TestedeKosttilskud
Fedtforbrændere - De 4 bedste valg testet og præsenteret
TestsFedtforbrændere

Fedtforbrændere - De 4 bedste valg testet og præsenteret

Sidst opdateret: 5.10.2023

Vægttab er et mål for mange, uanset om det er for at få det bedre, blive mere fysisk veltrænet eller blot for at se bedre ud. Uanset hvad din grund er vægttab et stort projekt, der kræver tid, engagement og penge. Bare det at spise ordentligt er nu generelt dyrere end at spise junkfood, plus at du skal betale for et eventuelt medlemskab af et fitnesscenter og kosttilskud. For at gøre dit vægttab så effektivt som muligt har vi her samlet de bedste råd om fedtforbrændere, hvilke der virker, og hvilke du skal undgå.

Udførelse og undersøgelse af testen

Når vi tester kosttilskud, finder vi ofte følgende tre punkter: indhold, resultater og pris. Mange gange tester og undersøger vi andre aspekter, men oftest er disse tre nok til at få et godt overblik over produktets kvalitet og værdi for pengene. Når det drejer sig om fedtforbrændere, er den største bekymring resultatet, intet vægttab? Ingen plads på toplisten. Men selvfølgelig skal indholdet studeres uanset resultaterne, vi vil simpelthen bare gerne vide, hvad vi putter i os. Sidst men ikke mindst tager vi hensyn til prisen, som er sat i forhold til hvor godt produktet har klaret sig i de andre testdele.

 • Indhold - Vi kigger på indholdsfortegnelsen og leder efter uklarheder eller mærkværdigheder. Vi vil vide præcis, hvad produktet indeholder, og hvilke stoffer der rent faktisk bidrager til det, som produktet hævder at gøre. Uklare ingredienslister, fyldstoffer eller rene markedsføringsprodukter, der lyver sig til salg, frarådes straks.
 • Resultater - Resultater er af stor interesse. Og for at sikre, at det er en fair test, inviterer vi folk fra forskellige vægtklasser til at teste produktet over en periode. Så både overvægtige og veltrænede personer har været med til at teste produkterne. Med dette som udgangspunkt har vi et godt grundlag at stå på, når vi klassificerer produkterne i den endelige fase.
 • Pris - Prisen er en lille, men vigtig del af testen. Vi ønsker at anbefale de bedste produkter, og prisen er relevant. Der findes superprodukter, der er meget dyre, og der findes mindre kraftige præparater, der er billige, begge har deres fordele og ulemper.

Hele toplisten

1. Burn x10

4.7
BEDST I TEST

"Appetitnedsættende brændere til en uovertruffen pris"

Størrelse

120 kapsler

Kapsler pr. portion

2 stk.

Antal portioner

60 portioner

Primær bestanddel

Koffein
 • Flere kendte og velfungerende stoffer
 • Meget god pris
 • Balanceret indhold
 • Kan købes koffeinfri

Anmeldelse af Core Burn x10

Core Burn x10 fra supplementgiganten Svenskt Kosttillskott tilbyder en perfekt balance mellem indhold og pris. Som så mange gange overgår Core-serien sine konkurrenter i pris, samtidig med at kvaliteten er bevaret. I Burn x10 finder vi pålidelige stoffer som grøn te, cholinbitartrat og capsaicin. Du kan også vælge, om du vil have produktet med koffein eller ej.

Indhold

Grøn te og capsaicin er begge blevet undersøgt i forskellige undersøgelser og bidrager til vægttab ved at øge stofskiftet eller hæmme appetitten. Capsaincin findes i peberplanter og på ingredienslisten står der cayennepeberekstrakt, men det er capsaincinet, der er interessant. Cholinbitartrat er et stof, som kroppen selv producerer og findes også i kød, æg, fisk osv. Stoffet hjælper kroppen med at forbrænde fedt og øger vores mentale ydeevne.

Vi finder også kaktusekstrakt, java te, grønne kaffebønner og yerba mate i Burn x10. Planteekstrakterne bidrager til vægttab på forskellige måder. Kaktus hæmmer appetitten og bidrager dermed til et lavere energiindtag. Yerba mate og java tea øger urinproduktionen for at reducere væskeophobning i kroppen. Grøn kaffebønne er for nylig blevet meget populær for sin evne til at øge fedtforbrændingen.

