TestedeKosttilskud
Betakaroten - De 5 bedste valg testet og præsenteret
TestsBetakaroten

Betakaroten - De 5 bedste valg testet og præsenteret

Sidst opdateret: 5.10.2023

Betacaroten kan hjælpe dig med at få en dybere og mere naturligt udseende solbrændthed og samtidig hjælpe din hud med at modstå solens farlige stråler og bevare en sund hud. Det er et meget populært tilskud at tage i forsommeren og frem til efteråret for at opnå en ekstra flot og langvarig solbrændthed. Vi har undersøgt de forskellige betacaroten-tilskud på markedet og udvalgt dem, som vi mener virker bedst.

Udførelse og undersøgelse af testen

For at finde de bedste beta-caroten-tilskud søger vi produkter af høj kvalitet og til overkommelige priser. Vi udvælger de bedste på papiret og tester dem over en periode. Vurderingerne på listen er baseret på følgende punkter:

 • Dosering - Doseringen bør være i overensstemmelse med de gældende anbefalinger, men også i overensstemmelse med den aktuelle forskning.
 • Kvalitet - Produktet bør ikke indeholde fyldstoffer, og selve betacaroten bør være korrekt fremstillet og fri for farlige stoffer.
 • Kilde - Betacaroten kan komme fra en række forskellige kilder. Vi leder efter produkter, hvis betacaroten stammer fra naturlige råvarer af høj kvalitet.
 • Forhandler/producent - Det er vigtigt med et godt ry for at producere og sælge pålidelige kosttilskud. Der er mange tvivlsomme forhandlere på markedet, så det er vigtigt for os at vælge en med omhu.
 • Test af tredjepart - Uafhængige laboratorieundersøgelser fra tredjepart er langt det bedste, når det drejer sig om at evaluere et kosttilskud. Men desværre er dette sjældent, i mangel af dette ser vi efter andre relevante priser og undersøgelser.

Hele toplisten

1. Healthwell Betacaroten 50

4.8

"Prisbillig, veldoseret og vegetarisk, en klar vinder."

Størrelse

60 kapsler

Betacaroten/portion

50 mg

Kilde til betacaroten

Blakeslea trispora

Type

Kapsler
 • Billigste beta-caroten tilskudd
 • MCT-olie for absorberbarhed
 • Naturlig beta-caroten
 • Vegetarisk
 • Lille pakke

Anmeldelse af Healthwell Betacaroten 50

Healthwell Beta Carotene 50 er Healthwells bedst sælgende beta-carotenprodukt, en evig favorit hos mange solelskende mennesker, der ønsker at fylde op med beta-caroten til sommeren. Healthwell tilbyder tre forskellige beta-carotenprodukter: 50, 100 og Plus. 50 og 100 henviser til koncentrationen pr. dosis, dvs. 50 mg eller 100 mg beta-caroten pr. dosis. Beta-caroten Plus indeholder flere forskellige næringsstoffer, der hjælper huden med at modtage solen på den bedst mulige måde, men det er også dyrere. Derfor har vi valgt Beta Carotene 50 som vores førstevalg, en fornuftig dosering og til en meget favorabel pris.

Indhold

Healthwell Beta Carotene 50 kommer i en krukke med 30 kapsler og lige så mange portioner. Indholdet er som udgangspunkt 100% beta-caroten og mangler både vitamintilskud og sort peberekstrakt. Kort sagt, ren beta-caroten til en meget god pris. Vi kan godt lide produkter der kun indeholder én ting, det giver dig mulighed for at kombinere dine egne kosttilskud til en bedre pris.

Indholdet pr. dosis afsløres af navnet, 50 mg. Desværre er der ingen forskning om hvornår præcis beta-caroten begynder at være effektiv, men en uofficiel konsensus synes at være omkring 50 mg. Overskridelse af 50 mg i en længere periode kan forårsage nogle bivirkninger, så 50 mg er en ideel koncentration.

