TestedeKosttilskud
Yogamåtte - De 5 bedste valg testet og præsenteret
TestsYogamåtte

Yogamåtte - De 5 bedste valg testet og præsenteret

Sidst opdateret: 5.10.2023

En yogamåtte er en fremragende måde at øge komforten på, ikke kun til yoga, men også til flere forskellige øvelser, der kan udføres derhjemme eller hvor som helst, hvor du vælger at tage din yogamåtte med. Yogamåtter fås i forskellige designs og modeller. Med vores test som grundlag har vi udarbejdet en liste over de bedste yogamåtter i forskellige prisklasser. Den yogamåtte, der konsekvent holdt den højeste standard i testen, var Flowlife Flowmat i teståret 2024.

Udførelse og undersøgelse af testen

Der er visse grundkriterier, der skal opfyldes for, at en yogamåtte overhovedet kan fungere til sit formål. En yogamåtte må hverken være for tynd eller for lille for at nævne nogle få af disse. Vores eksperter har udvalgt de yogamåtter, der opfylder grundkriterierne, for derefter at afprøve yogamåtterne i praksis. Spørgsmålene, der ligger til grund for testet, lyder som følger:

 • Materiale - Hvilket materiale er yogamåtten lavet af? Opfylder valget af materiale forventningerne til det valgte materiale?
 • Funktion - Fungerer yogamåtten som tænkt? Yogamåtten må ikke glide rundt, skal give støtte og dæmpning og må ikke begynde at falde fra hinanden eller slides kort efter købet.
 • Vedligeholdelse - Hvor nemt er det at holde yogamåtten ren og fin? Skal den kun håndvaskes, eller er der også andre muligheder?
 • Pris - Hvor stor en del af prisen har med funktion og kvalitet at gøre, og hvor meget betaler man for at få et specielt mærke på yogamåtten?

Hele toplisten

1. Flowlife Flowmat

4.6

Tykkelse

4 mm

Størrelse

183 x 61 cm

Materiale

Kork og naturgummi

Vægt

2,3 kg
 • Udmærket greb på både over- og undersiden
 • Varm og komfortabel
 • Holder sig frisk i lang tid
 • Måske lidt tung

Anmeldelse

Yogamåtten Flowmat fra Flowlife har formået at udvikle en virkelig interessant yogamåtte. De har fokuseret på at være helt naturlige, da naturlighed går hånd i hånd med yoga.

Yogamåtten er lavet af både kork og naturgummi for at få de bedste egenskaber fra begge verdener. Naturgummi bruges på undersiden, så måtten ikke glider rundt, og korken på oversiden for at maksimere komforten og stabiliteten.

Overfladen på måtten er 183 x 61 cm med en tykkelse på 4 mm. Yogamåtten er passende blød, selvom den måske kunne have været lidt blødere, men det kompenseres af den fremragende dæmpende evne, uden at det føles som om man synker ned i yogamåtten.

Denne måtte glider virkelig ikke rundt, når den først er rullet ud. Korkoverfladen giver et godt greb under hele yogatræningen. Selv når sveden begynder at løbe, påvirker det ikke grebet overhovedet, hvilket også er en egenskab, som kork har. Når man ligger mod overfladen, føler man også en varme mod huden, hvilket yderligere øger afslapningen.

Flowmat kan desværre ikke vaskes i vaskemaskinen, men korkmaterialet, som er helt naturligt antibakterielt og vandafvisende til en vis grad, gør det svært for både pletter og lugt at hæfte sig fast. Den nemmeste måde at rengøre Flowmat på er simpelthen at tørre den af med en fugtig klud og ved behov blande lidt opvaskemiddel i.

Konklusion

Flowmat er en af de mest imponerende yogamåtter i vores test. Måtten er helt naturlig og med fremragende egenskaber. Der er få praktiske ulemper, hvis man kun ser på produktet i sig selv, men det er ikke den billigste yogamåtte. Vi mener dog, at man får rigtig god værdi for pengene.

