som en lidt sødere chokoladebold. En yderst vellykket smag lige efter træning, men muligvis lidt for sød til at have som snack. Sødmen kan reguleres ved at tilsætte mere vand eller mælk. Den saltede karamelsmag var også god og mindede lidt om hjemmelavet slik. Den saltede del kunne godt have været lidt mindre salt, men det er mest en personlig præference.

Både chokoladekuglen og den saltede karamel opløstes uden problemer på trods af de store 100 g-kugler. Der var ingen klumper og kun en lille mængde klistrede sig fast i bunden, som kunne rystes af.

Ud over disse to smagsvarianter er der mange andre at vælge imellem. Nogle smagsvarianter kommer og går, hvilket betyder, at der er stor variation, men nogle gange kan man også opleve, at ens yndlingssmag ved et uheld forsvinder.

Let at tage på i vægt

Vores testere, der prøvede GAAM 100% MASS Premium i to måneder, rapporterede om gode resultater. Gruppen tog i gennemsnit 5 kg på og var i stand til at løfte enten lidt tungere eller med højere intensitet efter perioden.

Konklusion

GAAM 100% MASS Premium er en gainer, der yder sit bedste. Nogle af de vigtigste aspekter, smag, kalorier, protein og pris scorer alle højt, hvilket tilsammen resulterer i en førsteplads og titlen som bedst i testen. Nogle smagsvarianter vil simpelthen ikke appellere til alle, men heldigvis er der mange flere muligheder at vælge imellem. Ellers er der ikke meget negativt at klage over, og produktet er af en usædvanlig høj standard.

Købeguide Weight gainer - Tips til et vellykket køb

Med vores købsguide mener vi, at de, der ikke ved meget om weight gainers, kan lære nok med enkle oversigter til at beslutte, om de faktisk har brug for en weight gainer eller ej. Hvis du mener, at du har brug for en weight gainer, vil vi også gerne hjælpe dig med at gøre købet perfekt med det samme.

Smag

Et af de vigtigste aspekter ved en weight gainer er faktisk smagen. En weight gainer er ikke en pille, men et pulver, som ofte blandes med en drik. Da kalorier ikke kan pakkes så tæt, som du ønsker, skal du tage mere af stoffet end sammenlignet med kreatin, hvor behovet kun er få gram. Hvis du skal indtage meget af noget, og det ikke smager særlig godt, bliver det ikke nogen nem opgave.

Flere forskellige mærker af weight gainer, der skulle have samme smag, vil ikke smage ens. Hvis du laver en hurtig undersøgelse i kommentarfeltet efter det produkt, der virker bedst, kan du få mange fingerpeg om smagen. Faktisk er smagen et af de mest almindelige punkter, som folk kritiserer.

Målet med træning

Et vigtigt spørgsmål du skal stille dig selv, før du begynder at bruge en weight gainer, er hvad er målet med din træning? En almindelig fejl er at overforbruge kalorier og glemme protein. En weight gainer er en kaloriebombe, hvilket betyder, at du kan tage unødigt på i vægt, hvis du ikke har en plan for din træning. En weight gainer er primært velegnet til dem, der har et meget højt naturligt stofskifte og ønsker at fremskynde restitutionen efter træning, og dem, der træner intensivt i fitnesscenteret flere dage om ugen.

Hvis du ikke forbrænder en stor del af den energi, du bruger, vil der hurtigt opstå en vægtøgning. Vi anbefaler, at du altid starter med proteinpulver, som er den vigtigste byggesten til træning og muskelopbygning. Hvis det tager for lang tid at se resultater, kan mængden af proteinpulver øges eller kombineres med en weight gainer. Så vil kroppen have en stor mængde næring at arbejde med.

Indhold

En weight gainer bør indeholde ca. en fjerdedel protein og tre fjerdedele kulhydrater, fedtstoffer og diverse sukkerarter. Energien skal kunne optages hurtigt af kroppen efter hård træning, når kroppen skriger efter den. Hvis du skulle reducere mængden af protein, ville almindelig mad med højt kalorieindhold virke i stedet, men da protein er en vigtig del af træningen, vil du gerne inkludere det, hvilket weight gainers gør. Nogle weight gainers kan også indeholde mere protein, hvilket ikke er en ulempe, men snarere en fordel, så længe du ikke glemmer de hurtige kalorier.

Nogle gange kan du også finde andre kosttilskud i en weight gainer. Vitaminer, mineraler og endda kreatin kan findes. Hvis der er en højere dosis af andre kosttilskud, vil du sikre dig, at du ikke ved et uheld overdoserer det pågældende kosttilskud ved at have det samme stof i flere forskellige kosttilskud, som du bruger.

Produktsammenligning

ProduktVægtKcal pr. 100 gIndhold af proteinSmagerVegansk
Star Nutrition Supreme Mass
4.6
1,53 kg385 kcal24%7Nej
Body Science Milk & Oats
4.4
1 kg376 kcal37%3Nej
Better You Vegetarisk Gainer
4.3
1 kg31530%3Ja
Aware Real Meal Grab & Go
4.0
1,25 kg44636%2Nej
GAAM 100% MASS Premium
4.0
1 kg 432 kcal25%9Nej

Ofte stillede spørgsmål om Weight gainer

Hvad synes du om denne artikel?

Bedømmelse 4.3 / 5 (10 stemmer)