Kapslen er vegetabilsk baseret, og produktet indeholder ingen animalske ingredienser overhovedet. Beta-caroten i kapslerne er fermenteret og kommer fra Blakeslea Trispora, en svamp rig på betacaroten. Ud over beta-caroten er der tilsat MCT-olie for at forbedre kroppens optagelse af betacaroten.

Konklusion

Enkelt indhold af god kvalitet til den bedste pris. Som i andre kategorier overgår Healthwell sine konkurrenter ved at tilbyde kvalitetsprodukter til usædvanligt gode priser. Healthwell Beta Carotene 50 koster omkring hundrede kroner og kan altid købes med rabat i større mængder. Vi havde dog gerne set, at pakken var på 60 kapsler, 30 kapsler er unødvendigt små. Indholdet er præcis hvad man kan forvente, og vi har ikke fundet nogen mærkværdigheder overhovedet med produktet. En varm anbefaling til dem, der ønsker et simpelt og stabilt beta-carotentilskud!

1. Healthwell Betacaroten 50
4.8
Healthwell

2. Core Betacaroten

4.5

"Billig, naturlig og rimelig stærk dosering"

Størrelse

60 kapsler

Betacaroten/portion

50 mg

Kilde til betacaroten

Blakeslea trispora

Type

Kapsler
 • God koncentration af betacaroten
 • Meget gunstig pris
 • Der er tilsat både MCT-olie og piperine
 • Ikke vegetarisk

Anmeldelse af Core Betacaroten

Core Beta Caroten er meget lig Healthwell Beta Caroten, faktisk er kosttilskuddene næsten identiske. Core indeholder også 30 kapsler pr. pakke, og hver kapsel består af betakaroten, MCT-olie og sort peberekstrakt. Du får et enkelt og potent tilskud til en billig pris.

Indhold

Betacaroten i Core Beta Caroten kommer fra svampen Blakeslea Trispora og udvindes ved fermentering. Fermenteret betacaroten har en høj biotilgængelighed, hvilket betyder, at det optages lettere af kroppen end andre former for betacaroten. Det unikke ved Core Beta Caroten i forhold til Healthwell Beta Caroten er, at Core indeholder sort peberekstrakt. Sort peber er tilsat, fordi det indeholder piperin, et stof, der fremskynder optagelsen af næringsstoffer i kroppen. Flere undersøgelser har vist, at piperin indtaget sammen med betacaroten øger det niveau af betacaroten, der absorberes af kroppen.

MCT-olie indgår i kosttilskud med betacaroten af samme årsag som sort peber, nemlig for at øge biotilgængeligheden. MCT-olie optages meget hurtigt af kroppen og stimulerer derfor fordøjelsessystemet til også at optage andre næringsstoffer. Kapslerne er fremstillet af gelatine fra kvæg, dvs. gelatine af animalsk oprindelse.

Konklusion

Core Beta Carotene er næsten identisk med Healthwell, kosttilskuddene adskiller sig på to punkter. Healthwell mangler sort peberekstrakt, men er helt vegetarisk. I vores vurdering af kosttilskuddene har vi set nærmere på vigtigheden af sort peberekstrakt og vejet det op mod det faktum, at Healthwell er vegetarisk. Vores konklusion er, at et kosttilskud til alle fortjener førstepladsen. Der er tegn på, at sort peber øger optagelsen af betacaroten, men der findes ingen omfattende undersøgelser på mennesker. Hvis du ikke er vegetar, anbefaler vi Core Beta Carotene Strong. Du kan ikke få et bedre supplement i denne prisklasse.

2. Core Betacaroten
4.5
Svensk Kosttilskud

3. Self Tanning - Brun uden Sol

4.3
Bedste Premium Produkt

"Indeholder flere stoffer, der beskytter og forbedrer forbrændingen."