Konklusion

Kombinationen af flere populære og effektive ingredienser gør Burn x10 til et fremragende forbrændingsprodukt. Derudover er en pakke billig og holder ret længe.

1. Burn x10
4.7
Svensk Kosttilskud

2. Core Green Tea

4.4
BEDSTE BILLIGE

"Letforståeligt indhold med videnskabelig støtte"

Størrelse

60 kapsler

Kapsler pr. portion

1 stk.

Antal portioner

60 portioner

Primær bestanddel

Grøn te
 • Grøn te og koffein er begge pålidelige stoffer
 • Meget god portionspris
 • Tilbyder ikke andet end en kop grøn te

Anmeldelse

Som du måske kan gætte, indeholder Core Green Tea grøn te. I dag er grøn te gået fra at være en fitness-fadedille til en respekteret sundhedsdrik. For ca. 5-7 år siden blev grøn te i vid udstrækning anset for at være den mirakeldrik, der hjalp dig med at tabe dig og booste dine træningsresultater til nye højder. Men vi finder faktisk ikke nogen stoffer på den rigtige side af loven, der ændrer kroppen i løbet af få uger. Når det er sagt, så har grøn te vist sig at have flere sundhedsmæssige fordele, så uanset om du indtager grøn te i kapsler eller kopper, er det en god vane at få ind.

Indhold

Grøn te har i undersøgelser vist sig at have en forbrændende effekt. Dette skyldes ikke, som tidligere påstået, koffeinet i grøn te, men derimod indholdet af de vigtige polyfenoler. Polyfenoler er antioxidanter, der findes i frugt, kaffe, visse teer, kakao, grøntsager og meget mere. Disse antioxidanter har vist sig at have gode antiinflammatoriske egenskaber og er også blevet sat i forbindelse med et længere liv (i det omfang de forebygger kræft og hjerte-kar-sygdomme). Og det er polyfenolerne, der er ansvarlige for det øgede stofskifte i kroppen.

Ud over grøn te indeholder Core Green Tea også ekstra koffein, svarende til en kop kaffe pr. kapsel. Hvis du er omhyggelig med at beregne dit koffeinindtag, skal du huske på, at grøn te også indeholder koffein, ca. 15 mg. Koffein giver som bekendt energi, hvilket kan føre til højere kalorieforbrænding og mere intens træning.

Konklusion

Core Green Tea indeholder kun grøn te og lidt ekstra tilsat koffein. Det betyder, at produktet er let at forstå og er velegnet til dem, der ønsker at have ekstra kontrol over, hvad du putter i din krop. Både grøn te og koffein er blevet undersøgt i forbindelse med vægttab og har vist gode resultater. Core Green Tea er desuden billigt. Effekten er ikke håndgribelig, men over tid vil produktet hjælpe dig med at nå dine mål.

2. Core Green Tea
4.4
Svensk Kosttilskud

3. Bodyfat Burner

4.6
BEDSTE PREMIUM

"Førsteklasses produkt med et rigt og effektivt indhold"

Størrelse

150 kapsler

Kapsler pr. portion

2-4 stk.

Antal portioner

37-75 portioner

Primær bestanddel

Koffein
 • Et bredt indhold
 • Et bredt indhold Høj koncentration af ingredienser God blanding af aminosyrer, vitaminer og planteekstrakter Høj portionspris
 • God blanding af aminosyrer, vitaminer og planteekstrakter
 • Høj portionspris

Anmeldelse

Protein.se's egen fedtforbrænder Bodyfat Burner indeholder faktisk alt det, vi leder efter i en fedtforbrænder. Grøn te, L-tyrosin, koffein, L-theanin og capsicum er alle gavnlige stoffer, som ofte forekommer når det kommer til vægttab. Derudover er der tilsat vitamin B6 og B12 samt sort peberekstrakt.