1. Flowlife Flowmat
4.6
Flowlife

2. Casall Yoga mat Grip & Cushion III

4.5

Tykkelse

5 mm

Størrelse

183 x 68 cm

Materiale

Naturgummi og polyuretan

Vægt

3,1 kg
 • Fremragende greb selv under svedige øvelser
 • Blandingen af naturgummi og polyuretan giver god støddæmpning
 • Passer perfekt til dem, der søger en yogamåtte af høj kvalitet
 • Kræver mere pleje end almindelige yogamåtter
 • Høj vægt

Anmeldelse

Casall Yoga mat Grip & Cushion III er en lidt anderledes yogamåtte. De fleste plejer at satse på en kombination af forskellige naturmaterialer eller kun på plastmaterial, men her har man i stedet blandet både naturmaterialer og plastmaterialer for at få de bedste egenskaber.

Yogamåtten er fremstillet af både naturgummi og polyuretan, som er en form for plast. Denne kombination skulle både give et fremragende greb, samtidig med at grebet ikke forværres, hvis det bliver meget svedigt.

Størrelsesmæssigt måler yogamåtten 183 x 68 cm, hvilket er relativt almindelige mål, og med en tykkelse på 5 mm. Den er derfor lidt tykkere end de 4 mm, der plejer at være standarden. Dog er yogamåtten en af de tungere med sin vægt på 3,1 kg. Det siger lidt om dens densitet og forhåbentlig også dens dæmpningsevne.

Når måtten rulles ud, ligger den fladt og fast mod gulvet. Materialet er virkelig dæmpende, og der opleves ingen glid på hverken oversiden eller undersiden. Da yogamåtten skal være meget grebvenlig, selv når det er svedigt, sørger vi for at blive ordentligt svedige med vilje. Der dannes ingen pøle, og sveden synker effektivt ned, og det gode greb bevares.

Desværre kan yogamåtten ikke vaskes i maskine, det er kun håndvask, der gælder. Da materialet i vid udstrækning absorberer sved for at bevare grebet, vil plejen være lidt vigtigere her end for andre yogamåtter for at undgå dårlig lugt. Dette er en bivirkning af at give det bedst mulige greb, som ikke opnås, hvis sveden havde fået lov til at ligge i pøle på overfladen.

Konklusion

Casall Yoga mat Grip & Cushion III er en interessant og god yogamåtte, der passer perfekt til de svedige sessioner. Den er dog lidt dyr og vil kræve mere pleje for ikke at begynde at lugte. Hvis man dog vil have det bedst mulige greb til de svedige yogasessioner, er det helt klart prisen værd.

2. Casall Yoga mat Grip & Cushion III
4.5
Bodystore

3. Yogamåtte merinould

4.3

Tykkelse

ca 15 mm

Størrelse

200 x 90 cm

Materiale

Merinould

Vægt

2,7 kg
 • Overlegen komfort
 • Stor overflade
 • Kan vaskes i maskine
 • Høj samlet pris - men meget yogamåtte for pengene
 • Kan være tung
 • Svært at tørre af sveden

Anmeldelse

Yogamåtter kan komme i forskellige materialer og udførelser, men der er få, der er lavet af merinould. Men det er præcis, hvad denne yogamåtte er lavet af, og ikke kun det, den er også virkelig stor!

Yogamåtten måler 200 x 90 cm og er med margen både bredere og længere end alle de andre almindelige modeller. Tykkelsen er cirka 15 mm, hvilket også er virkelig tykt, men det skyldes, at ulden er meget fluffy og blød og kan trykkes sammen meget. Hele produktet i sig selv består dog ikke af merinould, men ulden er syet fast på en plastoverflade for at kunne fastgøres til noget, og bunden består af latex for at undgå, at den glider rundt. Enhver overflade, der kommer i kontakt med kroppen, vil dog være merinould.

Lige før snøren, der holder yogamåtten sammen, knyttes op, kan man mærke, at den store størrelse også gør måtten en hel del tungere. Vægten lander på 2,7 kg, hvilket kan være til besvær for nogle, men ikke for andre.

Måtten rulles let ud, og latexen på undersiden sørger virkelig for, at den vil holde sig på plads. Det er en helt anden følelse at praktisere yoga på merinould i forhold til alle andre materialer. Det kan føles uvant at synke så meget ned i yogamåtten, men følelsen mod huden er både varmere og mere behagelig. Sveden samles heller ikke i store damme, men suges op og fordeles i ulden.