Størrelse

150 kapsler

Betacaroten/portion

40 mg

Kilde til betacaroten

Dunaliella salina

Type

Kapsler

Anmeldelse af Self Tanning

Brun Utan Sol Self Tanning er et supplement, der er designet til succesfuld solbrænding. Kosttilskuddet er fremstillet af Protein.dk. Betacaroten er i fokus, men der er tilsat andre stoffer for at få kroppen og huden til at føle sig så godt som muligt og både føle og se sund og frisk ud. Udover beta-caroten indeholder kosttilskuddet andre interessante stoffer, der interagerer med beta-caroten.

Indhold

Dette tilskud indeholder aminosyrer, frugtekstrakter, vitaminer og mineraler. Det er en rig sammensætning af stoffer, der tilsammen hjælper dig med at blive solbrændt samtidig med, at hudens beskyttelse mod solen opretholdes.

Para-aminobenzoesyre (PABA) er et vitaminlignende stof, der opfylder flere funktioner i kroppen, herunder hudens sundhed. PABA styrker huden og hjælper huden med at komme sig. Vindruekerneekstrakt og E-vitamin har antiinflammatoriske egenskaber og kan også hjælpe huden med at komme sig efter solbadning. Aminosyren L-tyrosin er blevet tilsat på grund af dens aktive rolle i dannelsen af pigmentet melanin.

Hver kapsel indeholder 40 mg betacaroten, der er fermenteret og let optages af kroppen. Karoten lycopen er også blevet tilføjet til formlen. Lycopen er en kraftig antioxidant, der afhjælper oxidativ stress, en nedbrydende proces, der opstår ved solbruning. Oxidativ stress kan føre til uønskede pletter på kroppen. Det er derfor vigtigt ikke kun at stræbe efter at blive solbrændt, men også at give kroppen gode betingelser for at beskytte sig selv.

Konklusion

Brun Utan Sol Selvbruner indeholder en bred vifte af aktive stoffer i en ret høj koncentration. Det er meget vigtigt i blandede produkter som dette, at koncentrationen af stofferne er så stor, at de rent faktisk optages af kroppen og er gavnlige. Tilskuddet er skabt til at få en flot brun kulør og bevare en sund hud. Prisen er mindst lige så god som Core og Healthwell, og du får en større krukke, der holder i ca. to måneder. Hvis du vil have et ekstra sundhedsboost, der tager sig af din hud, anbefaler vi Self Tanning.

3. Self Tanning - Brun uden Sol
4.3
Protein.dk

4. Better You Betacaroten

4.4
Bedste stærke beta-caroten

"Højkoncentreret tilskud med naturligt og vegetabilsk indhold"

Størrelse

50 kapsler

Betacaroten/portion

100 mg

Kilde til betacaroten

Dunaliella salina

Type

Kapsler
 • God pris for styrken
 • Høj dosis af betacaroten
 • Bør ikke tages i for lang tid

Anmeldelse af Better You

Better You har været i wellness-branchen siden 2013. De har et bredt udvalg af solide og ærlige produkter, hvilket vi sætter pris på. Indholdet er præget af en enkelhed, der viser bevidsthed og fokus på kvalitet og bæredygtighed. Deres beta-caroten er ingen undtagelse, den indeholder ganske enkelt kun betacaroten.

Høj dosis af betacaroten

Den høje dosis på 100 mg betacaroten pr. kapsel er relativt unik. Beta-caroten kommer fra algen Dunaliella salina, en alge, der kan tåle ekstreme temperaturer og intenst sollys. Den bruges derfor ofte som en kilde til betacaroten, som den er meget rig på. Fordi dosis er så høj, er det vigtigt kun at tage produktet i en begrænset periode. Producenten angiver 10 uger før soleksponering som en rimelig periode. Følg dette råd og spis ikke kosttilskuddet hver dag hele sommeren.

Kapslen er vegetabilsk baseret og indeholder ingen kendte allergener, så kosttilskuddet er velegnet til alle. Hele produktionsprocessen foregår desuden i Sverige, fra algedyrkning til det færdige produkt.