Indhold

Grøn te og koffein har god videnskabelig støtte til at bidrage til vægttab. Koffein øger hjertefrekvensen og øger dermed kroppens stofskifte. Grøn te har i undersøgelser vist sig at være særlig effektiv mod mavefedt, et interessant og usædvanligt resultat af punktforbrænding. Capsicum er en slægt af peberplanter, der indeholder stoffet capsaicin. Det er capsaicin, der gør peberplanter stærke, og dette stof øger også kalorieforbruget, når det indtages. Capsaicin har også vist sig at hæmme appetitten i undersøgelser.

L-theanin og L-tyrosin er aminosyrer, der er nødvendige for at opretholde et normalt stofskifte. For lidt L-tyrosin kan føre til et nedsat stofskifte. Du får sikkert nok B6-vitamin i din kost, men B12 er et godt supplement, et vitamin, der er meget vigtigt for vegetarer og veganere. B12 bidrager til cellernes stofskifte. Endelig finder vi sort peber under det patenterede ekstrakt "BioPerine". Sort peber indeholder stoffet piperin, som hjælper kroppen med at optage andre stoffer, når de indtages sammen.

Konklusion

Bodyfat Burner vil højst sandsynligt hjælpe dig med at tabe dig. Vi ønsker ikke at oversælge produktet, for anden kost og terninger er selvfølgelig altid vigtigst. Men indholdet er rigtig godt og i tilstrækkelig mængde til at gøre en forskel. Prisen er dog ret høj og kan blive meget høj, hvis man tager mange kapsler om dagen. Men hvis du vil investere i en periode, kan vi anbefale Bodyfat Burner

3. Bodyfat Burner
4.6
Protein.dk

4. Dragon Fire Fedtforbrænder

4.2
BEDST FOR DEM, DER DYRKER MOTION

"Potent indhold til en lidt højere pris"

Størrelse

90 kapsler

Kapsler pr. portion

3 stk.

Antal portioner

30 portioner

Primær bestanddel

Koffein / cholin
 • Høj dosis indhold
 • Flere unikke ingredienser
 • Høj portionspris
 • Nogle bivirkninger kan forekomme

Anmeldelse

Dragon Fire Fat Burner fra Viking Power har unægteligt et navn og en grafisk profil, der vækker forventninger. Det er ikke en lykkepille, der gør dig blød og hyggelig, det er en investering og en hård investering. Produktet kombinerer fedtforbrændende egenskaber med indholdet af en PWO. Masser af koffein, capsaicin, grøn te og cholin giver dig alt hvad et kosttilskud kan tilbyde for at lykkes med hård træning og maksimere dit stofskifte.

Indhold

Koffeinindholdet går ikke ubemærket hen, med 350 mg pr. dosis overskrider det Fødevarestyrelsens anbefalinger. Prøv en lavere dosis i første omgang, og afhold dig gerne fra kaffe og koffein generelt. Når du finder et niveau, der fungerer for dig, kan du øge det gradvist. Indtag ikke høje doser koffein hver dag i lange perioder, da det kan føre til søvnproblemer, svimmelhed og maveproblemer.

Grøn te er blevet dækket i tidligere anmeldelser, så vi vil blot kort nævne, at det er et stof, der har vist sig at have en positiv indvirkning på stofskiftet. Det samme med capsaicin, der findes i peberfrugter. Dragon Fire indeholder også Carcinia Cambogia (eller Gummi-gutta, som planten også kaldes), vindruekerneekstrakt og kidneybønneekstrakt. Disse indeholder vigtige polyfenoler, dvs. antioxidanter, hvis egenskaber bl.a. er at hæmme insulinets virkning, hvilket igen fremmer stofskiftet.

I indholdsfortegnelsen ser vi også piperin, dvs. sort peberekstrakt, et stof, der er tilsat for at hjælpe kroppen med at optage andre stoffer. Takket være piperin kan kroppen lettere optage stofferne i kosttilskuddet. Endelig indeholder Dragon Fire også biotin og zink, et vitamin og et mineral, som begge bidrager til en normal kulhydrat- og fedtstofskifte.