Længden, og især bredden, betyder, at man aldrig behøver at forlade måtten under de mest almindelige øvelser, hvilket er behageligt. Forskellen bliver større end man først måske tror, hvis man er vant til yogamåtter, hvor de fleste er omkring 60 cm brede, og denne er hele 90 cm bred.

Vedligeholdelse af yogamåtten er let. Den kan både vaskes i hånden, men også i maskinen på lav temperatur og på uldprogram. Hvis man sveder meget, kunne det blive lidt besværligt med denne model. Det er ikke muligt at tørre sveden af, og man skal lade sveden fordampe eller vaske måtten. Men under selve brugen er sved ikke noget problem, men overfladen vil ikke holde sig frisk lige så længe.

Konklusion

Denne yogamåtte i merinould skiller sig virkelig ud. Den er helt sikkert dyrere end de fleste andre, men den er også helt overlegen, når det kommer til dens størrelse og komfort. Den føles blød og venlig mod huden, og selv en kold gulv vil ikke kunne mærkes igennem den. Hvis vægten eller prisen ikke er et problem, og man ikke sveder utrolig meget, er der ingen grund til at lede videre!

3. Yogamåtte merinould
4.3

4. Yogamåtte Sacred Extra Thick Ivory White

4.2

Tykkelse

6 mm

Størrelse

183 x 61 cm

Materiale

PVC

Vægt

1,5 kg
 • Høj værdi for prisen
 • Smuk og beroligende
 • Stor, tyk og behagelig
 • Letvægtig
 • Grebet mod kroppen kan blive dårligere, hvis man sveder meget og let

Anmeldelse

Yogamåtten Sacred Extra Thick Ivory White fra Love Generation er en beroligende, lys og fin yogamåtte. Størrelsesmæssigt måler den 183 gange 61 cm, hvilket betyder, at den også bør være velegnet til højere personer. Tykkelsen er 6 mm i stedet for de almindelige 4 mm, som ofte ses. Dette bør give en virkelig blød og behagelig overflade at bevæge sig på. På trods af at yogamåtten både er stor og tyk, vejer den kun 1,5 kg.

Når vi ruller yogamåtten ud, har vi ingen problemer med at få den til at blive på gulvet. Yogamåtten, der er fremstillet af PVC-materiale, har en riflet overflade, der sikrer et godt greb mod både gulvet og kroppen. Yogamåtten fungerede perfekt under en almindelig yogaklasse med lidt lavere svedniveau. Når vi derefter prøvede frie øvelser og blev virkelig svedige, blev grebet mod kroppen lidt dårligere.

Sacred Extra Thick Ivory White kan vaskes i maskine og kan dermed naturligvis også vaskes i hånden. Det anbefales dog at tørre yogamåtten af i hånden for at undgå unødvendigt slid, som vil ske over tid, hvis den ofte vaskes i maskine. Det er hurtigt at tørre yogamåtten af, men det er faktisk virkelig praktisk at kunne maskinvask den en gang imellem for at fjerne alt snavs.

Konklusion

Sacred Extra Thick Ivory White er en virkelig smuk, men også praktisk yogamåtte. Den er behagelig, stor og nem at passe på. Grebet er godt, men hvis man har tendens til at svede, kan grebet blive lidt dårligere end det ellers er. Prisbilledet er godt med tanke på, at dette er en kvalitetsprodukt. Vi er virkelig tilfredse og kan virkelig anbefale denne yogamåtte!

4. Yogamåtte Sacred Extra Thick Ivory White
4.2

5. Master Fitness Træningsmåtte

4.0

Tykkelse

4 mm

Størrelse

185 x 61 cm

Materiale

Først og fremmest PVC

Vægt

1,5 kg
 • Billig
 • Fungerer fint til almindelig, rolig yoga
 • Ikke de mest behagelige farver
 • Dårligere greb, hvis overfladen bliver svedig

Anmeldelse

Yogamåtten eller træningsmåtten, som den egentlig hedder, produceret af Master Fitness, er en meget praktisk og simpel yogamåtte. Den kommer i to lidt skrigende farver, som måske tager noget af yogen ud af måtten, hvor yoga ofte associeres med ro og harmoni. Nu er udseendet en ting, og det praktiske er en anden, og den kan selvfølgelig fungere lige godt uanset farvevalg.