Konklusion

Hvis du er på udkig efter et stærkt og derfor hurtigtvirkende beta-carotentilskud, anbefaler vi Better You Beta Caroten. Med 100 mg får du mere end nok af stoffet til en fornuftig pris. Hvis du tager kosttilskuddet i en begrænset periode (ca. 20 uger), er en pakke nok til to perioder med lidt mere intens solpåvirkning.

4. Better You Betacaroten
4.4
Svensk Kosttilskud

5. Maxosol

4.2
Bedst for hud, hår og nagle

"Rig på stoffer, der beskytter huden og holder den sund"

Størrelse

60 tabletter

Betacaroten/portion

15 mg

Kilde til betacaroten

Blakeslea trispora

Type

Tabletter
 • Indeholder flere stærke antioxidanter
 • God pris
 • Vegansk
 • Lavt indhold af betacaroten

Anmeldelse af Maxasol

Maxasol er et gammelt og gennemprøvet kosttilskud, når det kommer til solbeskyttelse og forbedret solbrænding. Det er et blandet produkt, der indeholder mange forskellige stoffer, hvoraf et af dem er betacaroten. Ved at berige kroppen med vitaminer og mineraler giver du huden bedre forudsætninger for at klare belastningen ved solbadning.

Indhold

Biotin, zink og niacin bidrager alle til en sund hud. Biotin og niacin er to forskellige B-vitaminer, der blandt andet producerer fedtsyrer, som er vigtige for hudens velvære. De vedligeholder også hudens elasticitet, hvilket forebygger rynker, fine linjer og tegn på aldring. De er essentielle vitaminer i en række skønhedsprodukter og kosttilskud. Niacin har også evnen til at udjævne hudtonen og modvirke mørke pletter eller anden pigmentering.

C- og E-vitamin, liponsyre, lycopen og selen er alle antioxidanter, der beskytter huden mod oxidativt stress. Oxidativ stress er, når huden udsættes for frie radikaler, ustabile molekyler, der kan beskadige celler, proteiner og DNA i kroppen. Resultatet af oxidativ stress kan være betændelse, hudskader som f.eks. rynker og tør hud eller i værste fald alvorlige sygdomme. Antioxidanter er derfor vigtige for at opretholde et sundt forsvar mod forskellige stressfaktorer.

Kapslerne er meget rige på de forskellige vitaminer og mineraler, og du bør kun tage én kapsel om dagen. Hvis du tager andre mineral- eller vitamintilskud, skal du kontrollere risikoen for overdosering, især selen kan give problemer, hvis det indtages i for store mængder. Hver kapsel indeholder kun 15 mg betacaroten, så hvis det er det stof, du leder efter, er der bedre valgmuligheder. Betacaroten i Maxasol kommer fra svampen Blakeslea trispora. Kapslen består af cellulose, og kosttilskuddet er helt vegansk.

Konklusion

Maxasol er fyldt med gavnlige stoffer til hud, hår og negle. Hvis det er betacaroten, du er på udkig efter, finder du dog kun 15 mg af stoffet pr. kapsel. Prisen i forhold til indhold og portionsantal er rigtig god, du kan spise maxasol hele sommeren for omkring 300 kr. Det er et rigtig godt kosttilskud til den generelle sundhed og som støtte til intens solbadning, men som betacaroten-tilskud rangerer vi det ret lavt pga. det lave indhold af betacaroten.

5. Maxosol
4.2
Healthwell

Købeguide Betakaroten - Tips til et vellykket køb

Kilde

Kilden til betacaroten i et produkt er enten naturlig eller syntetisk. Syntetisk betacaroten, der er fremstillet i et laboratorium, findes lejlighedsvis i kosttilskud og er identisk med naturligt betacaroten. Vi foretrækker dog, at betacaroten kommer direkte fra naturen. Producenterne kan udvinde betacaroten fra planter, alger og svampe og dermed tilbyde helt naturligt betacaroten. Oftest kommer betacaroten fra alger og svampe. Det er mere sjældent, at kilden til betacaroten i kosttilskud er grøntsager. Blakeslea Trispora og Dunaliella Salina er eksempler, som du ofte kan finde på ingredienslisten, de er henholdsvis en svamp og en alge, hvorfra der ofte udvindes betacaroten.