Konklusion

En solid indholdsfortegnelse med flere interessante og i nogle tilfælde unikke ingredienser gør Viking Power's Dragon Fire til en interessant kandidat. Især for dem, der har prøvet andre fedtforbrændere, men ikke rigtig har fundet deres hjem. Her er et unikt produkt med nye muligheder, bare lyt til navnet; Viking Power Dragon Fire fedtforbrænder, selvfølgelig vil det virke. I vores test havde vi gode erfaringer med Dragon Fire, men vi har hørt om hovedpine og halsbrand som reaktion på brug af produktet. Det er absolut potent, men prøv dig frem med doseringen. En ulempe er også prisen, hvis du tager fuld styrke Dragon Fire vil være en af de dyrere fedtforbrændere.

4. Dragon Fire Fedtforbrænder
4.2
MM Sports

Købeguide Fedtforbrændere - Tips til et vellykket køb

Kun få er heldige vindere i genlotteriet med et hurtigt stofskifte. For de fleste kræver det en stor indsats hver dag at holde kalorierne i skak og undgå at tage på i vægt. At tabe sig er så meget desto vanskeligere for mange af os. Fedtforbrændingsmidler kan hjælpe dig med både at tabe kilo og forhindre, at du tager på i vægt. Men hvordan virker fedtforbrændere? Der findes groft sagt fire forskellige typer af fedtforbrændere, der virker på lidt forskellige måder, lad os se nærmere på dem.

Appetitnedsættende middel

Appetitdæmpning er en sikker måde at reducere dit kalorieindtag i løbet af dagen på. Der findes flere forskellige stoffer, der bidrager til appetitnedsættelse og virker godt. Denne type fedtforbrænder er perfekt til dem, der styrer deres kost og motion, men som har brug for lidt ekstra hjælp på farten. At springe den bolle til eftermiddagssnack eller den skål chips om aftenen over gør en stor forskel i forhold til dit samlede daglige indtag. Så appetitnedsættende midler hjælper dig med kun at spise det, du planlægger at spise, hvilket gør det lettere for dig at holde dig til din rutine.

Termogene fedtforbrændere

Den mest populære fedtforbrænder er den termogene fedtforbrænder. Dette kosttilskud gør det muligt for din krop at forbrænde flere kalorier i løbet af dagen, selv når du ikke træner. Dette sker, fordi kropstemperaturen hæves en smule, hvilket øger energibehovet og stofskiftet. Det bedste eksempel er koffein, som hæver pulsen og øger nedbrydningen af kalorier.

Kulhydratblokkere

Kulhydratblokkere er et meget omtalt kosttilskud, som nogle siger virker fantastisk, og andre siger er fup og fidus. Kulhydratblokkere skal forhindre optagelsen af kulhydrater og nogle gange endda fedt. Dette sker ved at kroppen transporterer kulhydrater og fedt til andre dele af kroppen, hvor de hurtigere nedbrydes. L-carnatin er en kulhydratblokker, der almindeligvis findes i fedtforbrændere.

Regulatorer af skjoldbruskkirtlen

Den vigtigste funktion af skjoldbruskkirtlen er at regulere stofskiftet. En hormonel ubalance i skjoldbruskkirtlen kan føre til et langsomt og ineffektivt stofskifte. Ideen bag skjoldbruskkirtelregulerende fedtforbrændingsmidler er at give de neurotransmittere, der er nødvendige for at sætte fart på stofskiftet. Guggulsteron og forskolin er to stoffer, der hovedsageligt tilsættes for at sætte fart på skjoldbruskkirtlen.

Hvad skal en fedtforbrænder indeholde?

Fedtforbrændere kan indeholde en lang række forskellige stoffer. Fra vitaminer og mineraler til urter og planteekstrakter, men også aminosyrer og kunstige stoffer. Det er af flere grunde vigtigt at gennemgå ingredienslisten for de kosttilskud, du planlægger at købe, lad dig ikke vildlede af de ofte korte og hypede produktbeskrivelser på butikkernes hjemmesider. For det andet skal du sørge for, at du ikke tager for meget af visse stoffer, da mange vitaminer findes i flere kosttilskud, og det kan være let at overdosere. Først og fremmest skal du kontrollere, om produktets indhold har videnskabelig eller i det mindste stærk anekdotisk støtte.