Materialevælget for måtten er forskellige bløde plastikmaterialer, hvor PVC er det mest fremherskende. Overflade- og tykkelsesmålene overrasker ikke, her er standardmålene på 185 x 61 cm i overflade og 4 mm tykkelse.

Når yogamåtten skal bruges i praksis, er der ikke meget, som vi ikke havde forventet. Variationen i følelse blandt PVC-måtter plejer at være lav, med funktionalitet i fokus. Grebet er godt, og vi får et holdbart indtryk. Tykkelsen kunne dog have været lidt højere for at øge komforten. Når det begynder at blive svedigt, falder noget af grebet, selvom det stadig er muligt at fortsætte yogaen uden større problemer.

Vedligeholdelsen er meget enkel. Plastik er ikke kendt for at absorbere væske eller snavs på den måde, og derfor er det normalt nok at tørre med en klud, så det meste af snavs, sved og tørret sved fjernes. Desværre kan yogamåtten ikke vaskes i maskine.

Konklusion

Master Fitness træningsmåtte eller yogamåtte, som vi vil kalde den, er meget prisbillig i sin prisklasse. Den tilbyder ikke noget exceptionelt, men fokuserer fuldt ud på grundlæggende praktiske egenskaber. Alt dette afspejles imidlertid i prisen, som er lav, og derfor prisbillig. Farvevalget er ikke lige noget for os, men det er trods alt en smagssag. Hvis tykkelsen havde været omkring 6 mm, og farvevalget var anderledes, kunne dette have været en rigtig topsælger.

5. Master Fitness Træningsmåtte
4.0
Bodystore

Købeguide Yogamåtte - Tips til et vellykket køb


Vores købsguide har til formål at hjælpe med at vælge en yogamåtte blandt de forskellige muligheder, der findes. Selvom yogamåtten i sidste ende bare er en måtte, der rulles ud, er der flere forskelle, der kan påvirke oplevelsen på forskellige måder. Med vores tips nedenfor vil man have lært alt det vigtige at vide om yogamåtter.

Materialeval

Yogamåtter kommer i flere forskellige materialer. Det kan ikke siges, at et af materialerne er overlegent alle andre, men det handler om at overveje deres fordele og ulemper. Vi vil ikke liste alle materialer op, der findes, men dem, der udgør over 95 % af alle yogamåtter. Disse er følgende:

 • PVC - PVC står for polyvinylchlorid og er en form for plast. Dette er det mest almindelige materiale, som yogamåtter er lavet af, og årsagen er, at det både er billigt at fremstille og holdbart. Nogle af ulemperne er, at materialet ikke altid anses for at være så miljøvenligt og kan føles svedigt mod huden.
 • Naturgummi - Naturgummi er præcis som det lyder, gummi fra naturen. Dette er et miljøvenligt alternativ, der føles blødt og kan nedbrydes af miljøet. Materialet har naturligt også et godt greb mod gulvet og gode allergivenlige egenskaber. Ulempen er, at det kan være lidt dyrere.
 • Kork - Kork er et naturmateriale med mange interessante egenskaber. Korken giver et fremragende greb og er et naturmateriale, der også er antibakterielt. Det tilbyder også høj komfort ved at være blødt og ved at kunne absorbere noget sved, som derefter kan fordampe naturligt. Ulempen er som sædvanlig prisen, der normalt er en del højere.
 • Bomuld - Bomuld er de fleste vant til fra tøj og har derfor lignende egenskaber som tøj plejer at have. Yogamåtter af bomuld ånder godt og er bløde. De har en høj grad af komfort. De er dog ikke altid lige så holdbare og kan glide rundt en del, hvis der ikke er syet en skridsikker belægning på undersiden. Yogamåtter af bomuld kan normalt rengøres lettere, da de i mange tilfælde kan køres i vaskemaskinen. Prisen er normalt højere end for andre materialer, da der bruges meget bomuld for at få en holdbar yogamåtte.
 • Uld - Uld kommer fra dyr i modsætning til bomuld, som kommer fra planter, ellers har uld og bomuld flere grundlæggende ligheder. Uld er mere elastiskt i sin grundlæggende form og suger ikke helt så meget væske som bomuld. Uld giver gode betingelser for en yogamåtte, men ulempen er som altid, at prisen er en del højere end flere andre alternativer.