Koncentration

Betacaroten er ikke blevet forbundet med nogen bivirkninger, og der er ikke formelt fastsat nogen øvre grænse. Meget høje doser over en længere periode kan føre til en gul-organisk teint, der ser unaturlig ud, lidt som en dårlig solbrændthed. Koncentrationerne i kosttilskud varierer meget, fra 10 mg til flere 300 mg pr. portion. Den mest almindelige koncentration er omkring 50 mg. Hvis du vælger et kosttilskud med en højere dosis, skal du passe på ikke at tage det i lang tid, holde pauser indimellem eller sænke den daglige dosis.

Indhold

Et kosttilskud af høj kvalitet bør være helt fri for fyldstoffer og farlige stoffer. Når det gælder betacaroten, skal kosttilskuddet helst kun indeholde betacaroten. Sort peberekstrakt (piperin) er ofte tilsat for dets evne til at hjælpe kroppen til bedre at optage andre næringsstoffer, i dette tilfælde betacaroten. Visse vitaminer er også sommetider tilsat for at have en synergistisk virkning med betacaroten. Hvis du kun ønsker betacarotenets effekt på din solbrændthed, anbefaler vi et produkt med 100 % betacaroten i det.

De mange fordele ved betacaroten

Beta-caroten hører til gruppen af carotener og er et farvestrålende pigment. Det er beta-caroten, der giver f.eks. gulerødder deres farve. Det findes i stor udstrækning i planter, svampe og frugter, men spiller også en vigtig rolle i mennesker. Betacaroten er forstadiet til A-vitamin, så det kan omdannes til det livsvigtige vitamin. A-vitamin er vigtigt for mange processer, bl.a. for synet og immunforsvaret. I sin naturlige form fungerer betacaroten også som en antioxidant, der beskytter kroppen mod farlige partikler kaldet frie radikaler.

Der er altså mange grunde til at tage beta-carotentilskud, men den mest almindelige er at forbedre din solbrændthed og beskytte din krop mod solen. Faktisk kan betacaroten hjælpe dit pigment til at få en dybere farve, når det udsættes for solen. Alle såkaldte "soltilskud" indeholder betacaroten, fordi det er netop det stof, der giver dig en dybere solbrændthed hurtigere. Det fungerer på den måde, at kroppen lagrer betacaroten i fedtvævet. Dette farvestrålende stof giver dig en dybere gylden tone. Derfor indeholder soltilskuddene høje doser, for tanken er, at kroppen optager mere betacaroten, end den har brug for, og lagrer carotenerne til senere.

Hele processen tager mindst fire uger, men start et par måneder før solskinsæsonen for at opnå de bedste resultater. Ud over at hjælpe med at give farve beskytter betacaroten også huden mod sollys. Dens antioxidante egenskaber hjælper stresset, nybrændt hud med at holde sig frisk og sund. Men beta-caroten er ikke nok til at beskytte huden, du bør helt sikkert bruge solcreme alligevel.

Produktsammenligning

ProduktStørrelseBetacaroten/portionKilde til betacarotenType
Healthwell Betacaroten 50
4.8
60 kapsler50 mgBlakeslea trisporaKapsler
Core Betacaroten
4.5
60 kapsler50 mgBlakeslea trisporaKapsler
Self Tanning - Brun uden Sol
4.3
150 kapsler40 mgDunaliella salinaKapsler
Better You Betacaroten
4.4
50 kapsler100 mgDunaliella salinaKapsler
Maxosol
4.2
60 tabletter15 mgBlakeslea trisporaTabletter

Ofte stillede spørgsmål om Betakaroten

Hvad synes du om denne artikel?

Bedømmelse 4.1 / 5 (7 stemmer)