 • Koffein - Koffein findes i næsten alle fedtforbrændere, og det er ikke overraskende. Stoffet er blevet undersøgt grundigt og har en dokumenteret effekt på kroppens stofskifte. Faktisk øger koffein dit stofskifte i hvile, hvilket betyder, at din krop bruger flere kalorier, uanset om du træner eller ej. Læg dertil motion, og du har en opskrift på succes. Hvis du drikker kaffe dagligt, bør du tælle, hvor meget koffein du indtager. Du bør ikke overstige 300 mg, men omkring 4 mg pr. kg kropsvægt anses for sikkert.
 • Grøn te - Grøn te indeholder stoffet catechiner, der ligesom koffein sætter gang i grundstofskiftet. Catechiner har flere andre sundhedsmæssige fordele, bl.a. øget beskyttelse mod UV-stråling og visse tumorer. Grøn te findes derfor i en række kosttilskud, bl.a. i vægttabsprodukter, hvor det har vist sig at være særligt effektivt mod mavefedt.
 • Synephrine - Synephrine er et stof, der ret ofte findes i fedtforbrændingsmidler. Det findes naturligt i nogle citrusfrugter, men kan også fremstilles syntetisk. Ved at øge lipolysen (den metaboliske proces, der nedbryder fedt) kan synephrine hjælpe dig med at tabe dig. Synephrine virker også som en mild appetitnedsættende middel. Vær forsigtig med ikke at overskride Food and Drug Administration's råd på 40 mg synephrine pr. dag, da dette kan medføre langsigtede sundhedsproblemer.
 • Grøn kaffe - Grønne kaffebønner er fermenterede bønner i stedet for ristede. De indeholder derfor betydeligt højere niveauer af chlorogensyre. Denne syre har flere sundhedsmæssige fordele og er et interessant emne, som i dag studeres indgående. At sænke blodtrykket, forbedre blodcirkulationen og fremskynde nedbrydningen af fedt er nogle af de fordele, der menes at være forbundet med grøn kaffe. I dag findes der dog kun få undersøgelser om emnet, og ingen af dem er langsigtede. Et interessant emne, men ingen garanti for vægttab.
 • Hindbær Ketoner - Ketoner fra hindbær plejede at være "go-to" for vægttabspræparater. Stoffet er stadig stærkt i dag, men har mistet sin tidligere glans. Undersøgelser har ikke kunnet påvise en klar effekt på mennesker, og hindbærketoner lever mest på gamle fortjenester og anekdotiske beviser. Men den dag i dag findes hindbærketoner stadig i alle andre fedtforbrændere. For at opsummere: Test og eksperimentér selv, men sæt ikke for stor lid til stoffet.
 • Garcinia Cambogia - Denne frugt siges at blokere kroppens evne til at skabe fedt og samtidig lindre din appetit. Garcinia Cambogia er blevet hyldet som den ultimative helsekost, men den lever ikke helt op til sin hype. Undersøgelser har vist, at frugten faktisk hjælper dig med at tabe dig, men forskellen mellem kontrolgruppen og placebogruppen er så lille, at det næppe er pengene værd. Frugten skulle dog give flere andre sundhedsmæssige fordele, så du vil sandsynligvis ikke tage skade af at spise den (rå eller som kosttilskud), men vælg ikke et kosttilskud, der udelukkende er baseret på Garcinia Cambogia.

Produktsammenligning

ProduktStørrelseKapsler pr. portionAntal portionerPrimær bestanddel
Burn x10
4.7
120 kapsler2 stk.60 portionerKoffein
Core Green Tea
4.4
60 kapsler1 stk.60 portionerGrøn te
Bodyfat Burner
4.6
150 kapsler2-4 stk.37-75 portionerKoffein
Dragon Fire Fedtforbrænder
4.2
90 kapsler3 stk.30 portionerKoffein / cholin

Ofte stillede spørgsmål om Fedtforbrændere

Hvad synes du om denne artikel?

Bedømmelse 4.1 / 5 (7 stemmer)