Gribefladen

Gribefladen er meget vigtig, når det kommer til yogamåtter. Når man taler om gribefladen, er det både grebet mellem yogamåtte og gulv, og yogamåtte og brugeren, der er interessant.

I nogle stillinger kan det være direkte farligt, hvis man mister grebet om sin yogamåtte. De fleste materialer har en god gribeevne mod hænder og fødder, når alt er tørt, men det kan ændre sig, når man begynder at svede. Materialer, der normalt giver en god gribeevne trods meget sved, er kork og bomuld.

Materialer, der giver et godt greb mod gulv, er primært forskellige slags gummi og PVC-materiale. Nogle yogamåtter af kork og stof kan have svært ved at gribe mod et glat gulv, men det plejer at være løst ved at have en anden type materiale på undersiden end på oversiden.

Tykkelse

Tykkelsen på yogamåtten er primært en komfortfaktor, men påvirker også holdbarheten og kan dempe belastningen på kroppen avhengig av hvilke øvelser som utføres. Et minst anbefalt tykkelse etter vår mening er 4 mm for å få det beste fra begge verdener. Det er naturlig at det blir mer behagelig jo tykkere det er, men en tykkere yogamåtte vil også vare lenger. Det er mer materiale som holder måtten sammen, og det tar lengre tid å slite ut overflatene.

I tillegg til at en tykkere yogamåtte er mer komfortabel, kan den også redusere slitasje på ben og ledd under visse øvelser, spesielt hos eldre eller mer skjøre personer. Dette gjelder imidlertid bare i øvelser der man hopper. Når man lander, dempes fallet mer hvis yogamatten er tykkere, og dermed mykere.

Størrelse

Det er tilfeller der man pleier å si "less is more", men det gjelder ikke yogamatter. En liten yogamåtte vil ikke være mye mindre i sammenrullet tilstand og vil virkelig ikke lette bruken når yogamåtten først skal brukes. En stor yogamåtte vil ikke være like begrensende med hvor man kan bevege seg og plassere føtter og hender. Prisen påvirkes heller ikke så mye av størrelsen, men har hovedsakelig med den generelle kvaliteten på yogamåtten og hvilket materiale den er laget av å gjøre. Derfor kan det være gunstig å unngå de litt mindre yogamattene og heller satse på de litt større.

Vedligeholdelse

For de fleste vil yogamåtten blive svedig fra tid til anden, eller hver gang den bruges. En yogamåtte vil aldrig tage skade af sved, men afhængigt af primært materialet vil vedligeholdelsen se anderledes ud. Yogamåtter af stof kan ofte vaskes i maskinen, mens dem, der er lavet af plast eller visse mere sarte naturmaterialer, plejer at trives bedre med håndvask. Ved blot at tørre yogamåtten af med en klud efter træning vil det sørge for, at yogamåtten ikke behøver en grundig vask særlig ofte. Hvis man ønsker at kunne vaske yogamåtten i maskinen, er det vigtigt at tage et nærmere kig på egenskaberne, da der forekommer store variationer.

Tilbehør

De to mest almindelige tilbehør, der kan følge med, er en pose eller en bærerem til yogamåtten. Begge dele gør både opbevaringen og transporten lettere. Posens vil også beskytte bedre under transport. Hvis man af en eller anden grund ikke får nogle af disse tilbehør med, fungerer det lige så godt at bruge en valgfri rem, men det er vigtigt, at remmen ikke er for tynd. Hvis den er for tynd, kan den skære ind i yogamåtten og skade den, hvis den spændes for meget.

Produktsammenligning

ProduktTykkelseStørrelseMaterialeVægt
Flowlife Flowmat
4.6
4 mm183 x 61 cmKork og naturgummi2,3 kg
Casall Yoga mat Grip & Cushion III
4.5
5 mm183 x 68 cm Naturgummi og polyuretan3,1 kg
Yogamåtte merinould
4.3
ca 15 mm200 x 90 cmMerinould2,7 kg
Yogamåtte Sacred Extra Thick Ivory White
4.2
6 mm183 x 61 cmPVC1,5 kg
Master Fitness Træningsmåtte
4.0
4 mm185 x 61 cmFørst og fremmest PVC1,5 kg

Ofte stillede spørgsmål om Yogamåtte

Hvad synes du om denne artikel?

Bedømmelse 4.4 / 5 (11 stemmer)